fbpx
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

Állami kitüntetést kapott Magyarország egyik legnagyobb hírhamisító oldalának főszerkesztője

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át pénteken Huth Gergely, a bírósági adatok szerint évek óta a második legtöbb sajtópert elvesztő, jelenleg épp egy képhamisítási botrány miatt magyarázkodni kényszerülő PestiSrácok internetes oldal főszerkesztője, a Pesti TV programigazgatója. Rajta kívül, mások mellett az Elk*rtuk című film producere és a KESMA egyik rádiósa is állami díjat kapott.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője az állami elismerést Kásler Miklóstól, az EMMI miniszterétől és Rétvári Bencétől, az EMMI parlamenti államtitkárától vehette át pénteken – erről maga a kitüntetett főszerkesztő lapja számolt be, és fotókat is közöltek a díjátadóról.

A Pesti TV programigazgatójaként is ismert médiavezető „számos nemzeti ügy felkarolásáért és képviseletéért, valamint a határon túli magyarság életének bemutatásáért, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége” elismeréseként kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést.

Az Érdemrend fokozatait olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza.

A PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója mellett más médiamunkásokat is elismertek, így Marosi Antalt, a kormánypárti KESMA-hoz / Mediaworks médiaholdinghoz tartozó Karc FM rádió szerkesztő-műsorvezetőjét, továbbá Kálomista Gábort, az érkező Gyurcsány-ellenes film, az Elk*rtuk producerét is kitüntették. A díjazottak teljes névsora a Magyar Közlönyben olvasható.

A „példaértékű újságírásért” elismert Huth Gergely vezette kormánypárti PestiSrácok több éve a második legnagyobb hírhamisító médiumnak számít, legalábbis vesztett sajtóperei száma tekintetében csak az Origo bukott el több sajtópert az elmúlt években a Fővárosi Törvényszék adatai szerint. A PestiSrácok kapcsán épp pénteken derült ki, hogy Lovas Zoltán újságíró egyik személyes, családi fotóját felhasználta és azt meghamisítva közölte. Lovas emiatt pert indít a PestiSrácok ellen.

A Pesti TV nézettsége rendkívül alacsony. A tévétársaságnál nemrég Vaszily Miklós vizsgálatot indított.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője a HírTV-ben korábban. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások