fbpx
PestiSrácok

Beperli a PestiSrácokat Lovas Zoltán, amiért egy családi fotóját meghamisítva illusztrálta cikkét a kormánypárti lap

Az apát és két fiát ábrázoló fotót úgy állították be, mintha azon egy meleg pár lenne gyermekével.

Még július 12-én megjelent egy cikk a kormánypárti PestiSrácok oldalán, „Gyűlöletcunamit zúdítottak a református lelkészre, amiért megosztott egy LMBTQ-propaganda-ellenes mémet” címmel. Az írás azzal foglalkozott, hogy a hajmáskéri-sólyi református lelkész megosztott a Facebook-oldalán egy képet „El a kezekkel a gyermekeimtől” megjegyzéssel. Az ominózus fotó egy gyermekek felé nyúló és lefogott szivárványos kezet ábrázol, mely valójában egy régi, sztálinista kép átalakított mása.

A lelkész posztja heves reakciókat váltott ki, több száz komment érkezett rá, melyet Füssy Angéla is megírt a PestiSrácok hasábjain. Füssy a kommentek között válogatva megnyitotta Lovas Zoltán újságíró fiának Facebook-profilját, majd valahogy megtalált egy családi fotót és ezt a lelkész ügyében tett kommentárjával összevágta, az arcokat elhomályosította, és cikkének illusztrálásához felhasználta.

A képet a Pestisrácok, illetve Füssy úgy állította be, mintha azon egy meleg pár lenne a gyermekével. A valóság ezzel szemben az, hogy apa volt rajta két – egy csecsemő és egy már felnőttkorú – fiával.

A Pesti Srácok cikkében felhasznált kép.
A PestiSrácok cikkében felhasznált kép. Forrás: Facebook / Lovas Zoltán

Lovas Zoltán csütörtökön a Facebook-oldalán reagált  miután értesült az esetről:

„Most jutott el hozzám az, amit a fidesz egyik kedvenc orgánuma, a pesti srácok című kiadvány közzétett, bizonyos Füssy Angéla nevezetű úrhölgy égisze alatt… Ennek során az általam a facebookon közzétett, a családom egyik örömteli pillanatát elképesztő módon meghamisították, és bemocskolták. Komolyan nem tudom ilyenkor mi a teendő.”

Miután Füssy értesült Lovas Zoltán bejegyzéséről, ezt írta neki:

„Tisztelt Lovas Zoltán! Most jutott el hozzám a posztja és szembesültem a tévedésemmel. Több mint 20 éves újságírói pályafutásom során nem sokszor fordult elő, de ha tévedtem, mindig beismertem és elnézést kértem. Ezt teszem ez úttal is – és a legtöbb erő meg bátorság ehhez kell, elismerni azt is ha hibázunk és tudni bocsánatot kérni. A cikk azért született, mert százak estek neki a privát véleményéért egy református lelkésznek, fia (akiről immár kiderül számomra is, hogy a fia) csúnya kommenttel illette, sőt, megosztva a lelkész posztját, durva kommenttel uszított a tiszteletes ellen. Szivárványos profilja arra késztetett, hogy megnyissam az oldalát. Számos posztot visszanézve, ismeretlenül mint külső szemlélőnek nem úgy jött le, hogy apa, fiú, unoka kapcsolatban vannak. Anyát nem láttam egyetlen fotón sem, csak zsinórban kettejüket a babával, ezért értettem félre. Mivel az arcokat kimaszkoltam, túl sokan talán nem ismerték fel önöket. Ettől függetlenül hibáztam, ezért a bocsánatát kérem és ezt nyilvánosan is megteszem.”

A PS munkatársa a Facebook-oldalán is elnézést kért, azonban itt is tévedett: a kisgyermek Lovas Zoltán fia, nem pedig unokája.

„Tisztelt Füssy úrhölgy. Ön nemcsak súlyos sajtóetikai vétséget követett el, de két gyermekem, valamint az én becsületembe is belegázolt. Ha azt gondolja, hogy egy olyan bocsánatkéréssel, amely hemzseg a valótlanságoktól, az ügy el lett intézve, akkor téved. Önt személy szerint az ügyben büntetőjogi és polgári jogi felelősség is terheli. S természetesen az Ön irományának, hamisításának helyt adó kiadványt is. A szükséges lépéseket az ügyben meg teszem. Ön felelni fog. Nincsen bocsánat. Ilyen olcsón ezt nem fogja megúszni”

– reagált Lovas Zoltán, aki a Media1 azon kérdésére, hogy beperli-e Füssy Angélát és a PestiSrácokat, a következőképpen válaszolt:

„Keresek olyan ügyvédet, aki vinné ezt a dolgot, és igen, ha lehetséges, minden elképzelhető formában be akarom perelni mind az úrhölgyet, mind a lapját.”

Füssy Angéla, a PestiSrácok munkatársának neve nem először kerül elő kínos ügy kapcsán. 2019-ben például kiderült, hogy a médiamunkás kiadott egy informátort.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője egyébként épp most, pénteken kapott állami kitüntetést példaértékű újságírásért.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: PestiSrácok
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások