fbpx
Bayer Zsolt az Echo TV-ben

Másodjára is felmentették Bayer Zsoltot az Echo TV-s műsorában történtek kapcsán

Az elsőfok után másodfokon is azt mondta ki a bíróság, hogy nem követett el becsületsértést a publicista, amikor „kretén barom állatnak” és „szerencsétlen nyomorult rohadt prolinak” nevezte Nagy Blankát az Echo TV-n sugárzott műsorában.

Felmentő ítéletét Bayer Zsolt a Facebookon tette közzé.  Keddi bejegyzésében így kommentálta a fejleményt: „végre!” Hozzátette, hogy barátja, Bencsik András (a kormánypárti Demokrata című lap főszerkesztője) is pert nyert.

Mint arról korábban a hasonló tartalmú, de most immáron másodfokon a Fővárosi Törvényszék által helybenhagyott, a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság által hozott elsőfokú ítélet kapcsán már beszámoltunk, az ügy előzménye az volt, hogy Bayer Zsolt kormánypárti publicista az Echo TV-n sugárzott televíziós műsorában „szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak” és „igazi kretén barom állatnak” nevezte az akkor még érettségi előtt álló (később az ellenzékhez csatlakozó) Nagy Blankát, aki emiatt becsületsértési pert indított a Fidesz egyik alapítójaként is ismert műsorvezetővel szemben.

A bíróság elsőfokú és most másodfokon is megerősített ítélete szerint Nagy Blanka közszereplővé vált azzal, hogy kiállt a nyilvánosság elé és elmondott egy beszédet, így az átlagosnál több mindent, akár ilyen kifejezéseket is el kell, hogy viseljen.

Nagy Blankát Bayer azután emlegette a per tárgyát képező kifejezésekkel, hogy a lány 2018 decemberében felszólalt a túlóratörvény miatti demonstráción és ott élesen bírálta az Orbán-kormányt, többek között egy fertőző járványhoz hasonlította a kormánypártot, mely lerabolja az országot, illetve trágár kifejezést használt  Áder János köztársasági elnökkel kapcsolatban.

Nagy Blanka többek között úgy fogalmazott: „Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.” De mondott olyanokat is, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”. Nagy Blanka a békemenetet „marhamenetnek” nevezte, beszédét pedig ezzel fejezte be:

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek…, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

A kormánypárti médiában a tüntetést követően lejárató kampány indult Nagy Blanka ellen. A Figyelőben, az Origón, a Riposton stb. olyan, valótlan tartalmú cikkek is megjelentek, melyek azt állították, hogy Nagy Blanka bukásra áll és lehet, hogy le sem fog érettségizni. Ezek miatt Nagy Blanka több pert is megnyert kormánypárti lapok ellen.

Nagy Blankát ezenkívül a szoknyája alája fotózva is megpróbálták lejáratni, de végül a fotót publikáló Pilhál Tamás, a PestiSrácok munkatársa kénytelen volt elnézést kérni az emberi mivoltában megalázott lánytól és törölni a jogsértő fotót.

Nagy Blanka a DK kampánynyitó rendezvényén
Nagy Blanka a DK kampánynyitó rendezvényén korábban

Bayer Zsolt az ellene indított perben az utolsó szó jogán Nagy Blankához fordulva korábban azt ecsetelgette, hogy szerinte

az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd „pityeregni kezd”, ha bírálatot kap, hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban. – Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! – jelentette ki Bayer az ügy elsőfokú tárgyalásakor.

Erre reagálva Litresits András, Nagy Blanka ügyvédje ugyanakkor feltette a kérdést:

„Ha valakit megalázok, akkor abban mi a vita? Ha te kiállsz elmondani a véleményedet, akkor rólad már bármit mondhatnak?”.

A jogász szerint Bayer a showműsorában nem a kritizált kormánydöntésekre reagált, semmilyen módon nem a közügyek megvitatására törekedett. Lényegében annyi történt, hogy „na, volt itt egy bátor gimnazista, hát járassuk le főműsoridőben”.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások