fbpx
Gedei Norbert, a Blikk távozó főszerkesztő-helyettese, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Az Index főszerkesztő-helyettese lesz a Blikk távozó főszerkesztő-helyettese

A Media1 megtudta, hogy Gedei Norbert távozik a Blikktől, és az Index.hu-nál lesz a szórakoztató, magazinos tartalmakért felelős főszerkesztő-helyettes.

A Media1 információi szerint Gedei Norbert átigazolását kedden, ma jelentették be az Index.hu-nál, valamint Gedei volt munkahelyén, a Blikk kiadójánál, a Ringier Axel Springer Magyarországnál (RAS).

Gedei Norbert leigazolásával az Indexnél a jelenleg Kitzinger Szonja és Ilku Miklós alkotta főszerkesztő-helyettesi stáb 3 fősre bővül.

Az új főszerkesztő-helyettes, Gedei Norbert pályafutását 1998-ban a Vasárnapi Blikk rovatvezetőjeként kezdte, majd 2009-től 2016 áprilisáig a Blikk főszerkesztő-helyettese volt. Miután ekkor Kolossváry Balázs – aki Murányi Marcell távozása után közel két éven át volt a Blikk főszerkesztője, és egyébként 18 éven át dolgozott a lapnál – elfogadta a Story magazin főszerkesztői ajánlatát és távozott, Gedei lett a Blikk főszerkesztője. Gedei Norbert 2020 augusztusáig töltötte be ezt a pozíciót a Ringier Axel Springer bulvárnapilapjánál, ugyanis ekkor Kolossváry Balázs visszatért a Central Médiacsoporthoz tartozó Story magazintól és újra Kolossváry lett a Blikk főszerkesztője, míg Gedei Norbert ezt követően főszerkesztő-helyettese lett a Blikknek.

Magazinos vonalon szeretnének erősíteni

Néhány hete Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója a Media1 műsorának adott exkluzív interjúban már beszámolt arról, hogy keresnek egy harmadik főszerkesztő-helyettest is, akivel magazinos irányban kívánják erősíteni az Indexet.

Starcz Ákos elmondta: az erős közéleti tartalmak mellett magas nívójú ismeretterjesztő szórakoztató tartalmakban szeretnének erősíteni, felerősítve az Index korábbi örökségét, de megtartva a közéleti vonalat is.

A Media1 értesülését, miszerint Gedei lesz az Index új főszerkesztő-helyettese, telefonon Starcz is megerősítette nem sokkal ezelőtt. A vezérigazgató azt mondta, „feketeövest”, azaz nagy tapasztalattal és jó kapcsolatokkal rendelkező szakembert kerestek a posztra, és Gedei maximálisan megfelel ennek a kívánalomnak. Gedei felel majd például a Mindeközben rovatban lévő tartalmakhoz hasonlók előállításáért is.

Frissítés (11:10)

Megszólalt a Blikk kiadója

A Media1 érdeklődött Gedei Norbert a Blikknél történő utódlása kapcsán is. Mostanra megérkezett a Blikk kiadója, a Ringier Axel Springer Magyarország válasza, melyben ez áll:

„Gedei Norbert, a Blikk online platformjaiért felelős főszerkesztő-helyettes úgy döntött, hogy elhagyja a szerkesztőség csapatát és máshol folytatja szakmai karrierjét. Norbert február elejéig marad velünk. Nehéz szívvel fogadjuk el a döntését, és már most, ezúton is szeretnénk megköszönni neki az elmúlt sok-sok év odaadó munkáját. Sok sikert kívánunk Norbertnek a folytatáshoz! Az online főszerkesztő-helyettesi feladatokat 2021. február 4-től Tibay Gábor veszi át, az átadás-átvételi teendők a napokban elkezdődnek.”

Személyi változások az Index körül

Az Indexnél azt követően történtek újabb jelentősebb személyi változások, hogy a lapnak 2020 novemberében hivatalosan is a Vaszily Miklós (a TV2 elnöke és a Pesti TV társtulajdonosa, korábban az Echo TV és a közmédia vezetője) és Ziegler Gábor érdekeltségében lévő Indamedia lett a tulajdonosa. Az Indamedia tulajdonossá válásakor leváltották a tavaly nyári tömeges távozások után kinevezett Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztőt, és távozott Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes-vezető szerkesztő, valamint lemondott Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, majd nem sokkal később Fekete-Szalóky Zoltán tavaly ősszel kinevezett főszerkesztő-helyettest előléptették megbízott főszerkesztőnek, Ilku Miklósból, a sport rovat vezetőjéből pedig főszerkesztő-helyettes lett, egyelőre szintén megbízottként. Ekkor lett a vezérigazgató Starcz Ákos, aki stratégiai és tartalomfejlesztési igazgatóként visszavette az Index.hu Zrt.-hez Balogh Ákos Gergelyt, akit még az ősszel Szombathy Pál először főszerkesztő-helyettesnek nevezett ki, később azonban leváltott.

A múlt héten derült ki, hogy az Index.hu vezetőségének kezdeményezésére távozik az Index teljes fotóriporteri stábja.

Ha kíváncsi, miket nyilatkozott Starcz Ákos vezérigazgató a Media1 néhány héttel ezelőtti műsorában a közelmúlt történéseiről és jövőbeni elképzeléseiről, itt elolvashatja az írásos összefoglalónkat vagy akár vissza is hallgatja a teljes beszélgetést.

Az Index nyerte a karácsonyi időszakot

A karácsonyi időszakban minden nap az Indamedia valamely hírportálja – az Index vagy a Femina – került a látogatottsági lista első vagy második helyére – erre hívta fel a figyelmet egy, a Media1-hez eljuttatott múlt heti közleményében a vállalat. 2020. december 21. és 2021. január 3. között négy napon az Indexet, szilveszterkor pedig a Feminát olvasták a legtöbben az összes hazai híroldal közül a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) / e.gemius mérés szerint.

Az Index látogatottsága így alakult:

  • 2020. december 23. – 833.544 (Egy évvel korábban, 2019. december 23-án: 669.147)
  • 2020. december 24. – 732.292 (Egy évvel korábban, 2019. december 24-én: 634.751)
  • 2021. január 2. – 933.844 (Egy évvel korábban, 2020. január 2-án: 754.192)
  • 2021. január 3. – 876.996 (Egy évvel korábban, 2020. január 3-án: 816.389)
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Fotó: Ladányi András / Media1

Az Indamedia a közleményében kiemelte, hogy december 23-án például a tavalyinál csaknem 25 százalékkal többen, összesen 833.544-en látogattak az Index oldalára, és hogy a hírportálnak nem csak ezeken a napokon sikerült a tavalyinál magasabb elérési adatokat felmutatnia, de az ősszel összeálló, új belső stáb munkájának eredményeként a megelőző 14 nap mindegyikén jobb elérési adatokkal büszkélkedhetett, mint egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban.

További érdekesség, hogy a Femina maga mögé utasította az összes hazai hírportált szilveszterkor, amikor 856.664 olvasó választotta a Feminát, csaknem 40 százalékkal többen mint az előző év szilveszterén, amikor 614.604 olvasót mért a lapnak a DKT – említette a közlemény.

Frissítés 15:31

Még egy változás az Indamedia körül

Az Indamedia időközben egy másik változást is bejelentett: januártól új ügyvezető vette át a Totalcar.hu autós magazin irányítását Bazsó Gábor Karottától, aki ugyanakkor marad a cégnél, de a tartalomrészlegen. Bazsó maga is megnyilvánult az ügyben.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Követhet bennünket a Facebookon, valamint feliratkozhat hírlevelünkre és RSS-csatornánkra is.

Borító: Gedei Norbert, a Blikk távozó főszerkesztő-helyettese, az Index leendő főszerkesztő-helyettese. Fotó: Fuszek Gabor / Ringier Axel Springer Magyarország
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások