fbpx
index.hu

Távozik az Index összes fotóriportere, megkérdeztük, miért

Távozik Bánkúti Sándor, Czerkl Gábor, valamint Trenka Attila és Aradi László és a fotó rovat vezetője, Isza Ferenc is. Mindegyiküket a tavaly nyári szétesés után vette fel az Index. Az elismert, hosszú évek óta a szakmában lévő fotósok egyike sem maga kezdeményezte a változást. Felhívtuk a vezérigazgatót is, hogy az okokról érdeklődjünk.

A távozásokra hivatalosan közös megegyezéssel, de az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának kezdeményezésére kerül sor – értesült a Media1.

Az Index impresszumában a fotó rovatban jelenleg még 7 fő szerepel: a távozó öt fő mellett a további két munkatárs (Kaszás Tamás, Martiskó Gábor) képszerkesztő vagy más feladatkörben van,

vagyis a fotóriporterek mindegyikétől és a rovat eddigi vezetőjétől is megválik az Index, és csak képszerkesztők maradhattak a helyükön.

Az Index fotó rovatának csapata az elbocsátás előtt
Az Index fotó rovatának csapata az elbocsátás előtt. Csak a képszerkesztők maradhattak, a fotóriportereknek és a rovatvezetőnek távozniuk kellett

Információinkat több belső forrásunk is megerősítette. Egyikük azt mondta, nem lepődött meg a fejleményen azok után, hogy Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztőt menesztették.

A távozók közül van, akinek azt mondták, megszűnik a munkaköre, másoknak felajánlottak valamilyen másik pozíciót, de azt nem fogadták el. Az általunk megkérdezettek egyike azt mondta, szerinte nem politikai, hanem inkább gazdasági indíttatású döntés születhetett, mivel rovatuk maximálisan apolitikus volt.

Amikor a távozók rákérdeztek az okokra, átszervezésre hivatkoztak.

A fotórovat munkatársai közül többeket a Bors című laptól, fix állásból csábítottak át tavaly. A rovatvezető, Isza Ferenc néhány hónappal az Index előtt a Blikknél dolgozott. Elsők között vette fel őt Szombathy Pál az Index nyári szétesését, a teljes Index-stáb távozását követő újjáépítéskor.

Az elbocsátottak több évtizede a szakmában dolgozó, elismert fotóriporterek.

Starcz Ákos vezérigazgató a Media1 érdeklődésére szerdán kora este, nem sokkal ezelőtt azt mondta: belső szakmai, stratégiai döntésről van szó, mivel szeretné megerősíteni az oldal vizualitását, javítani kell a címlapon, és az illusztráción. Starcz azt mondta, a távozók profik voltak a maguk területén, de a vezérigazgató most egy olyan csapatot szeretne, amely képes valamennyi vizuális megjelenést kezelni, beleértve a cikkeket és a nyitóoldalakat is. „Egy új csapatot hozunk létre, ahol ez összeér” – tette hozzá a vezérigazgató.

Starcz Ákos volt a Media1 két héttel ezelőtti adásának vendége, és a lap átalakításáról beszélt. A beszélgetés összefoglalója és hangzóanyaga itt érhető el.

Az Indexről szóló írásainkat ITT olvashatja vissza.

* Frissítés 2021.01.28.

Mostanra a fenti illusztráció elkészítésekor, illetve a cikk elkészítésekor az impresszumban még ott szereplő Aradi László sem dolgozik az Index fotó rovatánál, ugyanis letelt a felmondási ideje. A cikket frissítettük, miután kiderült, hogy ő is távozik, és végül nem négy, hanem öt ember távozik, és csupán ketten maradnak.

További hírek találhatók a Media1.hu-n. Követheti híreinket Facebookon, Twitteren, valamint RSS és hírlevél segítségével is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások