fbpx
Ilku Miklós, az Index sport rovatának vezetője, a lap új mb. főszerkesztő-helyettese

Új mb. főszerkesztő-helyettes az Indexnél

Az új megbízott vezetőt házon belülről találta meg az Index.

Ilku Miklós lesz az Index új megbízott főszerkesztő-helyettese – értesült a Media1. A megbízás tényét már ismertették is a lap munkatársaival, és Starcz Ákos, a vezérigazgató szombaton lapunk érdeklődésére megerősítette telefonon. A vezérigazgató elmondta: megkezdenek egy szervezetfejlesztési folyamatot a lapnál, ennek része a kinevezés. Ilku Miklós a megbízott főszerkesztővé előléptetett Fekete-Szalóky Zoltán eddigi pozícióját örökölte meg.

Ilku Miklós az Index nyár végi teljes széthullása után létrehozott új csapatának egyik elsőként érkező alapembere, a Sport rovatának vezetője volt mostanáig. A sport rovat élére hamarosan új vezetőt neveznek ki.

Az új főszerkesztő-helyettes az Indexet megelőzően a Nemzeti Sport senior online szerkesztője volt, de dolgozott korábban a FIFA-nak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak is.

Az Index.hu-nál azt követően kezdődtek nagy változások, hogy idén márciusban Vaszily Miklós (a kormánypárti TV2 elnöke, a Pesti TV társtulajdonosa, az Origo Media és az MTVA egykori vezérigazgatója, az Echo TV volt vezetője) lett a mostanra az Index.hu Zrt.-t megszerző Indamedia 50 százalékos tulajdonosa. Miután a nyáron elbocsátották Dull Szabolcs főszerkesztőt, a lap teljes stábja felállt, mivel a lapvezető menesztését a szerkesztőségi autonómiába történő külső beavatkozásként, a szerkesztőség függetlenségének megsértéseként értékelték a szerkesztőség tagjai.

Az Index.hu Zrt. a tömeges távozásokat követően új stábot vett fel, melynek élére először Szombathy Pál került főszerkesztőként és vezérigazgatóként. A főszerkesztő-helyettesi pozíciót az ősztől eredetileg egyébként hárman töltötték be: Fekete-Szalóky Zoltán, Kitzinger Szonja és Balogh Ákos Gergely. Baloghot azonban november közepén a főszerkesztő elbocsátotta arra hivatkozva, hogy kiderült, eltérő elképzeléseik vannak az Indexről és a főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Nem sokkal később vette a nevére az Indexet a lap működésére már addig is jelentős befolyásolással bíró Indamedia, és került sor a tulajdonosváltással egyidejűleg Szombathy Pál főszerkesztő elbocsátására. Miután Fekete-Szalóky Zoltán (a korábbi főszerkesztő-helyettes) mb. főszerkesztővé lépett elő, és Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettes leváltásával (őt még Szombathy távolította el a pozícióból, nem sokkal saját távozása előtt) Kitzinger Szonja egy időre teljesen egyedül maradt főszerkesztő-helyettese a nagy létszámú szerkesztőségnek, ezért volt most szükség új főszerkesztő-helyettes kinevezésére, Kitzinger mellé.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lesz a Media1 következő, december 21-i műsorának vendége.  A Media1 legutóbbi, december 7-i adásában Dull Szabolccsal, az Index nyáron menesztett főszerkesztőjével beszélgettünk mintegy egy órán át.

Update 21.34:

Máris megváltozott az Index impresszuma, ahová visszakerült Balogh Ákos Gergely is. Balogh vezetői pozíciót kapott a lapnál.

Az Index.hu-val kapcsolatos híreink, cikkeink itt találhatók.

További híreket olvashat a Media1.hu-n! Iratkozzon fel hírlevelünkre, kövessen bennünket Facebookon és RSS segítségével, hogy ne maradjon le a média világának legfrissebb történéseiről!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások