fbpx
Spirit FM

A Spirit FM is versenybe száll két fontos budapesti frekvenciáért

A Spirit FM programigazgatója a Media1-nek erősítette meg elsőként, hogy a rádió elindul a Klubrádió és a Civil Rádió volt frekvenciájára vonatkozó pályázatokon. Korvin Tibor lapunknak azt is elmondta, miért szeretnének átköltözni másik frekvenciára a mostani 87,6 MHz-ről.

A Media1 értesülése szerint a jelenleg a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en sugárzó, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM (korábbi nevén Broadway Rádió) is elindul a Budapest FM 92,9 MHz és az FM 98,0 MHz-es közösségi rádiós frekvenciapályázatokon.

A 92,9-es frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idén nyáron meghozott döntése értelmében annak jelenlegi birtokosa, a Klubrádió csak 2021. február 14-ig használhatja, mivel a grémium – nagy visszhangot kiváltó módon – nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató lejáró jogosultságát, hanem a médiatörvényre hivatkozva pályázatot írt ki rá, amelyen egyébként a Klubrádió is elindulhat. (A Klubrádió vitatta a Médiatanács döntésének jogszerűségét és a TASZ segítségével bíróságon próbálja támadni a döntést.) A másik frekvenciát, a fővárosi FM 98,0 MHz-et korábban a Civil Rádió használta, ám a Médiatanács a Civil Rádió jogosultságát sem hosszabbította meg egy tavalyi döntéskor, így ez utóbbi rádió már közel egy éve kizárólag az interneten érhető el, az egykori frekvenciája pedig huzamosabb ideje kihasználatlan.

A Spirit FM szempontjából logikus lehet a lépés, hogy pályázatot adnak be, hiszen jelenlegi frekvenciája csak Budapest egy részén, jellemzően a belvárosban érhető el, és bár a rádió interneten is sugároz a spiritfm.hu oldalon keresztül, streaming segítségével, az FM frekvenciájuk behatárolja a potenciális elérésüket. A médiaszolgáltató most úgy döntött, elindul minden, a közösségi profiljához illeszkedő frekvenciára vonatkozó pályázaton, mivel növelni szeretné vételkörzetét.

Korvin Tibor, a rádió programigazgatója a Media1-nek elmondta:

„A Spirit FM alig több mint egy éves működése óta komoly fejlődésen ment keresztül. A kezdeti időszak után sikerült olyan nagy közérdeklődésre számot tartó produkciókat létre hoznunk, amelyek indokolják a további infrastrukturális növekedésünket. Itt elsősorban Puzsér Robiék és Fiala János műsorára gondolok. Az utóbbi hónapok visszajelzései alapján egyértelműen azt látjuk, hogy a 87,6-os frekvencia néhány ezres elérése már nem tudja kiszolgálni a hallgatóinkat, illetve a foghatóság korlátozottsága gátat szab a további fejlődésünknek. Éppen ezért döntöttünk úgy szakmai-stratégiai partnerünkkel, az ATV-vel, hogy az összes, a profilunkhoz illő frekvencia pályázaton is elindulunk.”

Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója
Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója

Közéleti vonalon erősítenének az egész Budapestet lefedő frekvencián

A programigazgató hozzátette, egy egész Budapestet lefedő frekvenciától azt várják, hogy további népszerű műsorokat indíthatnak a jelenlegiek mellett.

„Gondolkozunk például régebbi és újabb ATV-s műsorok sugárzásán, és szóba került a klasszikus Újságíróklub újraindítása is. Ha valamelyik pályázatot sikerül megnyernünk, egyértelműen közélet-orientált műsorstruktúrával készülünk, hangsúlyozott politikai tartalommal” – említette a programigazgató.

Korvin Tibor azt mondta lapunknak, a Spirit FM részéről egy szakmai és üzleti stratégia az, hogy szeretne nagyobb elérésű frekvenciához jutni, amit egyébként szavai szerint hallgatók tömegei követelnek hónapok óta. A programigazgató úgy véli:

„A menedzsment és a hallgatók számára is világossá vált, hogy a Spirit FM által sugárzott tartalomnak van helye a magyar rádiós piacon, ezt szeretnénk magasabb szintre emelni.”

2020.12.11.

Gábor György filozófus, az MTA volt tudományos főmunkatársa hírünk hallatára bojkottot kezdeményezett az ATV Csoport ellen. A filozófus azt mondta, ugyan versenypárti, de most mégsem támogatja, hogy az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM elindul a 92,9 MHz-es médiatanácsi pályázaton. A részletek különálló hírünkben olvashatók.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánkra itt, hírlevelünkre itt, Facebook-oldalunkra itt tud feliratkozni, hogy garantáltan ne maradjon le a legfontosabb médiapiaci hírekről.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások