fbpx
Klubrádió

A TASZ segít a Klubrádiónak visszaszerezni a 92,9 MHz-es frekvenciát

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a Médiatanács gyakorlata jogsértő és a frekvenciahasználat szabályozása sürgős korrekcióra szorul.

A TASZ a hírlevelében jelentette be kedden, hogy jogi segítséget nyújt a Klubrádió fennmaradása érdekében. A TASZ szerint

„a hatalom ismét azon dolgozik, hogy elhallgattasson egy neki nem tetsző, kritikus hangot és ezúttal a Klubrádió került veszélybe. ”

A civil jogvédő szervezet emlékeztetett: a Médiatanács néhány héttel ezelőtt elutasította a csatorna frekvenciahasználatának meghosszabbítását, adminisztratív jogsértésekre hivatkozva. A TASZ szerint azonban a Médiatanács gyakorlata jogsértő, a frekvenciahasználat szabályozása pedig sürgős javításokra szorul.

A Társaság a Szabadságjogokért úgy véli, hogy a magyar nyilvánosság óriási veszteséget szenvedne, ha a csatorna jövő tavasztól nem tudna az eddig megszokott formájában működni, ezért nyújt jogi képviseletet a Klubrádiónak.

A Media1 hétfői, tegnapi műsorának vendége volt Pataki Gábor, a Klubrádió főszerkesztője. A műsor itt hallgatható vissza.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A Klubrádió keverőpultja. fotó: olvasónktól / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások