fbpx
tévé távkapcsoló

Ezekkel a tévéműsorokkal múlatják az időt a magyarok az esti kijárási tilalom alatt

Megnéztük a Nielsen Közönségméréstől származó nézettségi adatok alapján, melyek voltak a legnézettebb tévéműsorok a múlt héten, melyet már érintett az este 20 órakor életbe lépő kijárási tilalom.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A koronavírus-járvány terjedésének magyarországi felgyorsulása miatt múlt hét szerda óta a korábbi 22 helyett már 20 órától megkezdődik a másnap reggel 5-ig tartó kijárási tilalom. Mindenkinek haza kell érnie 20 óráig, kivéve persze azokat, akiknek este is dolgozniuk kell, illetve bizonyos egyéb eseteket leszámítva. De vajon mit kezdenek otthonaikban a kijárási tilalom alatti estéken a magyarok? Például tévéznek, nem is keveset.

A Media1 a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres közönségmérési adatait alapul véve a teljes lakosságot (4+), valamint a kereskedelmileg kiemelten figyelt 18-49-es célcsoportot is megnézte, hogy megtudjuk, mely műsorok voltak a legnépszerűbbek a múlt héten a kijárási tilalommal közel azonos időpontban kezdődő esti főműsoridőben. (A főműsoridő 19 órakor kezdődik, míg a kijárási tilalom 20 órakor, de sokan már nem indulnak el otthonról 19 órakor sem.)

A teljes lakosság (4+) körében a 46. héten (azaz a múlt héten) a legnézettebb tévéműsor a TV2 Farm VIP című reality-jének vasárnap 18:55-kor kezdődő és nagyjából este fél 9-ig tartó adása lett, ami 1.010.421 nézőt (AMR) és 20,8 százalékos közönségarányt (SHR%) szállított a csatornának vasárnap.

A kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban az RTL Klub Álarcos énekes című vasárnapi maszkos showja lett a hét legnézettebb műsora, 19,2 százalékos közönségaránnyal és 352.941 célcsoportba tartozó nézővel.

A TV2 Farm VIP műsora
A 4+ korcsoportban legnépszerűbb műsor, a TV2 Farm VIP műsorának egyik jelenete. Fotó: TV2

 

Az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának egyik pillanata vasárnap
A 18-49-ben legnézettebb múlt heti műsor, az RTL Klub Álarcos énekesének egyik pillanata vasárnap

Gasztroműsor, tánc, sorozat és hírek

A múlt hét 2. legnézettebb műsora teljes lakosságban a TV2 táncos műsora, a szombat esti Dancing with the Stars (DWTS) lett, mely 22,3 százalékos közönségarányt ért el és 953.097 nézője volt a Nielsen mérése szerint.

A kereskedelmi bevételek szempontjából különösen fontos 18-49-es korcsoportban viszont az RTL Klub Konyhafőnök VIP című gasztroműsorának pénteki adása volt a hét 2. legnézettebb műsora, 330.938 nézővel és 20,1 százalékos közönségaránnyal.

Michelin-csillagos séfek, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Fördős Zé, A Konyhafőnök VIP zsűrije
Michelin-csillagos séfek, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Fördős Zé, A Konyhafőnök VIP zsűrije

A hét 3. legnézettebb tévéműsora teljes lakosságban 914.825 nézővel és 24,1 százalékos közönségaránnyal a TV2 Tények című műsorának keddi adása lett. 18-49-ben a szintén TV2-s Farm VIP foglalta el a harmadik helyet, melyet 17,5 százalékos közönségaránnyal és 315.874 nézővel ért el a csatorna reality-je.

A 4. legnézettebb tévéműsor teljes lakosságban az RTL-es Álarcos énekes lett 18,6 százalékos közönségaránnyal és 908.942 nézővel. 18-49-es korcsoportban szintén RTL-es műsor végzett a 4. helyen, méghozzá a Drága örökösök című magyar sorozat hétfői adása 311.407 nézővel és 19,1%-os share-rel.

Az RTL Klub Drága örökösök c. sorozatának 4. évadából
Az RTL Klub Drága örökösök c. sorozatának 4. évadából

Az 5. legnézettebb tévéműsor teljes lakosságban az RTL Híradó vasárnapi adása lett 903.647 nézővel és 20,5 százalékos közönségaránnyal. 18-49-ben szintén RTL-es műsor, a Drága örökösök pénteki adása végzett az 5. helyen, amit 18,3 százalékos közönségaránnyal és 311.392 nézővel ért el.

A 6. legnézettebb tévéműsor teljes lakosságban az RTL Híradó szerdai adása lett, 901.122 nézővel és 23,1 százalékos közönségaránnyal. 18-49-ben 306.755 nézővel a Drága örökösök című széria keddi epizódja végzett.

A 7. legnézettebb műsor teljes lakosságban az RTL Híradó pénteki adása volt, 22,5 százalékos közönségaránnyal és 897.975 nézővel. 18-49-ben a Drága örökösök szerdai adása végzett 19,1 százalékos közönségaránnyal és 302.302 nézővel.

A hét 8. legnézettebb tévéműsora teljes lakosságban a Tények múlt vasárnapi adása volt, 894.700 nézővel és 20,4 százalékos közönségaránnyal. 18-49-ben a A Konyhafőnök VIP keddi adása végzett a 8. helyen.

A 9. legnézettebb tévéműsor a 4+ korcsoportban a 886.165 nézőt és 23,4 százalékos közönségarányt elérő RTL Híradó lett, míg 18-49-ben a Drága örökösök ért el ezt a helyezést, 16,5 százalékos közönségaránnyal.

A 10. helyet érte el teljes lakosságban az RTL Híradó keddi adása, 879.818 nézővel és 23,2 százalékos közönségaránnyal. A 18-49-es korcsoportban a 10. helyezett a Konyhafőnök VIP szerdai adása lett, mely 274.092 nézőt vonzott, és ezzel 19,1 százalékos közönségarányt tudott felmutatni.

A hetet az RTL Klub nyerte, de a szombat estét elvitte a TV2 showja

A hetet a főműsoridős átlagokat tekintve az RTL Klub nyerte meg 16,5 százalékos átlagos közönségaránnyal 18-49-ben, miközben a TV2 9,8 százalékos közönségarányt ért el a korcsoportban.

A TV2 egy napon, szombaton viszont meg tudta előzni főműsoridős átlagos közönségarány tekintetében az RTL Klubot, amit a már említett toplistás Dancing with the Starsnak köszönhetett a TV2, mely simán legyűrte a táncos műsorral szemben futó RTL-es sorozatot, az Apatigrist és az Amerika kapitány című filmet is.

A Tv2 Dancing with the Stars c. műsorának jelenete
A Tv2 Dancing with the Stars c. műsorának jelenete
Fotó: TV2 sajtószoba

 

Az RTL Klub Apatigris című sorozatának egyik jelenete 101.2020
Az Apatigris alulmaradt

Vasárnap most először Friderikusz új műsora is nyerni tudta a sávját

A hét utolsó estéjére szombathoz képest éppen fordítva alakult az RTL Klub és a TV2 közötti verseny: vasárnapra az RTL Klub visszaszerezte az előző estére elvesztett főműsoridős vezető pozícióját, köszönhetően elsősorban az Álarcos énekes imént már említett nagyon erős eredményének.

Friderikusz Sándor Életünk története című műsora ezúttal győzni tudott a vele szemben futó TV2-s műsorral szemben. Most először történt ilyen a két héttel ezelőtt bemutatkozó Friderikusz-műsorral, mely a premierjekor vereséget szenvedett az akkor a sávjában vele szemben lévő TV2-s Sztárban sztár című showműsortól, és hasonló történt vele egy héttel később is.

A teljes kép érdekében azonban az is hozzátartozik, hogy Friderikusz műsora ezúttal könnyű kihívót kapott, hiszen a TV2 nem egy nagyszabású showt küldött vele szembe, hanem a Mamma mia című amerikai-angol-német vígjátékot, és ezúttal „last minute” műsorváltoztatást sem hajtott végre a TV2, mint két hete, amivel akkor némiképp keresztbe tudott tenni a Friderikusz-féle műsornak.

Friderikusz Sándor Életünk története című műsorának vasárnapi adása
Friderikusz Sándor Életünk története című műsorának vasárnapi adásában Gáspár Laci és párja, megöregítve
Fotó: RTL sajtószoba

Friderikusz Sándor a vendégeket maszkmesterek segítségével egy időre megöregítő műsora egyébként a hét legnézettebb tévéműsorait tartalmazó toplistában most az 50. helyen végzett a 18-49-es korcsoportban, míg a teljes lakosságban 54. legnézettebb tévéműsor volt. A teljes lakosságban 426.137 nézőt és 10,8 százalékos közönségarányt ért el a műsor, míg 18-49-ben 9,0 százalékos közönségarányt és 143.069 nézőt tudott felmutatni.

Ez nem tűnik túlságosan erősnek ahhoz képest, hogy az Életünk története az előtte lévő Álarcos énekestől meglehetősen magas nézettségi felvezetést kapott, ráadásul a következő vasárnapra ennél magasabb nézettségre lesz szüksége a műsornak, hiszen ekkor Friderikusz újra nehéz ellenféllel, várhatóan ismét egy nagyszabású show-val, a TV2-n induló Nicsak ki vagyok? című álarcos produkcióval kerül szembe.

További híreket és cikkeket talál a Media1-en! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére és az RSS-csatornánkra, valamint követhet bennünket a Facebookon is, hogy garantáltan ne maradjon le a tartalmainkról!

Borító: Pexels
Szóljon hozzá!