fbpx
Pesti Hírlap

Megújul a 168 Óra, új főszerkesztő a Pesti Hírlap élén

Több fontos változás is életbe lép a 168 Óra közéleti hetilap és a jövő héttől a koronavírus ellenére ismét napilapként megjelenő Pesti Hírlap kiadójánál, a Brit Mediánál.

Mint arról szerdán beszámoltunk, jövő hétfőtől, november 2-tól újra napilapként jelenik meg a koronavírusra hivatkozva tavasszal először teljesen leállított, majd egy idő után hetilapként visszahozott Pesti Hírlap.

A Media1 megtudta (és ezt két forrásunk is megerősítette), hogy több változás is életbe lép a következő napokban a lapot kiadó Brit Mediánál, részben a Pesti Hírlap napi szintű visszatérésével, részben a kiadó által elhatározott stratégiai újításokkal összefüggésben.

Új főszerkesztő a Pesti Hírlapnál

Az egyik legjelentősebb változás, hogy november elsejétől Pion István lesz a Pesti Hírlap főszerkesztője. Pion eddig a termék egyik szerkesztője volt, most tehát előrelép. Trencséni Dávid, aki áprilisban, Kerényi György alapító-főszerkesztő távozását követően lett a Pesti Hírlap főszerkesztője, szintén előrelép és hírigazgatóként folytatja a vállalatnál.

Trencséni fogja összehangolni a kiadóhoz tartozó valamennyi (print és online) termék működését, együttműködésben ezek főszerkesztőivel.

A Pesti Hírlap leendő főszerkesztője, Pion István Wikipedia oldala szerint kulturális újságíróként és szerkesztőként 2008-tól dolgozott a Magyar Hírlapnál, 2011 októberétől a Magyar Nemzet kulturális rovatánál szerkesztőként, rovatvezető-helyettesként, újságíróként dolgozott a nyomtatott és internetes változatban egyaránt. 2011 májusától egy éven át volt főszerkesztője a XV. kerületi ÉLETképek című közéleti lapnak. 2017 szeptemberében igazolt a Zoom.hu kulturális rovatához, ahol a lap megszűnéséig, 2018 decemberéig dolgozott. Ismert mint slammer és költő is.

Hamarosan új megjelenést kap a 168 Óra

A 168 Óra hetilap irányítását megbízott főszerkesztőként Makai József viszi azután, hogy Rózsa Pétert korábban, a miniszterelnok.hu-n és Orbán Viktor Facebook-oldalán a miniszterelnök családjáról már megjelent fotó a hetilapban való újraközlésére hivatkozva elbocsátották.

Változás, hogy a 168 Óra külleme hamarosan megújul. A Media1-hez néhány oldal ki is szivárgott, hogyan fog kinézni a hetilap, vagyis milyen lesz az új layout.

Közös tartalomgyár

A 168 Óra és a Pesti Hírlap internetes szerkesztőségei közös newsroomban folytatják a munkát: a közös, integrált online terület felelős szerkesztője Barna L. Norbert lesz. A közös newsroom ellenére lesz az egyes médiumoknak néhány dedikált újságírója is. A médiumok vezetői felelnek azért, hogy a lapok egyedi hangvétele, témafeldolgozása ezután is megmaradjon.

A szintén a Brit Mediához tartozó Neokohn nevű zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportált ezután is Seres László irányítja.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! RSS-csatornánkra itt, Facebook-oldalunkra itt tud feliratkozni.

Borító: A Pesti Hírlap egy korábbi lapszáma egy terjesztőponton. Fotó: MEdia1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások