fbpx
Pesti Hírlap

Visszatér a nyomtatott Pesti Hírlap, de egyelőre csak hetente egyszer és nem rikkancsokkal

A koronavírus miatt március közepe óta szünetelt a Pesti Hírlap nyomtatott kiadásának megjelenése. Péntektől újra hozzá lehet jutni Budapesten, de nem a megszokott aluljárós, rikkancsos terjesztésben.

Holnaptól újra nyomtatásban is megjelenik a Pesti Hírlap című napilap, de a járvány miatt egyelőre csak hetente egyszer, viszont innentől fogva rendszeresen: minden héten pénteken. Ahogy házon belül nevezik, ez a Pesti Hírlap hétvégi kiadása lesz.

Trencséni Dávid főszerkesztő is megerősítette a Media1 információját. A főszerkesztő elmondta, hogy a hétvégi kiadást pénteken délelőtt elkezdik terjeszteni, mivel arra számítanak, hogy a járványügyi szabályok, a kijárási korlátozások enyhülése miatt lesznek, akik már péntek délután útra kelnek vidékre, így pedig nem jutnának hozzá a hétvégi lapszámhoz.

Az újság továbbra is ingyenesen lesz elérhető. A nyomdában épp most zajlik a holnapi szám előállítása.

A Pesti Hírlap nyomdában
A Pesti Hírlap nyomdai előállítása. (Archív)

A Pesti Hírlap a korábban megszokott papírméretben és minőségben jelenik meg, de a nyomtatott lap ezúttal kevésbé a napi hírekre, inkább átfogóbb jellegű, időtállóbb írásokra (riportok, fókusz anyagok, interjúk stb.) épül. Aki az azonnali napi aktuális információkra vágyik, annak továbbra is a pestihirlap.hu oldal használatát tanácsolják, ami egyébként Milkovics Pál, a tulajdonos szavai szerint várhatóan a jövő héttől megújult, továbbfejlesztett külsővel működik majd.

A Pesti Hírlap 2020.05.29-i lapszámának borítója
A Pesti Hírlap 2020.05.29-i, holnapi lapszámának borítója. Forrás: kiadó

Ezúttal nem a rikkancsoknál lehet majd hozzájutni a Pesti Hírlaphoz

A kiadónál azt mondták a Media1 érdeklődésére, hogy a Pesti Hírlapot különböző alternatív terjesztési pontokon fogják elérhetővé tenni (kávézók, üzletek stb.). Rikkancsokkal azért nem terjesztik majd a lapot, mint az márciusig történt, mert egyrészt a kiadó óvatos még a járvány miatt, másrészt még a Fővárosi Önkormányzattal is egyeztetniük kellene róla, hogy visszatérhessenek a rikkancsaik az aluljárókba.

A Pesti Hírlapot idén januárban kezdte el megjelentetni a Milkovics Pálhoz tartozó Global Post Hun Kft., de nem sokkal később, március közepén a COVID-19 világjárványra hivatkozva leállították az utcai terjesztést. Nem sokkal később az alapító főszerkesztő, Kerényi György távozott, és a stáb jelentős részét a gazdasági problémákra hivatkozva elbocsátották. Trencséni Dávid ezután lett a lap főszerkesztője: közreműködésével az elmúlt időszakban interneten folytatták tevékenységüket, valamint digitális formában elérhetővé tett, de kinyomtatható verziót is készítenek április közepe óta.

A pénzügyi nehézségek miatt néhány hete Milkovics egy befektetőtársat is bevont: a 168 Óra hetilapot is tulajdonló, Köves Slomóhoz, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbijához köthető Brit Media Kft. 20 százalékos üzletrészt vásárolt a kiadóban.

A Pesti Hírlap történetéről ITT találhatók a Media1 korábbi írásai.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en, ahol arról is olvashatnak, hogy épp ma jelent meg országszerte egy új hetilap, amit a 168 Óra volt munkatársai indítottak Jelen címmel.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások