fbpx
A Pesti Hírlap rikkancsa

Internetre költözik a Pesti Hírlap a koronavírus-világjárvány miatt

A napilap kiadója még mindig nem kapott választ a Fővárosi Önkormányzattól, hogy a rikkancsok helyett hadd terjeszthesse tárolódobozokban a lapját, ezért mostantól interneten folytatják tovább a működést.

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelem időszakában átmenetileg a pestihirlap.hu internetes felületen dolgozik tovább a Pesti Hírlap című nyomtatott napilap – tudta meg a Media1 Milkovics Páltól, a lap tulajdonosától.

A Pesti Hírlap úgy véli, hogy a pontos és hiteles tájékoztatás is hozzájárul ahhoz, hogy minél előbb túl legyünk a közös megpróbáltatásokon, ezért folytatja tovább a munkát az interneten.

A Pesti Hírlap a múlt héten kényszerült meghozni azt a fájdalmas döntést, hogy a járványveszély megfékezése érdekében átmenetileg felfüggeszti a nyomtatott napilap elkészítését, terjesztését. Ugyanis a kiadó előzőleg hiába kérte a Fővárosi Önkormányzattól, hogy hadd terjeszthesse tovább a lapot rikkancsok helyett tárolórekeszek segítségével, ugyanis a városházától a kiadó tulajdonosának tájékoztatása szerint nem érkezett hivatalos válasz a kérelemre.

A konkurens, kormánypárti Lokál egyébként a Pesti Hírlap felfüggesztését követően is tovább folytatta tevékenységét és a lapot a járvány ellenére idős rikkancsok segítségével osztogatták a forgalmasabb csomópontokon. A Media1 hiába kereste az ügyben a KESMA-hoz tartozó Lokál kiadóját, és az Operatív Törzs sem reagált a kérdésünkre, hogy nem tartják-e aggályosnak, hogy idős emberek vannak kitéve, hogy a lap terjesztése közben a vírussal megfertőződhetnek, valamint maguk is vírushordozók lehetnek.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa korábban. Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások