A Pesti Hírlap rikkancsa

Internetre költözik a Pesti Hírlap a koronavírus-világjárvány miatt

A napilap kiadója még mindig nem kapott választ a Fővárosi Önkormányzattól, hogy a rikkancsok helyett hadd terjeszthesse tárolódobozokban a lapját, ezért mostantól interneten folytatják tovább a működést.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelem időszakában átmenetileg a pestihirlap.hu internetes felületen dolgozik tovább a Pesti Hírlap című nyomtatott napilap – tudta meg a Media1 Milkovics Páltól, a lap tulajdonosától.

A Pesti Hírlap úgy véli, hogy a pontos és hiteles tájékoztatás is hozzájárul ahhoz, hogy minél előbb túl legyünk a közös megpróbáltatásokon, ezért folytatja tovább a munkát az interneten.

A Pesti Hírlap a múlt héten kényszerült meghozni azt a fájdalmas döntést, hogy a járványveszély megfékezése érdekében átmenetileg felfüggeszti a nyomtatott napilap elkészítését, terjesztését. Ugyanis a kiadó előzőleg hiába kérte a Fővárosi Önkormányzattól, hogy hadd terjeszthesse tovább a lapot rikkancsok helyett tárolórekeszek segítségével, ugyanis a városházától a kiadó tulajdonosának tájékoztatása szerint nem érkezett hivatalos válasz a kérelemre.

A konkurens, kormánypárti Lokál egyébként a Pesti Hírlap felfüggesztését követően is tovább folytatta tevékenységét és a lapot a járvány ellenére idős rikkancsok segítségével osztogatták a forgalmasabb csomópontokon. A Media1 hiába kereste az ügyben a KESMA-hoz tartozó Lokál kiadóját, és az Operatív Törzs sem reagált a kérdésünkre, hogy nem tartják-e aggályosnak, hogy idős emberek vannak kitéve, hogy a lap terjesztése közben a vírussal megfertőződhetnek, valamint maguk is vírushordozók lehetnek.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa korábban. Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.