fbpx
Tóth Balázs, az Index Tech rovatának volt szerkesztője

Újabb távozó indexes tér külön útra

Tóth Balázs, az Index Tech rovatának volt újságírója sem lesz tagja a volt indexesek által tervezett Telex csapatának. Az újságíró elhagyja a médiaipart.

Pénteken töltötte utolsó munkanapját az Index.hu Zrt.-nél Tóth Balázs, aki 2003 óta óta volt az 1999-ben indult Index Tech(nológia) rovatának újságírója, és ezzel a lap legrégebbi munkatársainak egyike volt. (Tóth Balázs felmondási ideje a többi távozó indexeshez képest némiképp később járt le.)

Ebből az alkalomból az újságíró egy hosszú Facebook-bejegyzés végén elárulta, hogy a budapesti Science Parkban működő Commsignia nevű hightech startup céghez igazol. Új munkahelyéről és munkaköréről egyelőre nem sokat mondott, csak annyit, hogy

„ez a cég két elképesztően fontos és izgalmas terület, a telekommunikáció és az autózás közös jövőjében meghatározó piaci szereplő.”

Tóth Balázs az Indexnél töltött idő alatt számos szakmai konferenciáról, informatikai-telekommunikációs seregszemléről (CES, IFA stb.) közölt helyszíni tudósításokat, írásos, fotós és videós beszámolókat, illetve rengeteg mobilteszt és más technológiai témájú írás fűződik a nevéhez.

Tóth Balázs közel sem az első távozó indexes munkatárs, aki nem tart a Kárpáti Márton, az Index volt főszerkesztő-helyettese tulajdonában lévő, indulását hamarosan tervező Telexhez a tömegesen felmondó indexesekkel. Korábban már kiderült, hogy külön útra tért az Index egyik legfontosabb oknyomozó munkatársa, Dezső András (a HVG-hez ment), Csurgó Dénes a 444-hez, Varga Attila sixx, az Index volt médiás újságírója a Network4 televíziós médiacéghez, Molnár Csaba a Magyar Hang, Nagy Attila Károly a Gyártástrend munkatársa lett.

Tóth Balázs egyébként több részből álló sztorizással búcsúzott az Indextől és az ott eltöltött 17 évétől. Legutolsó története itt található.

Az Index szinte teljes stábja július második felében jelezte távozási szándékát. Erre azt követően került sor, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt az Index.hu Zrt. elnöke július 22-én elbocsátotta. Az Index.hu a szerkesztőség felmondását követően is tovább üzemel, de immáron teljesen új stábbal.

A távozó indexesek, illetve egy jelentős részük, élükön Kárpáti Mártonnal, aki még az elbocsátásokat megelőzően mondott fel az Indexnél, Telex néven tervez új online médiumot, amihez eddig 32 ezer olvasótól tudtak támogatást szerezni. Kárpáti Márton szavai szerint nagyjából 50 főt vesznek át az Indextől távozó mintegy 90 főből.

A Telex és az Index volt a Media1 legutóbbi műsorának témája. A Kárpáti Mártonnal, a Telex elindítását tervező Van Másik Kft. alapító-tulajdonosával és ügyvezetőjével, valamint Sztankóczy Andrással, a megújuló Index vezető szerkesztőjével és stratégiai igazgatójával készített beszélgetésünk visszahallgatható, valamint elolvasható egy írásos összefoglaló is a beszélgetésben elhangzottakról.

A Telex tervezett elindulási időpontjáról egy héttel ezelőtti műsorunkban Kárpáti Márton egy-két héten belüli indulást említett.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS hírfolyamunkra itt lehet feliratkozni, míg Facebook-oldalunk itt található. Ha hozzájárulna a Media1 működéséhez, itt teheti meg.

Borító: Tóth Balázs, az Index Tech rovatának volt szerkesztője. Fotó: Tóth Balázs/Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások