fbpx
Varga Attila, Sixx, a Network4 leendő online főszerkesztője, az index.hu volt munkatársa

Sixx, az Index távozó médiás újságírója a Network4 online főszerkesztője lesz

Nem tart a távozó indexesek által megalapított Van Másik Kft.-hez, hanem a több tévécsatornát üzemeltető Network4-hez igazol az Index.hu egyik legkarakteresebb és legrégebbi volt újságíró munkatársa.

Július 24-én éppen Varga Attila fotója alatt írtuk meg, hogy az Index.hu szinte teljes stábja távozik a laptól. Az Index média ügyekkel foglalkozó újságírója, a comment:com blog egykori bloggere az online médium legrégebbi és legismertebb munkatársainak egyike volt: 2005-től jelentek meg írásai eleinte a TV Maci blogban, majd 2006-tól a comment:com-on.

Most pedig a Media1 megtudta, hogy az újságíró elfogadta a Borsány-Gyenes András vezette Digital Media and Communications Zrt. (DMC) ajánlatát, ahol ő lesz az induló Network4 online főszerkesztője. A DMC-hez olyan tévécsatornák tartoznak a Network4 ernyőmárka alatt mint a Story4, a TV4, a Galaxy4, a Film4 és a nemrégiben indult Arena4.

A Network4 és meglévő tévés portfóliója, a Tv4, a Film4, a Story4, a Galaxy4 és az Arena4
A Network4 és meglévő tévés portfóliója, a Tv4, a Film4, a Story4, a Galaxy4 és az Arena4

A tévétársaság most a digitális térben is erősíteni kíván. Első körben a Network4 online-on különböző sporteseményekről közölnek majd beszámolókat, sporthíreket – ezt a területet fogja felügyelni a Sixx becenéven emlegetett volt médiás újságíró főszerkesztőként.

Sixx is megerősítette az értesülést, és elárulta, hogy más sportcsatornákkal ellentétben az ő online oldalukon nem csak a saját csatornáikhoz tartozó sportokkal foglalkoznak majd. Emellett a Network4-en idővel különböző egyéb tévés tartalmakról, például filmekről is írni fognak, kapcsolódva a tévétársaság csatornakínálatához.

Úgyhogy az újságíró nem kerül messzire a média világától, de azért némiképp mégis más lesz a munkája, mint amit eddig csinált. Szavaiból úgy tűnik, ez a változás most fel is dobja, mert új területen tudja kipróbálni magát.

Varga Attila, Sixx, az Index volt munkatársa, a Network4 leendő online főszerkesztője a SuperTV2 Kasza! show c. műsorának felvételén korábban
Varga Attila, Sixx, az Index volt munkatársa, a Network4 leendő online főszerkesztője a SuperTV2 Kasza! show c. műsorának felvételén korábban

Varga Attila azt is elárulta a Media1-nek, hogy a Network4 tévécsatornáinak munkáiba is bekapcsolódik majd szerkesztőként, de erről most még nem tudott részleteket mondani, csak azt, hogy várhatóan nem képernyős lesz.

Az Index.hu stábja júliusban azután mondott fel, hogy Bodolai László július 22-én elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt. A távozó indexesek egy része úgy tervezi, hogy a Kárpáti Márton egykori főszerkesztő-helyettes által újonnan létrehozott Van Másik Kft.-hez tart. Néhányan azonban külön útra térnek, így például Dezső András oknyomozó újságíró a HVG munkatársa lesz. A Van Másik Kft. által tervezett új termék előfizetéses alapon működik majd.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Varga Attila, Sixx, a Network4 leendő online főszerkesztője, az Index.hu volt munkatársa. Fotó: Huszti István
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások