fbpx

A HVG-hez igazol Dezső András, az Index egyik távozó oknyomozó újságírója

Várhatóan a nyomtatott hetilapban és a kiadó két online termékében is olvashatjuk majd Dezső András írásait, ráadásul épp könyvet is ír. A HVG kiadója más újságírókkal is tárgyalásban van.

„Valóban munkába áll szerkesztőségünkben Dezső András és csatlakozik az Itthon rovatunkhoz”

– erősítette meg a Media1 információját Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu és a hvg360 felelős szerkesztője ma, hétfőn. Nagy Iván Zsolt hozzátette, az Index távozó oknyomozó újságírójának munkái a HVG Hetilapban, a hvg.hu-n és a hvg360.hu-n is olvashatók lesznek.

A hvg.hu és hvg360 felelős szerkesztője elmondta: Dezső András heteken belül kezdi meg a munkát, így az ősszel az első cikkei már olvashatók lesznek.

Dezső András az Indexnél kialakult helyzettel összefüggésben adta be a felmondását volt munkahelyén július végén, a tömeges távozásokkor, miután Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke leváltotta Dull Szabolcsot, a lap főszerkesztőjét.

Az Index távozó újságírójával épp ma közölt interjút a Válasz Online, ahol azt mondta, nem csatlakozik a távozó indexesek által tervezett laphoz, mivel kapott egy ajánlatot máshonnan, de azonban ekkor még nem említette, hogy merre folytatja karrierjét. Dezső András azt is mondta, hogy a távozó indexesek tervezett új lapjáról nem rendelkezik érdemi információval.

Vannak távozók is a hvg.hu-nál

A Media1 megtudta azt is, hogy a hvg.hu-nál most nem csak érkező van, de távozó is: Tóth Richárd újságíró Cseh Katalin momentumos EP-képviselő tanácsadója lesz, Joó Hajnalka egy ideig pihenni fog, míg Kaufmann Balázs videós újságíró szabadúszóként főleg a Reuters nemzetközi hírügynökségnek dolgozik majd. A távozásokról Nagy Iván Zsolt azt mondta érdeklődésünkre, hogy a HVG tárgyalásban van más újságírók leigazolásáról.

Arra, hogy a tárgyalásokat más indexesekkel folytatják-e, azt mondta, nem kizárólag a távozó indexesekkel tárgyalnak, de konkrétumot erről még korai lenne mondani.

Dezső András az indexes felmondásokról

A HVG-hez igazoló Dezső András egyébként a Válasz Online interjújában azt mondta, szerinte badarság, hogy a DK okozta volna az Index szétesését, illetve azt is elmondta, azért mondott fel az Indexnél, mert miközben nem akart kutakodni, nem kapott egyenes, megnyugtató választ egy sor kérdésre.

Az Index stábjának bejelentése.
Az Index stábja bejelenti a sajtónak a tömeges távozást. Fotó: Bődey János / Index

„Remekül pörgött az Index a karanténidőszakban, nagyon jó számaink voltak. Persze a járvány gazdasági hatása elérte a lapot, voltak megszorítások is, amelyekről az akkori ügyvezető azt mondta, elégségesek – akár a második hullámra is. Ezek után mégis mi szükség volt átszervezési, kiszervezési ötletekkel előállni? A barométer-átállítás után a tulajdonosi jogokat gyakorló alapítványvezető azt mondta, Dull Szabolcsra retorzióként annyit szab ki, hogy kiteszi az igazgatótanácsból. Azaz, hogy a főszerkesztői székből nem teszi ki. Akkor egy hónappal később mégis miért rúgta ki ugyanerre az ügyre hivatkozva? ”

Dezső András elárulta: épp könyvet ír a hazai kokainos világról, ami ugyancsak az ősszel jelenik meg.

Dezső András volt az az újságíró, akinek a képmását antiszemita plakáton ábrázolták ismeretlenek Budapesten tavaly novemberben. Dezső András ellen korábban büntetőügy is indult az egyik oknyomozó írása miatt, ám az eljárás során felmentették, ugyanis kiderül, hogy az ügyészség alaptalanul vádolta őt bűncselekmény elkövetésével.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Dezső András újságíró. Fotó: Domaniczky Tivadar / Válasz Online (A valaszonline.hu szerkesztősége és a fotós engedélyével)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások