fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Újabb távozó indexes lépett külön útra

A Media1 megerősített értesülése szerint elhelyezkedett a Magyar Hangnál Molnár Csaba, az Index volt munkatársa.

A biológus végzettségű, doktori fokozattal is rendelkező Molnár Csaba, az Index.hu Tech-tud rovatának volt munkatársa a Magyar Hang tudományos újságírójaként folytatja tovább karrierjét.

Molnár nagyjából egy hónappal ezelőtt, Dull Szabolcs, az Index főszerkesztőjének elbocsátása után, a tömegesen távozó indexesekkel egyszerre mondott fel.

A tudományos újságíró jól ismeri a Magyar Hang csapatát, hiszen az Indexhez attól a Magyar Nemzet Magazintól került, amelyet a 2018-as országgyűlési választásokat követően bezárt Simicska Lajos nagyvállalkozó. Molnár Csaba így most tulajdonképpen egykori nemzetes kollégáival folytatja a 2018-ban megszakadt közös munkát, csak immáron a Magyar Hang ernyője alatt.

Ennek is volt köszönhető a felkérése. Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója a Media1-nek elmondta:

Molnár Csabát azonnal megkerestük, miután értesültünk róla, hogy felmondott az Indexnél, mert szeretnénk minél több egykori Magyar Nemzetessel újra együtt dolgozni. Miután a napokban lejárt a távozó indexes újságíró felmondási ideje, elhárult az akadály, hogy tegnap csatlakozzon a Hang stábjához.

A Magyar Hang egy korábbi lapszáma Fotó: Ladányi András, Media1
A Magyar Hang egy korábbi lapszáma Fotó: Ladányi András, Media1

Egyelőre ténylegesen nem sokáig lehetett Molnár egy légtérben volt munkatársaival, a Magyar Hang lapigazgatójától ugyanis megtudtuk, hogy a súlyosbodó koronavírus járványhelyzet miatt hétfőtől újra teljes mértékben távmunkára tér vissza a Magyar Hang szerkesztősége.

Molnár Csaba egyébként nem az első távozó indexes, aki külön útra tér. Korábban kiderült, hogy Dezső András a HVG-hez igazolt, Nagy Attila Károly a Gyártástrend felelős szerkesztője lett, Varga Attila Sixx a Network4 online főszerkesztőjeként folytatja karrierjét.

Munk Veronika és Kárpáti Márton, az Index egykori főszerkesztő-helyettesei épp ma jelentették be, hogy Telex néven új lap indítását tervezik. Néhány napja Fábián Tamás, az Index volt politikai újságírója a Media1 műsorában azt mondta, szimpatikus neki Kárpátiék kezdeményezése, ezért ő szívesen csatlakozna a csapathoz, ha úgy adódik. Arról egyelőre nem tudni, hogy a távozók közül mennyien igazolnának a Telexhez, de feltehetőleg ez azon is múlik majd, hogy a Telex mekkora olvasói támogatásra tud a most elindult támogatói program keretében szert tenni, hiszen ez meghatározza majdani pénzügyi lehetőségeiket.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Az index székháza. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások