444

Egy volt indexes és egy 24.hu-s is a 444.hu-hoz igazolt

Más fejleményeket is bejelentettek Uj Péterék.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Két új munkatárs kezdett ma, hétfőn a 444-nél, illetve az ezt működtető Magyar Jeti Zrt.-nél – derül ki a médium weboldaláról. A két érkező új 444.hu-s munkatárs közül az egyik Szász Zsófia, aki a Centrál Médiacsoporthoz tartozó 24.hu-tól igazolt az Uj Péter főszerkesztette laphoz.

Szász 2019-ben Böjte Csaba székelyföldi gyermekotthonának bemutatásért kollégáival együtt Hégető Honorka díjat kapott. Szász Zsófia segítségével mostantól még több videós anyagra számíthatnak a 444 látogatói, de írni is fog.

A másik 444-hez szerződő munkatárs az a Csurgó Dénes gazdasági újságíró, aki a tömegesen távozó indexesekkel együtt állt fel júliusban. Csurgó Dénes az Indexen publikált gazdasági témájú cikkek mellett sikeres podcastot is készített, így hamarosan ilyen formátumú tartalmat is gyárt majd a 444-nek.

(Csurgó mellett több más távozó indexes is elhelyezkedett mostanra, így kiderült, hogy Dezső András a HVG, Varga Attila sixx a Network4, Molnár Csaba a Magyar Hang, Nagy Attila Károly a Gyártástrend munkatársa lesz, míg a volt munkatársak egy része új médiumot tervez Telex néven, amihez olvasói adományokat gyűjtenek jelenleg.)

A 444 bejelentette azt is, hogy az Index.hu-val szoros szimbiózisban működő blog.hu-ról távozó két legfontosabb magyar emberi jogi szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ blogja után az LMBTQ+ és gender témákkal foglalkozó Szabadnem, és a drogpolitikáról, ártalomcsökkentésről, kábítószerekről és az azokat fogyasztó emberekről szóló témákat feldolgozó Drogriporter blog is átköltözött a 444-re.

Két és fél hete egyébként Uj Péter úgy döntött, folytatja az egykoron a Népszabadságban jelentkező Szerda című rovatát a lapjánál, Új Idők Új Szerdája címmel.

Ma írtuk meg azt is, hogy F. Tóth Benedek lesz az Index kultúra rovatának vezetője.

Szóljon hozzá!