fbpx
444

Egy volt indexes és egy 24.hu-s is a 444.hu-hoz igazolt

Más fejleményeket is bejelentettek Uj Péterék.

Két új munkatárs kezdett ma, hétfőn a 444-nél, illetve az ezt működtető Magyar Jeti Zrt.-nél – derül ki a médium weboldaláról. A két érkező új 444.hu-s munkatárs közül az egyik Szász Zsófia, aki a Centrál Médiacsoporthoz tartozó 24.hu-tól igazolt az Uj Péter főszerkesztette laphoz.

Szász 2019-ben Böjte Csaba székelyföldi gyermekotthonának bemutatásért kollégáival együtt Hégető Honorka díjat kapott. Szász Zsófia segítségével mostantól még több videós anyagra számíthatnak a 444 látogatói, de írni is fog.

A másik 444-hez szerződő munkatárs az a Csurgó Dénes gazdasági újságíró, aki a tömegesen távozó indexesekkel együtt állt fel júliusban. Csurgó Dénes az Indexen publikált gazdasági témájú cikkek mellett sikeres podcastot is készített, így hamarosan ilyen formátumú tartalmat is gyárt majd a 444-nek.

(Csurgó mellett több más távozó indexes is elhelyezkedett mostanra, így kiderült, hogy Dezső András a HVG, Varga Attila sixx a Network4, Molnár Csaba a Magyar Hang, Nagy Attila Károly a Gyártástrend munkatársa lesz, míg a volt munkatársak egy része új médiumot tervez Telex néven, amihez olvasói adományokat gyűjtenek jelenleg.)

A 444 bejelentette azt is, hogy az Index.hu-val szoros szimbiózisban működő blog.hu-ról távozó két legfontosabb magyar emberi jogi szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ blogja után az LMBTQ+ és gender témákkal foglalkozó Szabadnem, és a drogpolitikáról, ártalomcsökkentésről, kábítószerekről és az azokat fogyasztó emberekről szóló témákat feldolgozó Drogriporter blog is átköltözött a 444-re.

Két és fél hete egyébként Uj Péter úgy döntött, folytatja az egykoron a Népszabadságban jelentkező Szerda című rovatát a lapjánál, Új Idők Új Szerdája címmel.

Ma írtuk meg azt is, hogy F. Tóth Benedek lesz az Index kultúra rovatának vezetője.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások