Az Index stábjának bejelentése.

Az indamediás blog.hu tartalmaival töltik fel az Index főoldalát

Arra biztatja a fele részben Vaszily Miklós NER-közeli médiavállalkozó érdekeltségében lévő Indamedia a blog.hu felhasználóit, hogy tegyenek közzé értékes tartalmakat, mert az Index körüli átalakítás miatt hamarosan egyes blogos tartalmak az Index nyitóoldalán kiemelt megjelenést kaphatnak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Felhívás jelent meg pénteken az Indamediához (az Index.hu Zrt. partnere) tartozó inda.blog.hu-n. A felhívásban – amire a hvg.hu bukkant elsőként – azt írják a bloggereknek, hogy mostantól tényleg kiemelt megjelenési helyük lehet az Index.hu nyitóoldalon, mivel nem csak a blogketrecben (az Indexen lévő blogajánló dobozban) osztják meg majd a tartalmaikat.

„Biztos tudjátok – ki ne tudná – hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek.”

Az Indamedia azt írja, hogy a szerkesztőségtől kapott információi szerint

„az  Indexen semmilyen tartalmi irányváltás nem várható, és gőzerővel folyik az új szerkesztőségi csapat felállítása, de ebben az átmeneti időszakban megnyílik a lehetőség a blog.hu szerzői előtt, hogy az Index címlapján is megjelenjenek az írásaikkal a blogketrecen kívül is, így a bloggerek tartalmai jóval több olvasóhoz juthatnak majd el.”

Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Fotó: Ladányi András / Media1

A blog.hu és az Index címlapszerkesztői közösen választanak majd a blog.hu-n született írásokból, melyek elsőként az Index címlapjának tetején, a hajtás feletti blokkban kezdik meg pályafutásukat. A címlapon látszani fog, hogy egy blog.hu-s tartalomról van szó. Ha a látogató rákattint, akkor egyből az adott blogposztra jut, pont úgy, mintha bármilyen blog.hu felületen találkozott volna a poszttal. A posztok később bekerülhetnek a blogketrecbe és blog.hu főoldalra is, ezekről a kiemelésekről továbbra is a blog.hu szerkesztőcsapata dönt.

Azt írják, a szerkesztőségi kiemelésre akkor van esély, ha a poszt teljes mértékben saját alkotás, korábban még sehol máshol nem jelent meg a magyar interneten, friss és aktuális, vagy bármilyen szempontból közérdeklődésre tarthat számot, a forrásokat megjelöli, és kizárólag olyan képeket használ illusztrációként, melyek jogtiszta forrásból származnak, valamint a bejegyzést ajánlani kell a blogadminban lévő ajánlórendszeren keresztül.

Az új együttműködés már a következő napokban elindul.

Az Indextől több mint 80 fő, szinte a teljes szerkesztőség távozik. Erre azért kerül sor, mert Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elbocsátotta Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, amit nem fogadott el az eddigi stáb. A távozó indexesek új lapot terveznek.

Több blogger eközben megszakította együttműködését a blog.hu-t működtető Indamediával. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményéből arra lehet következtetni, hogy ők is így tesznek.

A távozó indexesek megüresedő helyét egyelőre nem igazán tudták feltölteni, valószínűleg ezért is próbálják az Indexet blogtartalmakkal megtölteni.

A blog.hu tulajdonosa az Indamedia, mely több más lapnak, köztük a Totalcarnak és a napi.hu-nak is gazdája. Az Indamediát a napokban Winkler Róbert, a Totalcar alapítója csicskamédiaként emlegette, de jelezte, ennek ellenére marad.

Március vége óta az Indamedia tulajdonosa fele részben Vaszily Miklós (a TV2 elnöke, a Pesti TV alapítója), aki korábban az Echo TV-t vezette, azt megelőzően a közmédia vezérigazgatója volt. Az MTVA-s megbízatást azután kapta,  hogy az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt elbocsátotta a Lázár János angliai luxusutazásáról szóló oknyomozó cikksorozatot követően. Vaszily az Origo előtt az Index.hu vezérigazgatójaként is dolgozott.

További hírek találhatók a Media1-en. Az Index körüli történésekről itt találhatók korábbi híreink.

Borító: Az Index stábja bejelenti, hogy távozik. Fotó: Bődey János / Index

Szóljon hozzá!