fbpx
Az Index stábjának bejelentése.

Az indamediás blog.hu tartalmaival töltik fel az Index főoldalát

Arra biztatja a fele részben Vaszily Miklós NER-közeli médiavállalkozó érdekeltségében lévő Indamedia a blog.hu felhasználóit, hogy tegyenek közzé értékes tartalmakat, mert az Index körüli átalakítás miatt hamarosan egyes blogos tartalmak az Index nyitóoldalán kiemelt megjelenést kaphatnak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Felhívás jelent meg pénteken az Indamediához (az Index.hu Zrt. partnere) tartozó inda.blog.hu-n. A felhívásban – amire a hvg.hu bukkant elsőként – azt írják a bloggereknek, hogy mostantól tényleg kiemelt megjelenési helyük lehet az Index.hu nyitóoldalon, mivel nem csak a blogketrecben (az Indexen lévő blogajánló dobozban) osztják meg majd a tartalmaikat.

„Biztos tudjátok – ki ne tudná – hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek.”

Az Indamedia azt írja, hogy a szerkesztőségtől kapott információi szerint

„az  Indexen semmilyen tartalmi irányváltás nem várható, és gőzerővel folyik az új szerkesztőségi csapat felállítása, de ebben az átmeneti időszakban megnyílik a lehetőség a blog.hu szerzői előtt, hogy az Index címlapján is megjelenjenek az írásaikkal a blogketrecen kívül is, így a bloggerek tartalmai jóval több olvasóhoz juthatnak majd el.”

Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Fotó: Ladányi András / Media1

A blog.hu és az Index címlapszerkesztői közösen választanak majd a blog.hu-n született írásokból, melyek elsőként az Index címlapjának tetején, a hajtás feletti blokkban kezdik meg pályafutásukat. A címlapon látszani fog, hogy egy blog.hu-s tartalomról van szó. Ha a látogató rákattint, akkor egyből az adott blogposztra jut, pont úgy, mintha bármilyen blog.hu felületen találkozott volna a poszttal. A posztok később bekerülhetnek a blogketrecbe és blog.hu főoldalra is, ezekről a kiemelésekről továbbra is a blog.hu szerkesztőcsapata dönt.

Azt írják, a szerkesztőségi kiemelésre akkor van esély, ha a poszt teljes mértékben saját alkotás, korábban még sehol máshol nem jelent meg a magyar interneten, friss és aktuális, vagy bármilyen szempontból közérdeklődésre tarthat számot, a forrásokat megjelöli, és kizárólag olyan képeket használ illusztrációként, melyek jogtiszta forrásból származnak, valamint a bejegyzést ajánlani kell a blogadminban lévő ajánlórendszeren keresztül.

Az új együttműködés már a következő napokban elindul.

Az Indextől több mint 80 fő, szinte a teljes szerkesztőség távozik. Erre azért kerül sor, mert Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elbocsátotta Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, amit nem fogadott el az eddigi stáb. A távozó indexesek új lapot terveznek.

Több blogger eközben megszakította együttműködését a blog.hu-t működtető Indamediával. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményéből arra lehet következtetni, hogy ők is így tesznek.

A távozó indexesek megüresedő helyét egyelőre nem igazán tudták feltölteni, valószínűleg ezért is próbálják az Indexet blogtartalmakkal megtölteni.

A blog.hu tulajdonosa az Indamedia, mely több más lapnak, köztük a Totalcarnak és a napi.hu-nak is gazdája. Az Indamediát a napokban Winkler Róbert, a Totalcar alapítója csicskamédiaként emlegette, de jelezte, ennek ellenére marad.

Március vége óta az Indamedia tulajdonosa fele részben Vaszily Miklós (a TV2 elnöke, a Pesti TV alapítója), aki korábban az Echo TV-t vezette, azt megelőzően a közmédia vezérigazgatója volt. Az MTVA-s megbízatást azután kapta,  hogy az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt elbocsátotta a Lázár János angliai luxusutazásáról szóló oknyomozó cikksorozatot követően. Vaszily az Origo előtt az Index.hu vezérigazgatójaként is dolgozott.

További hírek találhatók a Media1-en. Az Index körüli történésekről itt találhatók korábbi híreink.

Borító: Az Index stábja bejelenti, hogy távozik. Fotó: Bődey János / Index
Szóljon hozzá!