Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Egyelőre senkit sem sikerült felvenni a távozó indexesek helyére

Az oldal frissítését most még ugyan a távozó indexesek elvégzik, és a felmondási idejük is eltart még egy darabig, de egyelőre nem érkezett meg az új stáb.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról korábban beszámoltunk, a távozó indexesek egy része felmentést kapott a munkavégzés alól, sokan azonban nem szabadulnak egyhamar, és az Index.hu felmondási idejét töltő stábjának túlnyomó része „csökkentett módban” ugyan, és a legtöbbször csak Index név alatt, de kénytelen ellátni eddigi munkáját.

Dull Szabolcs, a leváltott főszerkesztő a minap az erdélyi Transindex.ro-nak azt nyilatkozta, hogy neki 6 hónapig tart a felmondási ideje, és ugyan a munkavégzés alól felmentették, de versenytilalmi szerződést írt alá, ezért egyelőre nem tud munkába állni versenytársnál.

Fábián Tamás (zöldben) megérkezik Bodolai László szobájába a felmondólevelével
Távozó indexesek érkeznek Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökének szobájába a felmondólevéllel.
Fotó: Bődey János // Index

A 444.hu most tovább foglalkozik a témával, és azt írja, hogy a távozó indexesek többségének augusztus végén jár majd le a felmondási ideje. (Mi úgy tudjuk, van, akinek ennél is később, hiszen sokan olyan rég óta dolgoztak a cégnél, hogy nem egy hónap a felmondási idejük.)

A lap azt is írja, hogy az új stáb tagjai, akikkel a tulajdonosok tovább működtetnék az Indexet, még nem érkeztek meg, ugyanis egyelőre senki sem mondott igent a megkeresésekre, illetve sokan nemet mondtak. (A Media1 már a tömeges felmondások hetében beszélt olyan, egyébként nem kormánypárti kötődésű újságírókkal, akiket megkerestek, de ők azóta kivétel nélkül nemet mondtak.)

A már egy ideje tartó toborzásnak aligha tett jót, hogy Tevan Imre, aki évekkel korábban már dolgozott a lapnál, majd az Origónál Sáling Gergő főszerkesztő elbocsátása után hasonló helyzetben állt munkába, először elfogadta az Index.hu vezetésétől kapott főszerkesztő-helyettesi felkérést, de kevesebb mint 24 órával később meggondolta magát, és lemondott.

A több mint 80 munkatárs tényleges távozása után most az lehet a minimális cél, hogy egyáltalán valahogyan biztosítani tudják majd a hírszolgáltatást.

A 444 szerint állítólag Szörényi Péter próbálja szervezni a hírcsapatot, de az érintett azt nyilatkozta, hogy nincs formális kapcsolata az Index.hu-val, nem lesz annak munkatársa, és csak pletykáról van szó. A pletyka alapját egyébként az adhatta, hogy Szörényi a Digi Sport reggeli műsorának a főszerkesztője, és ott műsorvezető az a Szombathy Pál, akit az Index.hu Zrt. vezérigazgatónak kért fel.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS csatornánkra feliratkozva azonnal értesülhet friss tartalmainkról. Követhet bennünket a Facebookon is.

Borító: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!