fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Egyelőre senkit sem sikerült felvenni a távozó indexesek helyére

Az oldal frissítését most még ugyan a távozó indexesek elvégzik, és a felmondási idejük is eltart még egy darabig, de egyelőre nem érkezett meg az új stáb.

Mint arról korábban beszámoltunk, a távozó indexesek egy része felmentést kapott a munkavégzés alól, sokan azonban nem szabadulnak egyhamar, és az Index.hu felmondási idejét töltő stábjának túlnyomó része „csökkentett módban” ugyan, és a legtöbbször csak Index név alatt, de kénytelen ellátni eddigi munkáját.

Dull Szabolcs, a leváltott főszerkesztő a minap az erdélyi Transindex.ro-nak azt nyilatkozta, hogy neki 6 hónapig tart a felmondási ideje, és ugyan a munkavégzés alól felmentették, de versenytilalmi szerződést írt alá, ezért egyelőre nem tud munkába állni versenytársnál.

Fábián Tamás (zöldben) megérkezik Bodolai László szobájába a felmondólevelével
Távozó indexesek érkeznek Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökének szobájába a felmondólevéllel.
Fotó: Bődey János // Index

A 444.hu most tovább foglalkozik a témával, és azt írja, hogy a távozó indexesek többségének augusztus végén jár majd le a felmondási ideje. (Mi úgy tudjuk, van, akinek ennél is később, hiszen sokan olyan rég óta dolgoztak a cégnél, hogy nem egy hónap a felmondási idejük.)

A lap azt is írja, hogy az új stáb tagjai, akikkel a tulajdonosok tovább működtetnék az Indexet, még nem érkeztek meg, ugyanis egyelőre senki sem mondott igent a megkeresésekre, illetve sokan nemet mondtak. (A Media1 már a tömeges felmondások hetében beszélt olyan, egyébként nem kormánypárti kötődésű újságírókkal, akiket megkerestek, de ők azóta kivétel nélkül nemet mondtak.)

A már egy ideje tartó toborzásnak aligha tett jót, hogy Tevan Imre, aki évekkel korábban már dolgozott a lapnál, majd az Origónál Sáling Gergő főszerkesztő elbocsátása után hasonló helyzetben állt munkába, először elfogadta az Index.hu vezetésétől kapott főszerkesztő-helyettesi felkérést, de kevesebb mint 24 órával később meggondolta magát, és lemondott.

A több mint 80 munkatárs tényleges távozása után most az lehet a minimális cél, hogy egyáltalán valahogyan biztosítani tudják majd a hírszolgáltatást.

A 444 szerint állítólag Szörényi Péter próbálja szervezni a hírcsapatot, de az érintett azt nyilatkozta, hogy nincs formális kapcsolata az Index.hu-val, nem lesz annak munkatársa, és csak pletykáról van szó. A pletyka alapját egyébként az adhatta, hogy Szörényi a Digi Sport reggeli műsorának a főszerkesztője, és ott műsorvezető az a Szombathy Pál, akit az Index.hu Zrt. vezérigazgatónak kért fel.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS csatornánkra feliratkozva azonnal értesülhet friss tartalmainkról. Követhet bennünket a Facebookon is.

Borító: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások