fbpx
Winkler Róbert

Winkler Róbert: A cél az lehetett, hogy az Index elátévésedjen vagy elklubrádiósodjon

Az újságíró szerint nekik is fel kellett volna mondaniuk, de ő inkább a csicskasorsot választotta.

A szokásostól eltérően ezúttal nem a sörökről vagy az autókról beszélt vlogján Winkler Róbert, az Index testvérlapjaként működő Totalcar alapítója, hanem a hírportál körüli ügyekről, Bodolai László, az Index.hu Zrt. és a céget tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnökének szerepéről és az új körülmények adta jövőről.

Winkler szerint Bodolai egy rendes ember, őt is többször védte.

„Az vesse rá az első követ, aki még nem tévedett. Bodi tévedése szerintem abban gyökeredzik, ami tévedésbe szerintem bármelyikünk belecsúszhatna és csúsztunk is már bele, hogy az ember azt hiszi, hogy ha a másik oldalon vannak haverjai, a másik oldalon vannak befolyásos, fontos haverjai, akkor ő majd el tud intézni mindenféle fontos dolgot”

– mondta az újságíró, aki szerint Bodolai barátai olyan magasságokban vannak, hogy ő védte Deutsch Tamás fideszes politikust Juhász Péterrel, az Együtt korábbi képviselőjével szemben.

„Aztán itt van még a két szakértő, akik az Index felrobbantásában aktívan segédkeztek. Gerényi Gábor szintén egy ős Fidesz-közeli igazából nem tudjuk, hogy micsoda. És a másik Superman, Erdélyi Zsolt, a fiatal, dinamikus reklámszakember, akitől az a remek ötlet származott, hogy rúgják ki a főszerkesztőt”

– tette hozzá Winkler, aki úgy látja, Bodolai László ilyen körülmények és emberek között próbált úgy egyensúlyozni, hogy megmenthesse az Indexet. Véleménye szerint Bodolai vezéráldozatot hozhatott Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátásával, hogy így néhány hónap nyugalomhoz jusson a lap, de Bodolai rosszul mérte fel, hogy meddig tud sakkozni, mert:

„Ha fentről leszólnak, hogy ennyi volt, akkor ennyi volt. És teljesen mindegy, hogy ki mondott mit, hogy ki adott utasítást kinek. Mindenki tudja, hogy csak egy ember létezik. Minden tőle jön. Én azoknak a táborához tartozom, akik azon is csodálkoznak, hogy eddig egyáltalán elhúzta az Index.”

Az Index kiváló pénzmosoda lehet

Nem hiszem, hogy nagyon röhögnének Viktorék – mondta arra a közkeletű felvetésre, hogy a kormánypárt rendkívül elégedett lehet azzal, hogy az Index gyakorlatilag saját magát számolta fel. Winkler szerint az eredeti cél inkább az lehetett, hogy az Index lassan, balhé nélkül „elátévésedjen” vagy „elklubrádiósodjon”, ne legyen nagyon tényfeltárás.

„Az legyen, mint a Klubrádiónál, hogy a nénik hőböröghetnek Bolgár úrnak, de olyan igazán fájdalmas tyúkszemre lépések ne legyenek”

– mondta a szerkesztő, akinek magyarázata szerint azért sem akarhatták, hogy az Index megsemmisüljön, mert:

„Az Index minden szempontból érték, milliós táború potenciális propagandafegyver, másfelől egy kiváló pénzmosoda. Itt nagyon könnyen repkednek a százmilliók balra-jobbra.”

Szerinte az indexesek tudták, hogy nincsen hová hátrálniuk, nekik mindenképpen rossz lesz és a lap bedöntésével legalább a hatalomnak is rossz lett picit.

A Totalcar jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Nem tudom, mi lesz a Totalcarral. Szerintem ugyanígy maradunk, csak most már mi is a csicskamédiához tartozunk. További kérdés, hogy nem kellett volna-e nekünk is felmondanunk. De, szerintem fel kellett volna mondani. De én is inkább a csicskasorsot választottam.”

Július végén Bodolai László volt a Media1 különkiadásának vendége, a 90 perces beszélgetésben saját nézőpontjából mondta el, mi vezetett az Index körüli zűrzavarhoz. Az adást itt hallgathatja vissza.

Frissítés 17:14

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Media1-nek elmondta, mit gondol Winkler Róbert elátévésedést és csicskázást emlegető szavairól, illetve kifejtette, milyen is az ATV modellje.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások