Media1 podcast és rádióműsor

Rendhagyó, „double size” műsort sugároz a Media1: az Index-körüli helyzetről és a kata-változásokról lesz szó

Hétfőn este a megszokottól eltérően ezúttal nem 1, hanem 2 órás lesz a Media1 rádióműsora. A double size műsor természetesen podcastként is visszahallgatható lesz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ma este, július 6-án a megszokott kezdési időpontban, 19 órakor jelentkezik a Media1 rádióműsora. Ezúttal azonban a megszokottól eltérően nem bruttó 1, hanem összesen 2 órás lesz a műsor, vagyis egy rövid megszakítással, a 20 órás hírblokk után is tovább folytatódik a műsor.

Ennek oka, hogy nem szerettünk volna elmenni szó nélkül sem a kata jövő januártól esedékes változásai mellett, sem pedig a vezető hírportál, az Index körül az elmúlt hetekben felforrósodott helyzet mellett. Márpedig mindkét kiemelt téma kapcsán bőven van miről beszélgetni.

A műsor elején vendégünk lesz Gerényi Gábor, az Index átalakítására vonatkozó Gerényi-terv kitalálója, akitől megpróbáljuk azt is megtudni, hogyan került ő ebbe a történetbe egy másik médiacég, az Azonnali társtulajdonosaként, illetve megkérdezzük, ki kérte fel őt voltaképpen a feladatra.

Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó terv kidolgozója
Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó terv kidolgozója

Majd Munk Veronikával, az Index.hu főszerkesztő-helyettesével beszélgetünk. Ez lesz az első olyan alkalom, amióta az Index veszélyjelző állásba állította a szerkesztőség függetlenségét szimbolizáló barométert, hogy a szerkesztőség egyik tagja interjút ad a témáról és elmondja, hogyan élik meg ezt az időszakot, így aztán lesz miről beszélgetnünk a főszerkesztő-helyettessel.

Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese
Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese

A műsorba egyébként meghívtuk Ziegler Gábort, az Index hitelezőjeként és sales house partnereként is ismert Indamedia vezetőjét is, de ő nem fogadta el a meghívást, arra hivatkozva, hogy úgy érzi, ez a téma túlságosan politikai kontextusba került. Bodolai László, az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány és az Index.hu Zrt. elnöke pedig egy későbbi adásra ígért interjút.

A műsor második felében, 20 órától Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) alelnöke lesz a vendégünk, vele elemezzük ki részletesen a múlt héten elfogadott katás adóváltoztatásokat, illetve beszélgetünk úgy általában magyar adórendszerről és a változások hatásairól.

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke
Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke

A Media1 műsora ma, hétfőn este 19 órától a Budapest FM 87,6 MHz-en, valamint a spiritfm.hu-n streaminggel lesz élőben meghallgatható, majd azt követően később a vipcast.hu-n és a Media1.hu-n, valamint a Google Podcasten, a Spotify-on, az Apple iTunes-on podcast formájában is hallható lesz. (A műsor időközben elérhető vált ITT és ITT)

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n, ahol visszahallgatható az előző adás is, melyben Hargitai Miklóssal, a MÚOSZ elnökével a magyar és a nemzetközi médiahelyzetről beszélgettünk, valamint egy hírszerkesztő-hírolvasó robot működését is bemutattuk Virág Attilával, a Hírstart munkatársával.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!