fbpx
Media1 podcast és rádióműsor

Rendhagyó, „double size” műsort sugároz a Media1: az Index-körüli helyzetről és a kata-változásokról lesz szó

Hétfőn este a megszokottól eltérően ezúttal nem 1, hanem 2 órás lesz a Media1 rádióműsora. A double size műsor természetesen podcastként is visszahallgatható lesz.

Ma este, július 6-án a megszokott kezdési időpontban, 19 órakor jelentkezik a Media1 rádióműsora. Ezúttal azonban a megszokottól eltérően nem bruttó 1, hanem összesen 2 órás lesz a műsor, vagyis egy rövid megszakítással, a 20 órás hírblokk után is tovább folytatódik a műsor.

Ennek oka, hogy nem szerettünk volna elmenni szó nélkül sem a kata jövő januártól esedékes változásai mellett, sem pedig a vezető hírportál, az Index körül az elmúlt hetekben felforrósodott helyzet mellett. Márpedig mindkét kiemelt téma kapcsán bőven van miről beszélgetni.

A műsor elején vendégünk lesz Gerényi Gábor, az Index átalakítására vonatkozó Gerényi-terv kitalálója, akitől megpróbáljuk azt is megtudni, hogyan került ő ebbe a történetbe egy másik médiacég, az Azonnali társtulajdonosaként, illetve megkérdezzük, ki kérte fel őt voltaképpen a feladatra.

Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó terv kidolgozója
Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó terv kidolgozója

Majd Munk Veronikával, az Index.hu főszerkesztő-helyettesével beszélgetünk. Ez lesz az első olyan alkalom, amióta az Index veszélyjelző állásba állította a szerkesztőség függetlenségét szimbolizáló barométert, hogy a szerkesztőség egyik tagja interjút ad a témáról és elmondja, hogyan élik meg ezt az időszakot, így aztán lesz miről beszélgetnünk a főszerkesztő-helyettessel.

Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese
Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese

A műsorba egyébként meghívtuk Ziegler Gábort, az Index hitelezőjeként és sales house partnereként is ismert Indamedia vezetőjét is, de ő nem fogadta el a meghívást, arra hivatkozva, hogy úgy érzi, ez a téma túlságosan politikai kontextusba került. Bodolai László, az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány és az Index.hu Zrt. elnöke pedig egy későbbi adásra ígért interjút.

A műsor második felében, 20 órától Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) alelnöke lesz a vendégünk, vele elemezzük ki részletesen a múlt héten elfogadott katás adóváltoztatásokat, illetve beszélgetünk úgy általában magyar adórendszerről és a változások hatásairól.

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke
Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke

A Media1 műsora ma, hétfőn este 19 órától a Budapest FM 87,6 MHz-en, valamint a spiritfm.hu-n streaminggel lesz élőben meghallgatható, majd azt követően később a vipcast.hu-n és a Media1.hu-n, valamint a Google Podcasten, a Spotify-on, az Apple iTunes-on podcast formájában is hallható lesz. (A műsor időközben elérhető vált ITT és ITT)

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n, ahol visszahallgatható az előző adás is, melyben Hargitai Miklóssal, a MÚOSZ elnökével a magyar és a nemzetközi médiahelyzetről beszélgettünk, valamint egy hírszerkesztő-hírolvasó robot működését is bemutattuk Virág Attilával, a Hírstart munkatársával.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások