fbpx
Media1 podcast és rádióműsor

Podcast: Vendégünk volt egy hírszerkesztő-hírolvasó robot és az egyik „apukája”, majd a MÚOSZ elnökével beszélgettünk a médiaszabadságról

A Media1 legutóbbi műsora előtt szólalt meg először FM-rádióban a Hírstart által kifejlesztett mesterséges intelligenciával felvértezett robot, mely nem csak felolvasta a friss híreket, de ki is válogatta és össze is szerkesztette őket. A műsorban a kulisszatitokról beszélgettünk Virág Attilával, a Hírstart munkatársával, majd a médiaszabadságról beszélgettünk hosszabban Hargitai Miklóssal, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökével, akivel az is szóba került, miért nincs még újságírósztrájk.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ahogyan azt előre beharangoztuk, rendhagyó volt a Media1 legutóbb, június 22-i rádió- és podcastműsora. A műsor előtt ugyanis 4 percen át nem az MTI által összeszerkesztett hírblokkot hallhattuk, hanem azt a robotot, amelynek kifejlesztéséről korábban a Media1 egy rövid hírben már beszámolt. A műsorban a robot után közvetlenül Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa számolt be a hírszerkesztő-hírolvasó podcast kulisszatitkairól.

A műsor első vendége, a hírolvasó robot
A műsor első vendége, a hírolvasó robot

 

Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa
Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa mutatta be a Hírstart hírolvasó robotjának működését

A műsor második felében Hargitai Miklós újságíró, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke volt a vendégünk. Vele a médiaszabadság aktuális hazai és nemzetközi helyzetéről és ennek következményeiről beszélgettünk. A beszélgetést még éppen az előtt vettük fel, hogy az Index körüli fejlemények napvilágot láttak volna, de ez még inkább aktuálissá tette a beszélgetést.

Rákérdeztünk arra is, mit tud tenni egy ilyen érdekvédelmi szervezet mint a MÚOSZ, vagy hogy miért nincsenek újságírósztrájkok Magyarországon.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke. Fotó: Ladányi András, Media1
Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke. Fotó: Ladányi András, Media1

A Media1 június 22-i műsora a hírolvasó robottal, Virág Attilával és Hargitai Miklóssal az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza, vagy IDE kattintva akár le is tölthető.

 

Érdemes feliratkozni a Media1/Vipcast podcastra RSS-sel, vagy a Spotify-on vagy az Apple iTunes-on, vagy valamelyik ismertebb podcast programmal, például a Google Podcastsban, esetleg a TuneIn-on.

Testvéroldalunk, a Vipcast podcast kínálatában 2009 óta, vagyis immáron több mint tíz éve bővül a podcast tartalmak kínálata.

A Media1 hírportál legközelebb július 6-án 19 órakor jelentkezik friss műsorral a Budapest FM 87,6 MHz-en és streaminggel élőben a spiritfm.hu-n, majd az adás a megszokott módon a Media1 mellett a Vipcasten is elérhető lesz.

Addig is érdemes folyamatosan követni a Media1.hu hírportál híreit!

Szóljon hozzá!