Media1 podcast és rádióműsor

Podcast: Vendégünk volt egy hírszerkesztő-hírolvasó robot és az egyik „apukája”, majd a MÚOSZ elnökével beszélgettünk a médiaszabadságról

A Media1 legutóbbi műsora előtt szólalt meg először FM-rádióban a Hírstart által kifejlesztett mesterséges intelligenciával felvértezett robot, mely nem csak felolvasta a friss híreket, de ki is válogatta és össze is szerkesztette őket. A műsorban a kulisszatitokról beszélgettünk Virág Attilával, a Hírstart munkatársával, majd a médiaszabadságról beszélgettünk hosszabban Hargitai Miklóssal, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökével, akivel az is szóba került, miért nincs még újságírósztrájk.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogyan azt előre beharangoztuk, rendhagyó volt a Media1 legutóbb, június 22-i rádió- és podcastműsora. A műsor előtt ugyanis 4 percen át nem az MTI által összeszerkesztett hírblokkot hallhattuk, hanem azt a robotot, amelynek kifejlesztéséről korábban a Media1 egy rövid hírben már beszámolt. A műsorban a robot után közvetlenül Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa számolt be a hírszerkesztő-hírolvasó podcast kulisszatitkairól.

A műsor első vendége, a hírolvasó robot
A műsor első vendége, a hírolvasó robot

 

Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa
Virág Attila, a Central Médiacsoporthoz tartozó Hírstart munkatársa mutatta be a Hírstart hírolvasó robotjának működését

A műsor második felében Hargitai Miklós újságíró, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke volt a vendégünk. Vele a médiaszabadság aktuális hazai és nemzetközi helyzetéről és ennek következményeiről beszélgettünk. A beszélgetést még éppen az előtt vettük fel, hogy az Index körüli fejlemények napvilágot láttak volna, de ez még inkább aktuálissá tette a beszélgetést.

Rákérdeztünk arra is, mit tud tenni egy ilyen érdekvédelmi szervezet mint a MÚOSZ, vagy hogy miért nincsenek újságírósztrájkok Magyarországon.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke. Fotó: Ladányi András, Media1
Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke. Fotó: Ladányi András, Media1

A Media1 június 22-i műsora a hírolvasó robottal, Virág Attilával és Hargitai Miklóssal az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza, vagy IDE kattintva akár le is tölthető.

 

Érdemes feliratkozni a Media1/Vipcast podcastra RSS-sel, vagy a Spotify-on vagy az Apple iTunes-on, vagy valamelyik ismertebb podcast programmal, például a Google Podcastsban, esetleg a TuneIn-on.

Testvéroldalunk, a Vipcast podcast kínálatában 2009 óta, vagyis immáron több mint tíz éve bővül a podcast tartalmak kínálata.

A Media1 hírportál legközelebb július 6-án 19 órakor jelentkezik friss műsorral a Budapest FM 87,6 MHz-en és streaminggel élőben a spiritfm.hu-n, majd az adás a megszokott módon a Media1 mellett a Vipcasten is elérhető lesz.

Addig is érdemes folyamatosan követni a Media1.hu hírportál híreit!

Szóljon hozzá!