index.hu, index

Változás az Index vezetésében

Új főszerkesztő-helyettest nevezett ki a hírportál vezetősége és változik Szabó Zoltán, az eddigi tartalomfejlesztési vezető munkaköre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Új feladatkörökkel bővült az Index.hu online hírportál szakmai irányítása, de az új feladatokat a lap régi munkatársaira bízta a cég.

Az Index tájékoztatása szerint Munk Veronika, a politika rovat újságírója ezentúl főszerkesztő-helyettesként dolgozik tovább. A másik változás, hogy stratégiai- és kreatív igazgatónak kérték fel Szabó Zoltánt, aki eddig a cég tartalomfejlesztési vezetője volt.

Mindkét vezető az Indexnél kezdte szakmai pályafutását, mindketten szinte a kezdetektől, 2002 óta dolgoznak az online lapnál.

Szabó Zoltán feladata a cég jövőjének stratégiai tervezése, a tartalom-előállítás átalakításának előkészítése lesz az elkövetkező időszakban, illetve az Index támogatói kampányát szervezi újjá. Munk Veronika főszerkesztő-helyettesként az olvasókkal való kapcsolattartást, és a döntés-előkészítést modernizálja majd, emellett az Index külföldi szakmai kapcsolatait fejleszti.

„Olyan kiváló szakemberekkel erősítettük meg a vezetőséget, akiknek határozott víziójuk van arról, mitől lesz sok év múlva is a legmeghatározóbb platform az Index Magyarországon, és nem mellékesen akik nélkül az Index ma nem lenne az, ami” – fogalmazott Pusztay András vezérigazgató, aki júliusban tért vissza a cég élére.

Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója. Fotó: Gyarmati István / Indamedia sales house blog
Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója

Munk Veronikáról

Munk Veronika élete első munkahelye az Index, 2002 óta dolgozik a lapnál. Előbb a tech-tudomány, majd 2006-tól a politika rovat újságírója.

Tudatosan készült újságírónak, szociológia és média szakokon végzett az ELTE-n, ott is doktorált médiatudományból 2014-ben. Azóta újságírást is tanít az ELTE Média szakon. Újságírói munkájának fontos része, hogy egy alapos cikksorozat után 2017-ben könyvet írt a Németországban dolgozó magyar szexmunkások életéről Kéjutca címmel.

Munk Veronika
Munk Veronika. Fotó: Huszti István

Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő munkáját az impresszum szerint így a jövőben 5 főszerkesztő-helyettes segíti.

  • Haász János
  • Kárpáti Márton
  • Miklósi Gábor
  • Munk Veronika
  • Stöckert Gábor

Szabó Zoltánról

Szabó Zoltán 2002-ben kulturális újságíróként kezdte, nevéhez fűződik a Comment:com tévékritikai blog elindítása, 2011 és 2014 között pedig a kultúra rovatot is vezette.

2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki, majd az Index.hu tartalomfejlesztési vezetője lett, ő vezette le a lap legutóbbi dizájnváltását.

SzabóZ nevéhez köthető az Index Nincs másik kampánya, mely a magyar piacon egyedülálló módon kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására.

Külsősként több mint egy tucat heti- és havilapban publikált, óraadó tanárként pedig tanított újságírást többek közt a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Az Indexhez egy nyolc hónapos alkotói szabadság után júliusban tért vissza.

Szabó Zoltán (SzabóZ), az Index stratégiai- és kreatív igazgatója
Szabó Zoltán (SzabóZ), az Index stratégiai- és kreatív igazgatója. Fotó: Huszti István

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti