fbpx
index.hu, index

Változás az Index vezetésében

Új főszerkesztő-helyettest nevezett ki a hírportál vezetősége és változik Szabó Zoltán, az eddigi tartalomfejlesztési vezető munkaköre.

Új feladatkörökkel bővült az Index.hu online hírportál szakmai irányítása, de az új feladatokat a lap régi munkatársaira bízta a cég.

Az Index tájékoztatása szerint Munk Veronika, a politika rovat újságírója ezentúl főszerkesztő-helyettesként dolgozik tovább. A másik változás, hogy stratégiai- és kreatív igazgatónak kérték fel Szabó Zoltánt, aki eddig a cég tartalomfejlesztési vezetője volt.

Mindkét vezető az Indexnél kezdte szakmai pályafutását, mindketten szinte a kezdetektől, 2002 óta dolgoznak az online lapnál.

Szabó Zoltán feladata a cég jövőjének stratégiai tervezése, a tartalom-előállítás átalakításának előkészítése lesz az elkövetkező időszakban, illetve az Index támogatói kampányát szervezi újjá. Munk Veronika főszerkesztő-helyettesként az olvasókkal való kapcsolattartást, és a döntés-előkészítést modernizálja majd, emellett az Index külföldi szakmai kapcsolatait fejleszti.

„Olyan kiváló szakemberekkel erősítettük meg a vezetőséget, akiknek határozott víziójuk van arról, mitől lesz sok év múlva is a legmeghatározóbb platform az Index Magyarországon, és nem mellékesen akik nélkül az Index ma nem lenne az, ami” – fogalmazott Pusztay András vezérigazgató, aki júliusban tért vissza a cég élére.

Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója. Fotó: Gyarmati István / Indamedia sales house blog
Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója

Munk Veronikáról

Munk Veronika élete első munkahelye az Index, 2002 óta dolgozik a lapnál. Előbb a tech-tudomány, majd 2006-tól a politika rovat újságírója.

Tudatosan készült újságírónak, szociológia és média szakokon végzett az ELTE-n, ott is doktorált médiatudományból 2014-ben. Azóta újságírást is tanít az ELTE Média szakon. Újságírói munkájának fontos része, hogy egy alapos cikksorozat után 2017-ben könyvet írt a Németországban dolgozó magyar szexmunkások életéről Kéjutca címmel.

Munk Veronika
Munk Veronika. Fotó: Huszti István

Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő munkáját az impresszum szerint így a jövőben 5 főszerkesztő-helyettes segíti.

  • Haász János
  • Kárpáti Márton
  • Miklósi Gábor
  • Munk Veronika
  • Stöckert Gábor

Szabó Zoltánról

Szabó Zoltán 2002-ben kulturális újságíróként kezdte, nevéhez fűződik a Comment:com tévékritikai blog elindítása, 2011 és 2014 között pedig a kultúra rovatot is vezette.

2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki, majd az Index.hu tartalomfejlesztési vezetője lett, ő vezette le a lap legutóbbi dizájnváltását.

SzabóZ nevéhez köthető az Index Nincs másik kampánya, mely a magyar piacon egyedülálló módon kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására.

Külsősként több mint egy tucat heti- és havilapban publikált, óraadó tanárként pedig tanított újságírást többek közt a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Az Indexhez egy nyolc hónapos alkotói szabadság után júliusban tért vissza.

Szabó Zoltán (SzabóZ), az Index stratégiai- és kreatív igazgatója
Szabó Zoltán (SzabóZ), az Index stratégiai- és kreatív igazgatója. Fotó: Huszti István
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások