fbpx
Pesti Hírlapot terjesztenek egy virágárusnál 2020. május végén

Távozik Szabó Dániel, a Pesti Hírlap ügyvezető igazgatója

A várhatóan nyár végéig távozó Szabó Dániel a Media1 érdeklődésére azt is elmondta, miért döntött így. A tulajdonos, Milkovics Pál is megszólalt.

A Media1 megtudta, hogy legkésőbb a nyár végén távozik Szabó Dániel, a Pesti Hírlap című újságot kiadó, Milkovics Pál többségi tulajdonában lévő Global Post Hun Kft. ügyvezetője.

Szabó Dániel – aki a Napi.hu főszerkesztő-helyetteseként is tevékenykedik – a Media1 megkeresésére megerősítette szombaton a távozását, de hozzátette, hogy jelenleg is teljes jogú ügyvezetőként ellátja a Pesti Hírlap kiadójának irányítását, vagyis jelenleg is ő menedzseli a különböző céges ügyeket, irányítja a vállalatot.

Szabó Dániel, a napi.hu főszerkesztő-helyettese, a Pesti Hírlap nyár végén leköszönő ügyvezetője
Szabó Dániel, a napi.hu főszerkesztő-helyettese, a Pesti Hírlap nyár végén leköszönő ügyvezetője

Egy fenékkel két lovon

Szabó Dániel azt mondta megkeresésünkre, hogy úgy érezte,

nem tud egyszerre a Napi.hu-s főszerkesztő-helyettesi feladataira és a Pesti Hírlap ügyvezetésére is időt szakítani, illetve úgy érezte, hogy ő elsősorban tartalommal, cikkírással, információk gyűjtésével szeretne foglalkozni, vagyis az újságírás kreatív részére szeretne koncentrálni, tehát nem ügyvezetőként képzeli el a jövőjét.

Az újságíró-ügyvezető hozzátette: a fejleménynek nincs köze a tegnapi sajtóhírekhez, hiszen távozási szándékát már hónapokkal ezelőtt, áprilisban jelezte a tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, aki ezután kezdte meg az utódlás kérdésének rendezését.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát
Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja 2019 őszén a lap 0. számát

Milkovics Pál szombaton a Media1-nek azt mondta:

„Szabó Dániellel több mint egy éve kezdtünk el együtt dolgozni, a semmiből felépíteni az egész céget. Dániel rendkívül pozitív személyiség, akit emberileg és üzletemberként is nagyon kedvelek. Olyan embert ismertem meg személyében, aki a nehéz időkben is kiállt a vállalat embereiért, miközben figyelembe vette a cég érdekeit. Április óta tudjuk, hogy váltásra kerül sor. Nagyra értékelem a munkáját, és biztos vagyok benne, hogy a nyár végére várható távozását követően is maradunk barátok. Biztos vagyok abban is, hogy bárhol is lesz, bármit is csinál, aki vele dolgozhat, az jól jár vele!”

Milkovics Pál: Nem Keresztesi Péter lesz Szabó Dániel utódja

A Media1 úgy tudja, hogy a korábban Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó köreihez sorolt Keresztesi Péter neve is felmerült Szabó Dániel lehetséges utódjaként. Milkovics Pál ugyanakkor a Media1 kérdésére azt mondta,

Keresztesi Péter egy másik vállalkozásban dolgozik együtt vele, és Keresztesi csak terjesztésre vonatkozó tanácsokat ad a Pesti Hírlap kapcsán, nem vész részt a Pesti Hírlap irányításában. Milkovics határozott nemmel felelt, amikor megkérdeztük, hogy Keresztesi lesz-e Szabó Dániel utódja, a Pesti Hírlap új ügyvezetője.

Keresztesi Péter, a Modern Media Group volt ügyvezetője, a Milkovics Pálhoz köthető Schwartz Group Hungary Kft. ügyvezetője
Keresztesi Péter, a Modern Media Group volt ügyvezetője, a Milkovics Pálhoz köthető Schwartz Group Hungary Kft. ügyvezetője – nem lesz a Pesti Hírlap ügyvezetője. Fotó: LinkedIn

Keresztesi Péter személye azért érdekes, mert ő volt a Lokál című ingyenes napilapot kiadó, sokáig Habony Árpád és Győri Tibor közös tulajdonában lévő, majd később az Orbán Viktor miniszterelnök által egy kormányrendeletben nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített fideszes médiaholdingnak, azaz a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA) „odaadományozott” Modern Media Group ügyvezetője 2015 áprilisától egészen 2019. szeptember végéig.

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1

Keresztesinek kulcsszerepe volt a kormányközeli médiahátország megteremtésében, de Milkovics szavai szerint nem politikai kapcsolatai miatt kereste meg őt, hanem az ingyenes napilapok terjesztése kapcsán szerzett ismeretei miatt, és már tavaly októberben.

Szabó Dániel utódját később jelentik be a Pesti Hírlapnál – tudtuk meg Milkovics Páltól.

Újra utcára menne a Pesti Hírlap

Szabó Dániel, a Pesti Hírlap távozó ügyvezetője egyébként a Media1 érdeklődésére azt mondta, hogy a Pesti Hírlap ugyan egy ideje már ismét megjelenik nyomtatásban hetente egyszer és azt alternatív terjesztési pontokon juttatják el az olvasókhoz, de az a terv, hogy hamarosan visszaállnak a napi utcai terjesztésre.

Pesti Hírlap a Három Tarka Macska Pékség előtt
Pesti Hírlap a Három Tarka Macska Pékség előtt

Ezt egyelőre a koronavírus miatt nem tették meg, de hamarosan sor kerülhet erre. Hogy pontosan mikor, azt Szabó nem tudta megmondani, mivel sok még a bizonytalan tényező, de remélte, hogy ha hamarosan újra fizetős lesz a parkolás, a tömegközlekedők száma ismét emelkedni kezd, és akkor érdemes lesz a forgalmas tömegközlekedési pontokon is terjeszteni a lapot, amelyet most fodrászoknál, kávézókban vagy épp kerékpárboltban helyeznek ki.

Nagy változások a Pesti Hírlap körül

Az idén év eleje óta megjelenő Pesti Hírlapnál nem a hamarosan bekövetkező ügyvezetőváltás az első nagy mozgás: az alapító főszerkesztő, Kerényi György még márciusban távozott, nem sokkal azután, hogy a koronavírus miatt egy időre leálltak az utcai terjesztéssel, majd a stáb létszámát a törekedére kellett lecsökkenteni. Áprilisban ezután Trencséni Dávidot, a lap egyik munkatársát léptették elő főszerkesztőnek. Idén áprilisban azután 20 százaléknyi üzletrészt szerzett a Pesti Hírlap kiadójában a 168 Órát tulajdonló Brit Media, a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) ortodox rabbijához, Köves Slomóhoz köthető vállalkozás.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Pesti Hírlapot terjesztenek egy virágárusnál 2020. május végén
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások