fbpx
A Pesti Hírlap rikkancsa

Koronavírus: Nem kerül utcára a Pesti Hírlap napilap egy ideig, a Fővárosi Önkormányzat engedélyére várnak

Az újság egyelőre arra vár, hogy a Fővárosi Önkormányzattól választ kapjanak a rikkancsos terjesztés helyett javasolt terjesztési móddal kapcsolatban, addig a működésüket felfüggesztik.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról a Media1 a múlt héten már beszámolt, a Pesti Hírlap azt kérte a Fővárosi Önkormányzattól, engedélyezze számára, hogy a Magyarországot is elérő koronavírus miatti rendkívüli intézkedésként áttérhessen az eddig alkalmazott rikkancsos megoldás helyett a közterületi tárolórekeszes terjesztésre, hogy így óvják a lapterjesztéssel megbízott, sok esetben már idősebb rikkancsokat és a lap olvasóit a vírus további terjedésétől.

Mivel egyelőre nem érkezett hivatalos válasz a városházától a kiadóhoz a Pesti Hírlap múlt héten küldött kérelmére, ezért a Pesti Hírlap kiadója úgy döntött, a városháza válaszáig felfüggesztik a lap megjelentetését.

Milkovics Pál, a lap tulajdonosa telefonon is megerősítette ezt az imént telefonon a Media1-nek. Azt mondta, hogy az emberek egészsége most az elsődleges. A Fővárosi Önkormányzatnál pozitívan fogadták Szabó Dániel, a kiadó ügyvezetőjének megkeresését, így remélik, hogy hamarosan folytatni tudja tevékenységét a napilap, és nem tart sokáig a felfüggesztés, de most nem tehetnek mást, amíg nem érkezik hivatalos válasz.  Ha folytatni tudják a terjesztést, akkor a lapot távmunkában készítenék továbbra.

A munkatársakat egyelőre arra kérték, maradjanak otthon.

A koronavírus miatt szünetel a Pesti EST című, a Pesti Hírlaptól független érdekeltségben lévő kulturális hetilap, továbbá a Vox magazin megjelentetése is. Rendkívüli intézkedésként a Drága örökösök következő, 4. évadának forgatását is leállították, erről Kapitány Iván producer a Media1-nek nyilatkozott ma.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa korábban.  Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap
Szóljon hozzá!