A Pesti Hírlap rikkancsa

Koronavírus: Nem kerül utcára a Pesti Hírlap napilap egy ideig, a Fővárosi Önkormányzat engedélyére várnak

Az újság egyelőre arra vár, hogy a Fővárosi Önkormányzattól választ kapjanak a rikkancsos terjesztés helyett javasolt terjesztési móddal kapcsolatban, addig a működésüket felfüggesztik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 a múlt héten már beszámolt, a Pesti Hírlap azt kérte a Fővárosi Önkormányzattól, engedélyezze számára, hogy a Magyarországot is elérő koronavírus miatti rendkívüli intézkedésként áttérhessen az eddig alkalmazott rikkancsos megoldás helyett a közterületi tárolórekeszes terjesztésre, hogy így óvják a lapterjesztéssel megbízott, sok esetben már idősebb rikkancsokat és a lap olvasóit a vírus további terjedésétől.

Mivel egyelőre nem érkezett hivatalos válasz a városházától a kiadóhoz a Pesti Hírlap múlt héten küldött kérelmére, ezért a Pesti Hírlap kiadója úgy döntött, a városháza válaszáig felfüggesztik a lap megjelentetését.

Milkovics Pál, a lap tulajdonosa telefonon is megerősítette ezt az imént telefonon a Media1-nek. Azt mondta, hogy az emberek egészsége most az elsődleges. A Fővárosi Önkormányzatnál pozitívan fogadták Szabó Dániel, a kiadó ügyvezetőjének megkeresését, így remélik, hogy hamarosan folytatni tudja tevékenységét a napilap, és nem tart sokáig a felfüggesztés, de most nem tehetnek mást, amíg nem érkezik hivatalos válasz.  Ha folytatni tudják a terjesztést, akkor a lapot távmunkában készítenék továbbra.

A munkatársakat egyelőre arra kérték, maradjanak otthon.

A koronavírus miatt szünetel a Pesti EST című, a Pesti Hírlaptól független érdekeltségben lévő kulturális hetilap, továbbá a Vox magazin megjelentetése is. Rendkívüli intézkedésként a Drága örökösök következő, 4. évadának forgatását is leállították, erről Kapitány Iván producer a Media1-nek nyilatkozott ma.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa korábban.  Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!