fbpx
Pesti Hírlap

20 százalékos tulajdonos lett a Pesti Hírlapban a Brit Media, újra kinyomtatják a lapot

A Köves Slomóhoz köthető Brit Media megjelenése mellett a másik most bejelentett változás, hogy májustól a világjárvány ellenére újra nyomtatásban is elérhető lesz a lap, azonban nem a korábbi rikkancsos terjesztésben, de továbbra is ingyenesen.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben végül nem csütörtökön, hanem csak ma, pénteken délelőtt jelentették be hivatalosan, hogy a stabil működés fenntartása és a hosszú távú fejlesztési stratégia megvalósítása érdekében a Pesti Hírlap című napilap kiadója, a Global Post a Brit Mediával közösen működteti tovább a Pesti Hírlapot.

A Brit Media 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Pesti Hírlapot működtető Global Post vállalatban.

Milkovics: A koronavírus miatt be kellett vonni egy új befektetőt

A bejelentés szerint a tulajdonszerzés hátterében a Global Post koronavírus elleni védekezés érdekében hozott döntése áll, melynek értelmében a kiadó március 13-ától felfüggesztette a Pesti Hírlap utcai terjesztését. A mostani tájékoztatás szerint a világjárvány következtében kialakult gazdasági kihívások közös erővel történő legyőzése mellett a Global Post és a Brit Media hosszú távú célkitűzése, hogy szakmai és pénzügyi partnerként egy folyamatosan megújuló, hiteles tájékoztatást nyújtó lapot biztosítson olvasóinak, megőrizve a médium szellemiségét.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát
Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát tavaly. Fotó: archív

„A lapunkat Budapest utcáin terjesztő rikkancsaink és a kiadványon dolgozó munkatársaink egészségének megőrzése és védelme mindennél fontosabb számunkra. Ezzel összhangban döntöttünk a Pesti Hírlap utcai terjesztésének felfüggesztéséről, amely egyúttal bevételeink teljes megszűnését is jelentette. Mivel a bevételkiesés mellett online jelenlétünk erősítését önerőből nem tudtuk volna biztosítani, a további működés érdekében tárgyalásokat kezdeményeztünk a lehetséges partnerek felkutatására” – mondta Milkovics Pál, a Pesti Hírlap többségi tulajdonosa.

A tulajdonos hozzátette:

„Stratégiai célkitűzéseinkhez egyértelműen a Brit Media elképzelései álltak a legközelebb, akik ezentúl szakmai partnerként segítik a vállalat működését és támogatják a lap hosszú távú fejlesztését”.

A Brit Media akár további üzletrészt is vásárolna a Pesti Hírlap kiadójában

„A lappiacra 2020 januárjában visszatért Pesti Hírlap az egyik legrégebbi sajtópiaci márka. Kiadóként kötelességünknek érezzük, hogy a világjárvány hatására kialakult kihívásokkal teli helyzetben segítsük a médiapiac nehézségekkel küszködő szereplőit. Feladatunk továbbá, hogy a minőségi tartalmak nyújtásával ne csak az olvasóink objektív tájékoztatását biztosítsuk, hanem értéket is teremtsünk számukra. A Global Post megkeresésével most egy olyan nagy múltú, a főváros polgárainak hiteles tájékoztatást és minőségi tartalmat nyújtó lap működtetésében való közreműködésre kaptunk lehetőséget, amelyet örömmel üdvözlünk portfóliónkban. Bízunk benne, hogy a tulajdonszerzéssel hozzájárulhatunk az online és a jövőben visszatérő nyomtatott napilap színvonalának megtartásához és a jövőbeni tartalomfejlesztéshez. Amennyiben azt látjuk, hogy részvételünkkel a lap működéséhez és értékteremtő tevékenységéhez ténylegesen hozzá tudunk járulni, a további tulajdonszerzés lehetőségét is napirenden tartjuk”

– mondta Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint arról szerdán, a várható piaci fejlemény kapcsán már beszámoltunk, a Brit Media Kft.-hez tartozik a 168 Óra című hetilap és a 168ora.hu internetes oldalt működtető Telegráf Kft. is.

Májustól újra kinyomtatják a Pesti Hírlapot

Fontos fejlemény, hogy bár április 17-étől digitális formában visszatért a lap, májusban az olvasók már ismét kezükbe vehetik a Pesti Hírlap nyomtatott változatát is. Az elmúlt hetekben a kiadó elkezdte felépíteni azt a terjesztési hálózatot, amely garantálja, hogy a jelenlegi helyzetben a legbiztonságosabban eljuttathassák a lapot az olvasóiknak, továbbra is ingyenesen.

A kézből kézbe történő rikkancsos terjesztés helyett a lap elérhető lesz azokban a kisebb-nagyobb boltokban, amelyek a válság alatt is kiszolgálják a lakosságot. Így biztonságosan tud eljutni a napilap azokhoz, is akik nem online tájékozódnak.

Pesti Hírlapot terjeszt egy rikkancs Budapesten
Pesti Hírlapot terjeszt egy rikkancs Budapesten idén januárban. A lap rikkancsos terjesztése március közepe óta szünetel. Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

A netet sem engedik el

Emellett az olvasók a pestihirlap.hu internetes oldalon továbbra is hozzájuthatnak a legfrissebb hírekhez, információkhoz, miközben a Pesti Hírlap digitális kiadása minden nap délután öt órától szintén elérhető.

A kiadvány elindította továbbá a közösségi médiában a Pesti Hírlap Élő című adását. A hétköznaponként este hétkor kezdődő adásokban művészekkel, színészekkel, énekesekkel, sportolókkal és közéleti személyiségekkel beszélgetnek a lapkészítők és a nézők aktuális témákról, vagy kikapcsolódnak az előadásokat élvezve.

„A válság, amellett, hogy jelentős kihívások elé állított minket, lehetőséget adott az innovációra és a fejlődésre. Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy ez a helyzet a legjobbat hozza ki belőlünk. Olvasóink minden felületen, ahol a munkánkkal találkoznak, továbbra is politikailag független, méltányos és kritikus tartalommal találkoznak majd”

– mondta el Trencséni Dávid, a Pesti Hírlap főszerkesztője.

Köves Slomó és a Brit Media

A Pesti Hírlap új, 20 százalékos tulajdonosa, a Brit Media Kft., mint arról korábban beszámoltunk, Köves Slomóhoz, a kormányzó Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbijához köthető. A kft. korábban a Klubrádióban is tulajdonos volt, de végül 14 százaléknyi üzletrészét egy izraeli állampolgár szerezte meg.

A Brit Media Kft. érdekeltségébe tartozó Telegráf Kft (a 168 Óra kiadója) manapság meglehetősen rossz pénzügyi moráljáról ismert, néhány hete is végrehajtó hajtotta be a cég egyik ki nem fizetett tartozását, de a cégnél sorozatosak a végrehajtási eljárások.

A kalandosan induló Pesti Hírlap idén január végén vált rendszeressé, majd a koronavírus világjárványra hivatkozva március közepén állították le a közterületi, rikkancsos terjesztését.

A hvg.hu még szerdán arról írt, hogy Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa Ungár Péter LMP-s politikussal, az Azonnali.hu oldal tulajdonosával (Schmidt Mária kormánybiztos fiával) is találkozott a Pesti Hírlap kapcsán. Milkovics azt nyilatkozta erről a hvg.hu-nak és a Media1-nek, hogy ténylegesen tárgyalásokra nem került sor tárgyalásokra. Ungár Péter a hvg.hu-nak ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy leültek egyeztetni.

„Anyagilag nehéz helyzetbe került a lap, ezért szerette volna, hogy befektetőként szálljak be, és úgy tűnt, hogy minden megoldásra nyitott” – válaszolta Ungár arra a kérdésre, hogy vajon Milkovics maga mellé, vagy maga helyett keresett tulajdonost, vagyis akár az is opcionális volt, hogy értékesíti a médiaterméket.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások