fbpx
Pesti Hírlapot terjeszt egy rikkancs Budapesten

Megjelent a Pesti Hírlap, nem csupán közterületen terjesztik

Mostantól rendszeresen megjelenik az új ingyenes napilap. Kezünkbe vettük az idei első számot, amihez immáron nem csak aluljárókban lehet hozzájutni Budapesten, azt ugyanis alternatív módon is terjesztik. Emellett elindult az internetes oldaluk is.

Ahogyan a Media1 néhány nappal ezelőtt megírta, a különböző jogi, technikai okok miatt elhalasztott 2020. január 13-i tervezett időpont helyett végül ma, január 30-án utcára került a Pesti Hírlap című új ingyenes napilap Budapest utcáin.

Már nem csupán rikkancsok terjesztik

A Media1 megtudta, hogy az új napilapot nem csupán forgalmas csomópontokban, aluljárókban terjesztik, ahogyan a tavalyi egyetlen lapszám esetében történt, mivel néhány kávézó, gyorsétterem, virágüzlet, könyvtár, bevásárlóközpont, lakóközösség, illetve irodaház is úgy döntött, helyet biztosít a Milkovics Pál üzletember tulajdonában lévő és Kerényi György főszerkesztette új újságnak. A lap a terjesztési lehetőségek kibővítése érdekében az újságban több helyen hirdetésben is keresi azokat, akik szívesen kitennék a lapot az üzletükben, irodájukban.

A Media1 egyébként a Corvin-negyed metrómegállónál jutott hozzá a 01/01 jelölésű új napilaphoz (nyilván a tavalyi egyetlen szám után furcsa lett volna 2. évfolyamnak nevezni a mait). Épp egy rikkancs kezdte el terjeszteni, amikor elmondta, holnap is hozzájuthatunk majd a laphoz, hiszen a Pesti Hírlap mától minden hétköznap délután rendszeresen megjelenik majd, így a mai, idei 1. szám után pénteken már érkezik is a következő.

A Pesti Hírlapban búcsúzik a gyógyíthatatlan beteg kenukirály

A napilapban

  • cikk olvasható egy uzsorások fogságába került párról, akinek sikerült kikerülnie a csapdából,
  • olvashatunk az egyre több problémát okozó koronavírusról,
  • képbe kerülhetünk a Dominikán rossz körülmények között lévő magyarokról,
  • interjút találunk a 70 éves Vámos Miklóssal,
  • elolvashatjuk Dénes Ferenc sportközgazdász írását,
  • de megtalálhatjuk a gyógyíthatatlan 72 éves kenukirály, Wichmann Tamás búcsúinterjúját is.
  • Cikket írt a lapba Lakner Zoltán politikai elemző, a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese, akinek írásait keddenként lehet majd olvasni a Pesti Hírlapban
  • Prőhle Gergely nagykövettől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatójától is írást közöltek. Ő ugyancsak rendszeresen jelentkezik majd a lapban, méghozzá péntekenként.

Matolcsy György unokatesójának sörmárkája most is hirdet

Az ezúttal 16 oldalas napilapban egyébként a tavalyi első megjelenéshez képest jóval kevesebb a hirdetés, de csakúgy mint a tavalyi első és egyetlen számban, most is kiemelt helyen hirdet a Pécsi Sör (amiről az Azonnali.hu tavaly decemberben megjegyezte, hogy Matolcsy György közeli márka, hiszen az MNB-elnök unokatestvéréé), de az alkoholos cég ezúttal nem egész oldalas hirdetési felületet vásárolt, csupán egy negyed oldalnyit, azt viszont rögtön feltűnő helyen, a lap 2. oldalán.

A  Pesti Hírlapban találkozhatunk autófényező és kéményseprő álláshirdetéssel, teleshop hirdetéssel és egy lézergyógyászati cég is népszerűsíti szolgáltatásait a lapban. Érdekes viszont, hogy a lap hátsó oldalára nem került hirdetés, illetve úgy általában véve a lapban jóval kevesebb a hirdetés, mint az előző szám esetében. A hirdetésszervezőknek azonban nyilván nem volt könnyű dolga, hiszen az év első hónapjában közismerten nem túl magas a hirdetési kedv a sajtóban, ráadásul a lap megjelenési időpontja körüli bizonytalanság sem tett jót igazán.

Akit egyébként érdekelnek a Pesti Hírlap cikkei, mostantól online is olvashatja őket, elindult ugyanis a pestihirlap.hu, ahol délelőtt még lorem ipsum latin szövegek voltak csak láthatók.

Pesti Hírlap online
Pesti Hírlap online

A Media1 a Pesti Hírlapról szóló valamennyi korábbi írását ITT érhetik el. A Media1-en további híreket, cikkeket találnak a média világával kapcsolatban.

Borító: Bielik István / Pesti Hírlap
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások