fbpx
Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát

Milkovics Pál: Nem vagyok Habony Árpád embere, alaptalan a sugalmazás a Pesti Hírlap kapcsán

A hvg360 megírta, hogy Schwartz Group Hungary néven egy Habony Árpád köreihez sorolható médiavezető, Keresztesi Péter céget hozott létre, ami köthető a Pesti Hírlap többségi tulajdonosaként is ismert Milkovics Pálhoz, illetve a lap azt írta, hogy Habony köreiből oszthatnak lapot a Pesti Hírlap alapító tulajdonosának. A Media1 ennek kapcsán kereste meg Milkovicsot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Schwartz Group Hungary Kft. néven alapított napilapkiadással foglalkozó céget Keresztesi Péter, aki legutóbb Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó médiavállalatát, a Lokál című kormányközeli ingyenes lapot kiadó Modern Media Groupot (MMG) igazgatta, egészen addig, amíg az be nem olvadt a kormányhoz közeli médiaalapítványba, a KESMA-ba, egyébként pedig korábban Keresztesi a kormányközeli agytröszt, a Századvég marketing- és kommunikációs igazgatója volt.

Egy e-mail cím utal a Habony köreihez sorolt Keresztesi és Milkovics üzleti kapcsolatára

A hvg360-on ma erről megjelent írás szerint a pár napja bejegyzett Schwartz Group Hungary cégadatai között Keresztesi egy globalpost.hu végződésű e-mail címet adott meg, ami azért érdekes, mert ezt az internetes domént az a londoni jegyzésű Global Post Ltd. regisztrálta, mely annak a Milkovics Pálnak is az érdekeltsége, aki a Pesti Hírlap című napilapnak is a többségi tulajdonosa a lapba nemrég 20 százalékkal beszálló Brit Media Kft. ( a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló ortodox rabbihoz, Köves Slomóhoz köthető, és a 168 Órát is tulajdonló cég) mellett.

A hvg360 a Keresztesi által létrehozott cégről „Habony köreiből oszthatnak lapot a Pesti Hírlap alapító tulajdonosának” címmel számolt be.

A Media1 a cikket olvasva felhívta Milkovics Pált, a Pesti Hírlap tulajdonosát, hogy mit szól a megjelentekhez, illetve arról érdeklődjön, Keresztesi megjelenése  jelenti-e, hogy a Pesti Hírlapra kormányközelből, illetve Habonyék akarnak befolyást gyakorolni.

A Pesti Hírlap 0. lapszáma
A Pesti Hírlap 0. lapszáma 2019 novemberében. Ez a lapszám sosem került utcára

Milkovics: A Pesti Hírlapnak nincs köze Habonyhoz, és nekem sem

Milkovics azzal kezdte a telefonban, hogy a cikk sugalmazásával ellentétben nem vált Habony Árpád emberé, illetve nem gyakorolnak a Pesti Hírlap működésére hatást Habonyék. Hozzátette, hogy ha a hvg360 megkereste volna, nekik is szívesen elmondta volna, hogy Keresztesi Péter a Pesti Hírlap kiadójánál nem visel tisztséget: a Schwartz Group Hungary Kft. egy másik üzleti tevékenységre jött létre, az a Pesti Hírlaptól különálló vállalkozás.

Pesti Hírlapot terjesztenek egy kerékpárboltban 2020. májusában
Pesti Hírlapot terjesztenek egy kerékpárboltban 2020. májusában

Milkovics a Media1 kérdésére, hogy miért van Keresztesinek globalpost.hu-s e-mailje és mit csinál ténylegesen a Habony Árpád köreihez sorolt médiamenedzser, azt mondta: Milkovics maga kereste meg Keresztesit még tavaly ősszel tanácsokért, a lap indulása előtt, mivel Keresztesi nagy tapasztalattal rendelkezik az ingyenes napilapok piacán.

Milkovics Pál azt is mondta, Keresztesiről annak idején még Kerényi György, a lap alapító főszerkesztője, illetve a stáb több más tagja is tudott. A Media1 egyébként beszélt Kerényi Györggyel, a Pesti Hírlap márciusban távozó főszerkesztőjével is, aki kérdésünkre, hogy találkozott-e Keresztesivel, azt mondta, 6-7 évvel ezelőtt, még a VS.hu főszerkesztőjeként egy rendezvényen látta őt legutóbb.

Frissítés 2020.06.27. 16:23

Távozik a Pesti Hírlap ügyvezetője, de állítólag nem emiatt

A Media1 megtudta, hogy távozik Szabó Dániel, a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft. ügyvezetője. Szabó Dániel és a tulajdonos, Milkovics Pál is nyilatkozott erről a Media1-nek. További részletek erről különálló írásunkban találhatók.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: Milkovics Pál, a Schwartz Capital Group, illetve a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja tavaly a napilap első számát. Fotó: yanrenelt.com / Media1-archív
Szóljon hozzá!