Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát

Milkovics Pál: Nem vagyok Habony Árpád embere, alaptalan a sugalmazás a Pesti Hírlap kapcsán

A hvg360 megírta, hogy Schwartz Group Hungary néven egy Habony Árpád köreihez sorolható médiavezető, Keresztesi Péter céget hozott létre, ami köthető a Pesti Hírlap többségi tulajdonosaként is ismert Milkovics Pálhoz, illetve a lap azt írta, hogy Habony köreiből oszthatnak lapot a Pesti Hírlap alapító tulajdonosának. A Media1 ennek kapcsán kereste meg Milkovicsot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Schwartz Group Hungary Kft. néven alapított napilapkiadással foglalkozó céget Keresztesi Péter, aki legutóbb Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó médiavállalatát, a Lokál című kormányközeli ingyenes lapot kiadó Modern Media Groupot (MMG) igazgatta, egészen addig, amíg az be nem olvadt a kormányhoz közeli médiaalapítványba, a KESMA-ba, egyébként pedig korábban Keresztesi a kormányközeli agytröszt, a Századvég marketing- és kommunikációs igazgatója volt.

Egy e-mail cím utal a Habony köreihez sorolt Keresztesi és Milkovics üzleti kapcsolatára

A hvg360-on ma erről megjelent írás szerint a pár napja bejegyzett Schwartz Group Hungary cégadatai között Keresztesi egy globalpost.hu végződésű e-mail címet adott meg, ami azért érdekes, mert ezt az internetes domént az a londoni jegyzésű Global Post Ltd. regisztrálta, mely annak a Milkovics Pálnak is az érdekeltsége, aki a Pesti Hírlap című napilapnak is a többségi tulajdonosa a lapba nemrég 20 százalékkal beszálló Brit Media Kft. ( a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló ortodox rabbihoz, Köves Slomóhoz köthető, és a 168 Órát is tulajdonló cég) mellett.

A hvg360 a Keresztesi által létrehozott cégről „Habony köreiből oszthatnak lapot a Pesti Hírlap alapító tulajdonosának” címmel számolt be.

A Media1 a cikket olvasva felhívta Milkovics Pált, a Pesti Hírlap tulajdonosát, hogy mit szól a megjelentekhez, illetve arról érdeklődjön, Keresztesi megjelenése  jelenti-e, hogy a Pesti Hírlapra kormányközelből, illetve Habonyék akarnak befolyást gyakorolni.

A Pesti Hírlap 0. lapszáma
A Pesti Hírlap 0. lapszáma 2019 novemberében. Ez a lapszám sosem került utcára

Milkovics: A Pesti Hírlapnak nincs köze Habonyhoz, és nekem sem

Milkovics azzal kezdte a telefonban, hogy a cikk sugalmazásával ellentétben nem vált Habony Árpád emberé, illetve nem gyakorolnak a Pesti Hírlap működésére hatást Habonyék. Hozzátette, hogy ha a hvg360 megkereste volna, nekik is szívesen elmondta volna, hogy Keresztesi Péter a Pesti Hírlap kiadójánál nem visel tisztséget: a Schwartz Group Hungary Kft. egy másik üzleti tevékenységre jött létre, az a Pesti Hírlaptól különálló vállalkozás.

Pesti Hírlapot terjesztenek egy kerékpárboltban 2020. májusában
Pesti Hírlapot terjesztenek egy kerékpárboltban 2020. májusában

Milkovics a Media1 kérdésére, hogy miért van Keresztesinek globalpost.hu-s e-mailje és mit csinál ténylegesen a Habony Árpád köreihez sorolt médiamenedzser, azt mondta: Milkovics maga kereste meg Keresztesit még tavaly ősszel tanácsokért, a lap indulása előtt, mivel Keresztesi nagy tapasztalattal rendelkezik az ingyenes napilapok piacán.

Milkovics Pál azt is mondta, Keresztesiről annak idején még Kerényi György, a lap alapító főszerkesztője, illetve a stáb több más tagja is tudott. A Media1 egyébként beszélt Kerényi Györggyel, a Pesti Hírlap márciusban távozó főszerkesztőjével is, aki kérdésünkre, hogy találkozott-e Keresztesivel, azt mondta, 6-7 évvel ezelőtt, még a VS.hu főszerkesztőjeként egy rendezvényen látta őt legutóbb.

Frissítés 2020.06.27. 16:23

Távozik a Pesti Hírlap ügyvezetője, de állítólag nem emiatt

A Media1 megtudta, hogy távozik Szabó Dániel, a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft. ügyvezetője. Szabó Dániel és a tulajdonos, Milkovics Pál is nyilatkozott erről a Media1-nek. További részletek erről különálló írásunkban találhatók.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: Milkovics Pál, a Schwartz Capital Group, illetve a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja tavaly a napilap első számát. Fotó: yanrenelt.com / Media1-archív
Szóljon hozzá!