fbpx
Pikó András polgármester, a Klubrádió volt műsorvezetője

Pikó András pert nyert az Origo ellen

A kormányközeli lap a bíróság szerint valótlanságot közölt a polgármester fizetésével összefüggésben.

Pikó András, Budapest VIII. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy sajtópert nyert a napokban az Origo ellen, mivel a polgármester szóhasználata szerint „a fideszes propagandagyár” valótlanul azt állította, hogy polgármesterként első dolga az volt, hogy megemelje a saját fizetését.

A valóságban ugyanakkor a polgármesternek járó illetmény és költségtérítés összegét a parlament által elfogadott törvény rögzíti, az összeg mértékét a jogszabály köti meg, azt megemelni sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem jogosult.

Pikó András az ítéletet úgy kommentálta, hogy újabb hazugságról bizonyosodott be, hogy annak semmilyen alapja nem volt.

A fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) tartozó Origo elleni ítélet a múlt héten született, egyelőre nem jogerős.

Bírósági statisztikák szerint az Origo vesztette el tavaly a legtöbb sajtópert Magyarországon. Épp ma számoltunk be egy másik, az Origót ugyancsak elmarasztaló ítéletről, melyet Krekó Péter (Political Capital) nyert meg a kormányközeli internetes lap ellen. Krekó emellett a figyelo.hu és a 888.hu ellen is pert nyert.

További hírek a Media1-en!

Borító: Pikó András, Józsefváros polgármestere
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások