fbpx
Media1 podcast és rádióműsor

Visszatért a Media1 műsora, karanténból volt a vendégünk Gulyás János, az MRSZ elnöke és Libor Anita, a Nőklapja.hu főszerkesztője: itt visszahallgatható

A koronavírus, illetve a nehezített körülmények ellenére friss adással tért vissza tegnap az FM 87,6 MHz-re a Media1 hírportál műsora. A hétfői vendég Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség elnöke és Libor Anita, az anyák napján elindított Nőklapja.hu főszerkesztője volt. Íme az adás két része audio podcastként és ezúttal videófelvételeink is vannak.

Közel két hónappal a járvány miatti kényszerszünet után visszatért a Media1 hírportál műsora az Spirit FM frekvenciájára, a Budapest 87,6 MHz-re, mely hétfőtől, május 11-én 19 órától újra hallható az említett rádiós frekvencián, valamint streaming segítségével a spiritfm.hu internetes oldalon a világ valamennyi internetes elérhetőséggel rendelkező pontjáról.

A műsorban Gulyás Jánossal, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökével átbeszéltük a magyar reklámpiac 2019-es teljesítményét, valamint sok szó esett arról, mi várható a járvány miatti helyzetben idén a reklámpiaccal és azon belül a magyar médiával, mekkora visszaesésre lehet számítani, de megbeszéltük azt is, miért gond, hogy a digitális piacból egyre nagyobb szeletet hasítanak ki olyan globális szereplők mint a Google és a Facebook, és próbálnak-e ezen változtatni a magyar tartalomipar szereplői.

Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) tavaly decemberben megválasztott elnöke
Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ elnöke) Fotó: MRSZ.hu

A felvétel az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza, valamint letölthető INNEN.

A karanténos podcast- és rádióműsor Gulyás Jánost interjúvoló részéről Zoom segítségével ezúttal videófelvétel is készült.

 

A műsor másik részében Libor Anitával, a nemrégiben indult NőkLapja.hu című új digitális termék főszerkesztőjével beszélgettünk arról, miért gondolták úgy, hogy elindítják freemium, azaz részben előfizetéses alapú, részben ingyenes tartalmakat is kínáló új oldalukat, de átbeszéltük azt is, milyen körülmények között dolgozik most a 11 fős stáb, vagy hogy miben lesz más az új oldal tartalma mint a korábban Nők Lapja Café nevet viselő, tavaly tavasz óta már NLC néven működő, szintén a Central Médiacsoporthoz tartozó testvéroldal.

Libor Anita, a Nőklapja.hu főszerkesztője
Libor Anita, a Nőklapja.hu főszerkesztője

A teljes (az adásban elhangzott képest valamelyest bővebb) felvétel az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza, valamint letölthető INNEN.

Libor Anitával Skype-on beszélgettünk, amit szintén megörökítettünk videóval is.

A magyar médiában elsők között vezetett be március 11-én különböző óvintézkedéseket a Spirit FM. A COVID-19 elleni harc miatt ezt követően egy ideig nem készültek friss Media1 műsorok sem, az elmúlt hetekben a frekvencián ismétlések voltak hallhatók. A Media1 azonban úgy határozott, hogy stúdió hiányában, ha esetleg nem is a megszokott hangzásminőséggel, de az önkéntes házi karanténok speciális hangulatát átadva megpróbálja folytatni a műsort. A műsor május 11-én 19 órától volt hallható az FM 87,6 MHz-en, továbbá a spiritfm.hu-n, majd az adást követően a Media1.hu-n és a vipcast podcast felületén is elérhetővé vált.

A műsor hamarosan újabb részekkel jelentkezik. Addig is érdemes feliratkozni a podcastra, amihez itt található segítség.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások