fbpx
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre

A koronavírus világjárvány ellenére újraindították a TV2 új sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatását

A TV2 és az IKO Műsorgyártó folyamatosan teszteket végeztet a hamarosan debütáló Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című tévésorozat teljes stábján, és csak azokat a munkatársakat engedik a felvételekre, akiknél a teszt negatív eredményt produkál. A széria premier május elején, a többi része csak ősszel lesz látható.

Bár hetekkel ezelőtt a koronavírus világjárvány (COVID-19), az országos veszélyhelyzet és az ezzel összefüggésben hozott kormányzati korlátozóintézkedések miatt számos tévésorozat forgatása leállt Magyarországon (ez alól az RTL Klubon látható Éjjel-Nappal Budapest volt kivételével), a SorozatWiki bennfentes forrástól származó informátorra és a TV2 Média Csoport sajtóosztályától kapott megerősítő információra hivatkozva azt írja, hogy tegnap, kedden újraindultak az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár címmel hamarosan bemutatkozó új magyar széria forgatási munkálatai.

A Media1 is beszámolt arról, hogy az új magyar vígjátéksorozat, mely a fővárosba költöző falusi család, Bödörék megváltozó életét mutatja be (és amelynek Stohl András lesz a főszereplője, de látható lesz benne például Szőke Zoltán, az RTL Klubon sugárzott Barátok közt című sorozatban korábban Berényi Miklóst alakító színész is), május 1-jén kerül képernyőre premier epizóddal.

Meg is mutattuk a sorozat előzetesét:


És azt a werkfilmet is, amiből látszik, hogyan készült az első rész:

Gumikesztyű, drága maszk, folyamatos tesztelések és egyéb óvintézkedések – így védekeznek a COVID-19 ellen

Bár a szériából a folytatás a bejelentése alapján csak ősszel érkezik a képernyőre, a TV2 vélhetően attól tartott, hogy nem tudja ősszel sem képernyőre tűzni a szériát, ha nem folytatja most már a felvételeket. A SorozatWiki szerint a produkció leteszteltette (költségvetéséből) a stábtagokat, majd miután a teszt mindenkinél negatív lett, óvintézkedések mellett a pár hetes leállás után újraindulhatott a forgatás.

A teszteket sűrűn meg fogják ismételni, és csak azok mehetnek forgatásokra, akiknél végig kedvező eredmény születik.

A járvány ellen úgy védekeznek, hogy az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatási helyszínéül szolgáló villába csak a produkció stábja mehet be, és a mindenki gumikesztyűt visel valamint drágább fajtájú maszkokat is kiosztottak, amiből az IKO Műsorgyártó minden nap újat biztosít a stábtagoknak. A védőfelszereléseket végig mindenkinek viselnie kell, kivéve a színészeket. Ezenkívül a forgatási helyszínt állítólag naponta többször is fertőtlenítik, a stábtagokat pedig a műsorgyártó cég szállíttatja. Előírták továbbá, hogy aki épp nem dolgozik, az csak az otthonában tartózkodhat.

TV2: A kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük munkánkat

A TV2 sajtóosztályán is megerősítették az oldal információját. Ezt írták:

„A TV2 Csoport és az IKO Műsorgyártó számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkcióban közreműködők egészségének a védelme, folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük minden tevékenységünket. Az elmúlt hetekben zajlottak a folytatás előkészületei, mostanra teremtettünk meg minden olyan körülményt, amelyek mellett biztonságosan forgathat tovább a stáb.”

Frissítés: 2020.04.17

Kiderült, a forgatások másnapján, szerdán már közel sem volt ekkora elővigyázatosság

A fentiek megjelenését követően olyan videó- és képfelvételek kerültek a Media1 birtokába, amelyek azt mutatják: szerdán már közel sem volt ekkora elővigyázatosság a forgatáson. A stáb tagjainak jelentős részén, köztük a rendezőn és az operatőrön nem volt maszk és gumikesztyű, és  voltak gumikesztyűben cigarettázó munkatársak is. A felvételeket és a TV2 reakcióját egy külön cikkben mutatjuk, mely elérhető ITT.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások