fbpx
Mediaworks

Távozik Liszkay Gábor, a fideszes médiabirodalom, a Mediaworks vezérigazgatója, a KESMA alapítója

Liszkay Gábor, a miniszterelnök médiaügyi jobbkeze ezt egy közleményben jelentette be pár perccel ezelőtt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Liszkay Gábor váratlanul közleményt tett közzé ma, csütörtökön az eddig általa irányított Mediaworks oldalán.

Ebben Liszkay bejelenti, hogy április 15-én távozik a Mediaworks éléről. Ezt az elnök-vezérigazgató azzal indokolja, hogy úgy érzi, mostanra elvégezte a rá bízott munkát, a megbízást. Utódjáról később gondoskodnak.

Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, a vállalat igazgatósági tagja, a KESMA alapítója
Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, a vállalat igazgatósági tagja, a KESMA alapítója
Fotó: mediaworks.hu

Íme a teljes közlemény:

„2018-ban arra kaptam megbízást a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriumától, hogy az alapító okiratban szereplő célokat szem előtt tartva az alapítvány tulajdonába került médiavállalkozásokból olyan vállalatcsoportot szervezzek, amely képes az üzletileg eredményes és fenntartható működésre. Mára megvalósult a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliójának teljes szervezeti és gazdálkodási integrációja. Ennek köszönhetően a tartalmi együttműködésben rejlő lehetőségeket kihasználó sajtótermékeink piacképesebbé és gazdaságosabban fenntarthatóvá váltak. A jövőben a kialakított vállalatcsoport megújult keretei között megkezdődhet az egyes területek működésének további finomhangolása, vállalati kultúrájuk fejlesztése. A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. Április 15-i hatállyal távozom a Mediaworks Hungary Zrt. éléről. Utódomról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Valamennyi munkatársamnak köszönöm az eddigi támogatást, az ő segítségük nélkül az integráció végigvitele hosszabb és nehezebb folyamat lett volna.”

A jobboldal egyik legmeghatározóbb hazai médiavezetője távozik

Liszkay Gábor Orbán Viktor miniszterelnök médiaügyi jobbkezének számított mostanáig. Az ő balatoni nyaralójában hozták létre 2018-ban a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt (KESMA), mely azután bekebelezett több száz médiaterméket, miután az érintett médiumok tulajdonosai egy reggelen mind úgy érezték, fel kell ajánlaniuk a termékeket a kormányfő bizalmasa által létrehozott új alapítvány számára.

A Liszkay által irányított Mediaworks médiaholdinghoz, illetve a Mediaworksöt tulajdonló KESMA-hoz mintegy félezer médiatermék tartozik, például a Magyar Nemzet, a HírTV, az Origo, a Ripost, a Bors, az összes megyei napilap, a Nemzeti Sport és a Világgazdaság. A vállalatnak ezenkívül saját nyomdája is van.

Liszkay 2016 óta vezette a Mediaworks Hungary-t. Azután nevezték ki, hogy az egyébként különböző bűncselekmények miatt elítélt Henrich Pecina osztrák üzletember átadta a médiavállalatot Mészáros Lőrincnek, Orbán Viktor gázszerelőből néhány év alatt milliárdossá vált barátjának. Mészáros 2018-ban azután másokhoz hasonlóan „odaajándékozta” az egész médiavállalatot a Liszkay által alapított fideszes médiaholdingnak.

A Mediaworks kiadót is érzékenyen érinti a világjárvány: több lapját is érintő intézkedésekről határozott a cég pár nappal ezelőtt. Szünetel például a Nemzeti Sport vasárnapi kiadása, valamint a FourFourTwo és a Képes Sport című lapok megjelentetése, ahogyan a BRAVO magazin kiadását is leállították.

Liszkay a legbefolyásosabb hazai médiavezetők toplistáján tavaly a 2. helyen szerepelt.

Frissítés

Liszkayt méltatja a KESMA

Időközben közleményt adott ki a KESMA is, melyben Liszkay Gábort méltatja. A Liszkay nyaralójában létrehozott alapítvány „korszakalkotó munkájáért” és az „objektív, minőségi tájékoztatás” megteremtéséért vállalt szerepéért dicséri Liszkay-t és köszöni az elmúlt 30 évben kifejtett aktivitásait, különösen azt a munkát, amit az elmúlt pár évben a Mediaworks élén végzett.

További hírek olvashatók a Media1 híroldalon! (A témára később még visszatérünk.)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!