fbpx
Paprika Studios

Koronavírus: Minden forgatással leállt Közép-Európa egyik legjelentősebb műsorgyártó cége, a budapesti központú Paprika Studios

Bár a mintegy 30 tévétársasággal partnerségben lévő Paprika Studios nevéhez számos, az RTL Klubon vetített sikeres produkció is fűződik, de ezek sugárzását szerencsére most nem befolyásolja a vírus, habár van egy nagyobb kivétel is. A teljes leállás egyébként példaértékűnek számít, mivel a Media1 információi szerint Magyarországon sem minden gyártócég állt le teljesen.

A koronavírus-járvány miatt az egészségügyi hatóságok és a fertőzésben érintett országok kormányai mindenkitől azt kérik, hogy maradjanak otthon és csökkentsék egészen minimálisra a személyes kontaktusaik számát, ez azonban a műsorgyártásban sokszor lehetetlen. Épp ezért a produkcióink forgatását, munkatársaink biztonsága érdekében elhalasztjuk, egy részét töröljük, míg egy részét remélhetőleg a pandémiás helyzet elmúltával folytatni tudjuk – jelent meg kedden a Paprika Studios, Közép-Európa egyik legjelentősebb műsorgyártó cégének Facebook-oldalán.

A vállalat tájékoztatása szerint a már felvett, utómunka fázisában lévő produkcióikat most a személyes kontaktusok minimalizálásával és fokozott biztonsági előírások betartásával, lehetőség szerint távmunka alkalmazásával el tudják készíteni.

Az RTL Magyarország az egyik nagy partnerük

A műsorgyártó cég mostanáig a világ több mint 30 tévétársaságát látta el szórakoztató jellegű tartalmakkal, 11 országban rendelkeznek tévés partnerekkel, Lettországtól Bulgáriáig,. A Paprika Studios nevéhez több mint 70 produkció fűződik. A vállalat központja Budapesten (a Montevideo utcában) található.

Olyan magyarországi produkciók is a nevükhöz fűződnek mint az RTL Klubon korábban sokak által látott Survivor című reality, A Tanár, vagy a hamarosan képernyőre kerülő Apatigris című saját gyártású sorozat. Szintén a Paprika Studios nevéhez köthető a jelenleg is képernyőn lévő Bátrak földje, vagy a korábbi produkciók közül például a Love Island, a Celeb vagyok, ments ki innen!, vagy éppen az Oltári csajok, a Főnök inkognitóban, vagy a mostanában a Cool tévécsatornán látható, de eredetileg a Sony Pictures Televisionhöz (SPT) tartozó Viasat3-ra készített Ízig-vérig című gasztrósorozat.

Az RTL Magyarország négy műsorából egy érintett

Az RTL Klub szempontjából a mostani helyzetben vigaszt jelenthet, hogy a Paprika Studios A Tanár következő, 3. évadának forgatásával már viszonylag régen, tavaly októberben elkészült (sőt már azt is tudni, mikor lesz a széria új évadának premierje), és az Apatigris is napokon belül képernyőre kerül az RTL Klubon, vagyis feltehetőleg már csak az utómunka befejezése van hátra. Az idén év eleje óta képernyőn lévő Bátrak földje teljes, 80 epizódból álló évada készen áll a vetítésre.

Ami rossz hír az RTL szempontjából (legalábbis a Paprika Studios esetében), hogy a Survivor idén már nem készül el, de ezt már március 16-án megerősítette az RTL Magyarország.

Az RTL Klub Survivor című műsorának egy korábbi évadának forgatása, még Istenes Bence műsorvezetésével
Az RTL Klub Survivor című műsorának egy korábbi évadának forgatása, még Istenes Bence műsorvezetésével
Fotó: RTL Magyarország sajtószoba

Jó kérdés viszont, hogy a leállások következtében, ha a járvány elhúzódik, és a Paprika Studios hosszabb ideig sem tudja folytatni a munkát, a térségbeli tévétársaságok, a Paprika Studios partnerei hogyan fogják tudni a kieső tartalmakat pótolni a következő időszakban, de reméljük, ilyen probléma végül nem merül fel.

Személyes találkozást nem igénylő műsorokon ötletelnek

A Paprika Studiosnál a folyamatban lévő, utómunkát igénylő produkciók mellett mindenesetre most különböző más, a járvány elmúltával megvalósítható műsorötletek kidolgozásával töltik az időt. A cég ezenkívül hozzáfog olyan tévés formátumok kidolgozásához, melyek nem igényelnek személyes kontaktust.

Vélhetően olyan típusú produkciókra gondolnak, mint ami a TV2-n is indul áprilisban #maradjotthon címmel, és aminek a lényege az lesz, hogy felkért hírességek és civilek az otthonaikból saját kamerával forgatják le a napjaikat.

Nem minden gyártócégnél álltak le még

A Paprika Studios egyébként példamutatóan jár el azzal, hogy az összes forgatását leállította, ennek veszteségeit is vállalva, mivel információink szerint Magyarországon is vannak olyan gyártók, akik ezt nem tették meg, és továbbra is folytatják egy-egy műsoruk felvételeit.

A végére hagytuk, de legalább ilyen fontos, hogy a Paprika Studios tájékoztatása szerint a cégnél senkinél sem észleltek koronavírus-megbetegedést.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások