fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Koronavírus: A TV2 #maradjotthon címmel új főműsoridős reality-t indít a világjárványról

A dokureality áprilistól lesz képernyőn.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A TV2 péntek este bejelentette, hogy #maradjotthon címmel új, napi, főműsoridőben jelentkező sorozatot indít áprilisban.

A koronavírus okozta globális krízis egyetlen megoldásának a szakemberek azt látják, ha az emberek egy időre felhagynak megszokott életmódjukkal, nem járnak közösségbe, lehetőség szerint otthonról dolgoznak, a gyerekek sem mennek iskolába, óvodába, játszóterekre, hanem a társadalom önkéntes házi karanténba vonul. Egy ilyen elzárkózást igénylő helyzetben a TV2 szerint a televízió jobban össze tudja kötni az közösséget, mint eddig valaha.

Ebben a mindenki számára nehéz és lemondásokkal teli időszakban a TV2 saját eszközeivel igyekszik segíteni. Egy olyan műsort tűz képernyőre, amely egyszerre informál, segít, szórakoztat, és ami a legfontosabb, közösséget épít – írják.

A #maradjotthon szereplői maguk forgatják a naplóikat

A #maradjotthon című reality nyolc főszereplőjének, akik között lesznek jól ismert közszereplők és civilek – akik most a frontvonalban küzdenek – és környezetüknek a mindennapjait követhetik majd nyomon a nézők estéről estére, ebben a szokatlan és bizonytalan helyzetben, amit a koronavírus okozta járvány teremtett a világon és Magyarországon az utóbbi hetekben.

A TV2 #maradjotthon című dokureality-jének arculata

A műsor legnagyobb ereje az egyidejűség, amely kapcsolatot teremt, hiszen ugyanabban a lelkileg nehéz helyzetben van szereplő és néző egyaránt.

A #maradjotthon szereplői 1-1 kamerát kapnak, és önmaguk forgatják videónaplóikat. A dokumentarista stílus miatt a műsor rendkívül őszintén beszél majd a szorongásokról és nehézségekről, és arról is, hogy ki, hogyan vesz részt a közös társadalmi felelősségvállalásban: a vírus terjedésének lassításában és a veszteségek minimalizálásában.

A TV2 épp ma jelentette be azt is, hogy az eddigiekkel ellentétben vasárnap már nem élőben, hanem felvételről sugározza a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada című maszkos showját, a jövő héttől pedig teljesen leállítja. A SorozatWiki eközben megtudta, hogy a koronavírus-járvány következtében nagyjából fele olyan hosszúak lesznek a Jóban Rosszban egyes epizódjai, mint eddig, hogy így képezzen több hónapnyi tartalékot a leállások miatt a SuperTV2.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!