A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Koronavírus: A TV2 #maradjotthon címmel új főműsoridős reality-t indít a világjárványról

A dokureality áprilistól lesz képernyőn.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A TV2 péntek este bejelentette, hogy #maradjotthon címmel új, napi, főműsoridőben jelentkező sorozatot indít áprilisban.

A koronavírus okozta globális krízis egyetlen megoldásának a szakemberek azt látják, ha az emberek egy időre felhagynak megszokott életmódjukkal, nem járnak közösségbe, lehetőség szerint otthonról dolgoznak, a gyerekek sem mennek iskolába, óvodába, játszóterekre, hanem a társadalom önkéntes házi karanténba vonul. Egy ilyen elzárkózást igénylő helyzetben a TV2 szerint a televízió jobban össze tudja kötni az közösséget, mint eddig valaha.

Ebben a mindenki számára nehéz és lemondásokkal teli időszakban a TV2 saját eszközeivel igyekszik segíteni. Egy olyan műsort tűz képernyőre, amely egyszerre informál, segít, szórakoztat, és ami a legfontosabb, közösséget épít – írják.

A #maradjotthon szereplői maguk forgatják a naplóikat

A #maradjotthon című reality nyolc főszereplőjének, akik között lesznek jól ismert közszereplők és civilek – akik most a frontvonalban küzdenek – és környezetüknek a mindennapjait követhetik majd nyomon a nézők estéről estére, ebben a szokatlan és bizonytalan helyzetben, amit a koronavírus okozta járvány teremtett a világon és Magyarországon az utóbbi hetekben.

A TV2 #maradjotthon című dokureality-jének arculata

A műsor legnagyobb ereje az egyidejűség, amely kapcsolatot teremt, hiszen ugyanabban a lelkileg nehéz helyzetben van szereplő és néző egyaránt.

A #maradjotthon szereplői 1-1 kamerát kapnak, és önmaguk forgatják videónaplóikat. A dokumentarista stílus miatt a műsor rendkívül őszintén beszél majd a szorongásokról és nehézségekről, és arról is, hogy ki, hogyan vesz részt a közös társadalmi felelősségvállalásban: a vírus terjedésének lassításában és a veszteségek minimalizálásában.

A TV2 épp ma jelentette be azt is, hogy az eddigiekkel ellentétben vasárnap már nem élőben, hanem felvételről sugározza a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada című maszkos showját, a jövő héttől pedig teljesen leállítja. A SorozatWiki eközben megtudta, hogy a koronavírus-járvány következtében nagyjából fele olyan hosszúak lesznek a Jóban Rosszban egyes epizódjai, mint eddig, hogy így képezzen több hónapnyi tartalékot a leállások miatt a SuperTV2.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben

Huth Gergely: Nem szúrjuk hátba a HírTV-t

A PestiSrácok főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, csak rosszakaróik terjesztik, hogy 10-12 főt is megkerestek a HírTv-nél, hogy igazoljanak át az induló Pesti TV-hez. Huth Gergely szerint valójában a 6 fős Informátor című műsor stábjának szerkesztője kereste meg őket azzal, hogy átmennének hozzájuk. A PestiSrácok vezetője azt is mondta, szerinte ami történik, az nem hátba szúrás és nem igaz, hogy ráígértek a fizetésekre.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

„A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t”

Szó szerint ezekkel a szavakkal értékelték a HírTV-nél, hogy legalább 10-12 főt, vagyis a Hír Televízió egyik legismertebb műsora, az Informátor teljes csapata mellett a fideszes médiagólem hírcsatornájánál dolgozó más szerkesztőket és műsorvezetőket is megkeresett a Pesti TV-t hamarosan elindító PestiSrácok vezetősége annak érdekében, hogy igazoljanak át hozzájuk. A PestiSrácok főszerkesztője szerint ez nem igaz.