fbpx
RTL Klub, RTL Magyarország

Ezekkel készül az RTL Klub 2020-ra

A már korábban bejelentett saját gyártású hazai sorozatok mellett egy Magyarországon eddig nem ismert nagyszabású új énekes showműsor, A maszkos énekes is képernyőn lesz, de folytatódik a Cápák között, illetve az RTL Klub hírigazgatósága is sok műsorral készül. Érkezik például egy bűnügyi riportmagazin is.

Több, az RTL Klub jövő évét érintő bejelentéssel érkezett Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a mai (keddi), Budapesten zajló Big Picture tévés szakkonferenciára.

Visszatér a Cápák között

Arról már beszámoltunk, hogy elárulta, lesz-e jövőre X-Faktor, de emellett a programigazgatói feladatokat is ellátó vezető azt is bejelentette, hogy jövőre új évaddal tér vissza a Cápák között című üzleti / startup műsor, mely már tavasszal látható lesz.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba
Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba

Újra lesz Isten veled Magyarország és Toplista

Képernyőn lesz a Magyarországot elhagyó magyarok sorsát nyomon követő Isten veled Magyarország, valamint a Toplista című, szórakoztató jellegű visszaszámláló show is. Ezeket az RTL hírigazgatósága készíti.

Újdonságként érkezik a Bűnös lelkek

Ahogyan a Magyarország legkegyetlenebb bűncselekményeit feldolgozó új, Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazint is. A Bűnös lelkek című műsor témái között szerepel például a móri bankrablás, Szita Bence megölése és más olyan nagy súlyú bűncselekményekről is szó lesz, melyeket máig nem tudott feldolgozni Magyarország.

A Bűnös lelkek egyik különlegessége, hogy a műsornak bűnös lelkek adtak interjút, megtört családtagok, szemtanúk nyilatkoztak fájdalmukról.

A Bűnös lelkek eredeti, soha nem látott felvételekkel és rekonstruált, színészek által eljátszott jelenetek segítségével mutatja be az elmúlt évtizedek legbrutálisabb magyar bűnügyeit.

Érkeznek a már beígért saját gyártású sorozatok

Érkeznek azok az új saját gyártású tévés sorozatok (Mellékhatás, Apatigris, Bátrak földje) is, melyeket Kolosi Péter néhány hónapja már bemutatott. Erről most ezt mondta Kolosi a Big Picture hallgatóságának:

„Az RTL döntése az, hogy a pénzt magyar sorozatokba invesztálja, nem pedig 1-2 százalék körüli kis tévécsatornák működtetésébe, mint azt versenytársunk teszi” – szúrt oda Kolosi Péter a portfólióját sok csatorna elindításával építő TV2-nek. Kolosi hozzátette, szerinte a magyar sorozatgyártás megerősítése az elmúlt évek egyik legjobb folyamata volt, ami a tévés tartalomgyártás terén történt. Hozzátette: nekik ez üzletileg is nagyon bejött, hiszen az öt legnézettebb saját sorozat az RTL Klubé, de az első tízben is 7 az RTL szériája.

Folytatódnak ezenkívül a jelenleg is képernyőn lévő sikeres hazai sorozatok. (Ismert például, hogy A Tanár 3. évadának forgatási munkálatai nemrég értek véget.)

Jön az Álarcos énekes

Fontos újdonság, hogy 2020-ban Magyarországon is látható lesz a The Masked Singer című nagyszabású show. A szó szerinti fordításban A maszkos énekes című műsorban (ami Magyarországon Álarcos énekes címmel kerül adásba) az X-Faktorhoz hasonlóan szintén az éneklésé lesz a főszerep, de ebben 12 híresség tetőtől talpig jelmezben énekel majd, így nem lesznek felismerhetők, legfeljebb a hangjuk alapján.

A játékosok kiléte szigorúan titokban marad a színpadon és azon kívül is, még az interjúkat is torzított hanggal adják majd. A hírességek minden héten énekelnek majd, hogy lenyűgözzék a zsűrit és a stúdió közönségét. Az est leggyengébben teljesítő előadója kiesik és a nézők szeme láttára fedi fel kilétét.

A maszkos énekes várhatóan jövő ősszel lesz képernyőn, legalábbis Kolosi Péter azt mondta, jövő karácsony előtt lesz az eredményhirdetés.

Frissítés 2020.01.20.

Kiderült, hogy végül nem ősszel, hanem már 2020 február végén képernyőre kerülhet az Álarcos énekes.)

Szóba került az RTL Most+ is

Előadásában egyébként Kolosi megemlítette a nemrég elindult RTL Most+ internetes platformot is, amiről a vezérigazgató-helyettes azt mondta, az új platform ígéretesen startolt, hiszen az arra jogosultak 10 százaléka máris regisztrált rá pár nap alatt, és a regisztráltak 20 százaléka teljesen új felhasználó.

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese megemlítette, hogy az RTL Most+ platformon lesz látható az eredetileg a Hulura készült, Négy esküvő és egy temetés című sorozat, valamint a Bátrak földje című saját gyártású telenovella első 3 epizódja is. A Nofilter című sorozatot pedig már most láthatják az RTL Most+ nézői.

Nem maradnak ki a hollywoodi blockbusterek sem

Kolosi előadásából kiderült az is, hogy a saját gyártású sorozatok mellett igazi hollywoodi blockbusterek is várják jövőre az RTL Magyarország nézőit.

Látható lesz egyebek mellett a Fekete Párduc, a Star Wars: Az utolsó Jedik, A szépség és a Szörnyeteg, az Űrvihar, A hangya és a Darázs, valamint az Igazság Ligája is.

További tévés hírek találhatók a Media1 tévé rovatában. A Big Picture konferenciával kapcsolatos tudósításainkat ide kattintva érhetik el.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások