fbpx
Gedzo, a Rádió 88 távozó munkatársa

Búcsúzik a Rádió 88 munkatársa

Gedzo 9 éven át dolgozott a Médiatanács által lehetetlen helyzetbe sodort rádiónál műsorvezetőként.

Szolgálati közleményben jelentette be Gedzo, a szegedi Rádió 88 műsorvezetője, hogy távozik a rádiótól.

Azt írja, a Rádió 88-nál töltött kilenc éve alatt rengeteg dolgot kapott, „egy új szakmát, jó ismerősöket, frankó barátokat, nagyon sok olyan élményt amit máshol nem kaphat az ember”, majd néhány személyes emlék után tért rá a lényegre:

„De néha eljön az idő amikor odébb áll az ember, ez nálam most jött el!  Függetlenül attól, hogy merre megy tovább a rádió (remélem még sokáig szól) szeptembertől más irányban tevékenykedem HA minden jól megy (és ez egy nagy HA), hobbi szinten még lehet majd hallani. Szóval amit mondani akarok az csak annyi hogy: KÖSZÖNÖM!!!!”

A műsorvezető ezután hozzátette, nem tűnik el teljesen, de hogy merre, mikor és hol lesz fellelhető, azt később fogja bejelenteni.

„Nem tudok elég hálás lenni, mindenkinek egy nagy pacsi és ölelés! A Rádió 88 mindig is az életem része marad!!! Köszönöm nektek!”

Gedzo a Cafe 88, a MoziZoom és a Rádió 88 hétvége című műsoroknak volt a műsorvezetője.

Úgy tűnik, meg vannak számlálva a Rádió 88 napjai

Mint arról a Media1 elsőként még július elején beszámolt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, fittyet hányva a Médiatörvényre, a közigazgatási eljárási szabályokra és úgy általában a jogállamiságra, nem hozott sem elutasító, sem elfogadó határozatot június végéig, a jogszabály adta legvégső határidőig a Rádió 88 2019. augusztus 31-én (az az előttünk lévő szombaton) éjfélkor lejáró médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására vonatkozó kérelme ügyében.

A Médiatanács mulasztással megvalósuló törvénytelensége miatt a Rádió 88 tulajdonosa, az egyébként Fidesz-kapcsolatokkal rendelkező Tóth-Harasztos Géza idén július végén azt jelezte a rádió mintegy 30 munkatársának, hogy kénytelen elbocsátani őket, a rádió pedig kénytelen lesz beszüntetni működését. Igaz, a tulajdonos hagyott egy opciót arra az esetre, ha a rádió mégis tovább üzemelhetne ezután.

Megvették volna a Rádió 88-at

A Rádió 88, Magyarország legrégebb óta talpon lévő kereskedelmi rádiója, 1990-ben kezdte meg tevékenységét, Szegeden és környékén az FM 95,4 MHz-en érhető el, valamint az interneten.

Ha a Médiatanács tagjai nem térnek vissza szabadságukról, és nem tart rendkívüli ülést a testület, lehet, hogy már csak alig pár napig szólhat a rádió az FM-sávon.

Jelenleg találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy a július végétől szeptember 3-ig nyári szabadságát töltő Médiatanács tart-e rendkívüli ülést a héten, hogy esetleg mégis megmentse a rádiót. Ugyanakkor ha születne is határozat (ennek egyelőre semmi jele a Médiatanács honlapján), az ugyan a rádió megmenekülését jelenthetné, de annak törvényessége már akkor is megkérdőjelezhető lenne.

Mint arról mi is beszámoltunk, korábban Tóth-Harasztos Gézától Fidesz-közeli üzletemberek megvásárolták volna a rádióját.

Feltételezések keringenek arról, hogy a Médiatanács különös viselkedése összefügghet-e azzal, hogy Tóth-Harasztos nem fogadta el korábban a megjelölt vételárat, vagy pusztán véletlen egybeesés-e.

Tóth-Harasztos az ügyben az elmúlt hónapokban kétszer szólalt meg, mindkét esetben közleményben, de sokak meglepetésére ekkor is inkább csak nyugtatni próbálta a közvéleményt, a rádió megmentéséért utcai demonstrációt szervező Jobbikot pedig arra kérte, ne tegye. A hírportálokat is arra kérte Tóth-Harasztos, ne sajátítsák ki az ügyet. A Media1 többször is kereste telefonon korábban a tulajdonost, de nem kívánt nyilatkozni.

A médiahatóság részéről korábban azt mondták a Media1 érdeklődésére, meg nem hozott médiatanácsi döntésekről és annak okáról nem nyilatkoznak.

Minden, a Rádió 88-ról született korábbi írásunk elérhető ide kattintva. További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Ma jelentek meg hírek arról is, hogy az abcug.hu komoly bajban van, működése csak az év végéig biztosított. Igaz, talán van még remény.

Frissítés 2019.08.27

A Médiatanács rendkívüli ülést tartott kedden, megadta a rádiónak az engedélyt a folytatásra.

Borító: Gedzo, a Rádió 88 távozó munkatársa. Fotó: radio88.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások