Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

A Rádió 1 kapja a Médiatanácstól a győri frekvenciát

A Médiatanács az erről szóló döntésen kívül döntött a szekszárdi Rádió Antritt médiaszolgáltatási jogosultságáról, több városban pedig hiánypótlásra szólította fel a pályázókat. Változik a Klasszik Rádió, bírságot kapott a Fix TV.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Fehérvár Rádió Kft. (a Rádió 1 partnere) nyerte a Győr 96,4 MHz körzeti rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázatot, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nevében az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön. A szolgáltató a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, 96,4 Rádió 1 néven sugároz majd műsort, legalábbis a médiahatóság ezt közölte. (A Rádió 1 az FM 103,1 MHz-en is szól Győrben, így valószínűsíthetően két frekvencián egyszerre nem lesz Rádió 1, ezért feltehetőleg esetleg valamelyik frekvenciát átalakítják. A helyzet tisztázására kérdést küldtünk a médiahatóságnak, ha válaszolnak, arról beszámolunk.)

Az NMHH közölte azt is, hogy a szolgáltató kérelmére a Médiatanács további öt évvel – 2024. szeptember 21-ig – megújította a Szekszárd 105,1 MHz helyi rádiós frekvencián működő Rádió Antritt szolgáltatójának idén lejáró, hét évre szóló jogosultságát.

A Dunaföldvár 106,5 MHz és a Szekszárd 91,1 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi jellegű használatának pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatai után a testület hiánypótlásra szólította fel a pályázókat, amelyek mindkét eljárásban az Alisca Network Kft., illetve a Lajta Rádió Kft. (A Dunaföldváron kialakult helyzet kapcsán nemrég írtunk egy cikket arról, hogy ott két, azonos címen lévő Rádió 1 partnercég indult a frekvenciáért, miután az NMHH elnémította a Rádió 1-et.)

A Médiatanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult, hogy a budapesti Klasszik Rádió a szöveges tartalmon belül kevesebb helyi, a mindennapi életet segítő műsorszámot és több zenei ismeretterjesztő műsort tegyen közzé, valamint hogy a magyar zenéket nézve több öt évnél régebbi zenét játszhasson.

A kábelen fogható körzeti Fix TV kevesebb közszolgálati és saját készítésű műsorszámot tett közzé az előírtaknál, ezért a testület 40 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte.

Borítókép: Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!