fbpx
RTL Klub, logó, RTL Klub HD

Reagál az RTL Klub a TV2 húzására

Ahogy az várható volt, nem hagyja válaszlépés nélkül az RTL Klub, hogy a TV2 folytatja a Bezár a Bazár első évadának ismétlésének sugárzását az RTL Klub egyelőre csúnya kudarccal startoló török sorozatával szemben. Az RTL Klub megbolygatja nemrég életbe lépett nyári műsorrendjét, változik a Fókusz és a Megtörve kezdési időpontja. Jó kérdés, hogy ez nem csak további problémát okoz-e az RTL-nek.

Ahogyan arról a Media1 pénteken beszámolt, a TV2 bejelentette, hogy a műsorújságtól kiadottól eltérő lesz a nyári műsorrendje, így egyelőre mégsem állítja le a Bezár a bazár című game showjának sugárzását (és nem a Hegyi doktor 8. évada kezdődik majd a Tények után), tekintettel a Tilla és Majka vezette műsor nézettségi sikereire. A TV2 lépése logikus, hiszen láthatóan szeretné minél tovább meglovagolni, hogy a Bezár a bazár azután is sikeres tudott maradni, hogy kiderült, a csatorna valójában már kifogyott a második évad friss részeiből, ezért időnként az első évad ismétléseit adta le az erről feltehetőleg mit sem sejtő, vagy ezek szerint az ismétlésekkel is megelégedő nézők számára.

Eközben az RTL Klubon minden hétköznap este, főműsoridőben sugárzott Megtörve (Carpisma) című vásárolt, török sorozat országos premierje sikertelennek bizonyult eddig a nézettségi adatok alapján, és az RTL Klub emiatt meglehetősen rosszul kezdte a nyarat, több estét el is vesztett a napokban, sőt volt olyan időpont, amikor még a Film+ és a Mozi+ csatornák is nézettebbek voltak nála, nem csak a TV2.

Az RTL-nél azonban mostanáig abban bízhattak, hogy a török sorozat felfuthat, ha a vele szemben futó Bezár a bazár véget ér, ahogy az a műsorújságban eredetileg szerepelt.

Helyet cserél az RTL-en a Fókusz és a Megtörve

A tegnapi bejelentés után azonban – ahogyan a Media1 megjósolta – az RTL Klub pár óra alatt válaszlépésként a műsorrendje megváltoztatásáról döntött. A SorozatWiki vette észre az RTL Klub honlapján a változtatásról szóló információt, melynek lényege, hogy június 24-től, vagyis már most hétfőtől megcserélik az RTL esti török sorozatát (Megtörve) és a Fókusz című infotainment műsort.

Így a Megtörve 55 perccel előbb, 19:05-től lesz képernyőn, míg a Fókusz eddigi 19:05-ös kezdési időpontja pontban 20 órára módosul.

A változások a Barátok közt című sorozatot és az esti heti sorozatokat nem érintik. A csere azért is meglepő, mert a Fókusz hosszú évek óta az RTL Híradó után vagy előtt volt adásban, most azonban a kettő szétválik egymástól.

A TV2 eközben tovább trükközik

Hogy a stratégia beválik-e, vagy esetleg még nagyobb csapásként hullik vissza az RTL-re, a jövő heti nézettségi adatokból már látható lesz. Mindenesetre az egész helyzetben az a leginkább meghökkentő, hogy kiderült mostanra az is: a TV2 a tegnapi közleményében elhallgatta, hogy a Bezár a bazár várhatóan a jövő héten is a korábbi évadból származó ismétlésekből áll majd.

Miközben tehát az RTL Klub premier tartalmat ad (a török sorozat Magyarországon náluk látható először), most mégis úgy kényszerül műsorváltozásra a csatorna, hogy a vele szemben futó TV2-n egy ismétlés fut egy amúgy nem túlságosan magas színvonalú game show-ból, aminek a lényege, hogy játékosok fejvesztve szaladgálnak, nehogy becsukódjon előttük a nyereményeket tartalmazó Bezár, és még minél több tárgyat ki tudjanak vinni az ajtó mögül.

Ez az a vetélkedő egyébként, amit Tilla és Majka, a két műsorvezető meztelenkedős futásával tettek ismertté, és ami miatt a Médiatanács a héten 2 millió 345 ezer forint bírságot rótt ki , mivel a promóvideóval a TV2 67 alkalommal megsértette a Médiatörvényt. A csatorna azonban így sem járt rosszul, hiszen korábban az RTL Klub egyetlen meztelenkedésért kapott 6 millió forint feletti bírságot, valamint váltotta ki a Fidesz és a kormánypárt ifjúsági szervezetének haragját és kapott lejárató riportokat a köztévétől, ami a TV2 esetében elmaradt. Ráadásul a TV2 műsorának láthatóan még jót is tett a botrány okozta hírverés.

Till Attila / Tilla és Majka meztelenkedése a Bezár a bazár jelenetében
Till Attila / Tilla és Majka meztelenkedése a Bezár a bazár promójában

Az RTL Klub túl sokat remélt a török sorozattól

Az RTL Klub mostani furcsa helyzetéhez ugyanakkor feltehetőleg az is hozzájárult, hogy nem a török sorozatok esetében általános délutáni időpontban tűzték képernyőre a Megtörve című szériát, hanem este, főműsoridőben.

Vagyis az RTL Klub ezúttal elszámította magát, és túl nagy reményeket táplált a Megtörve kapcsán egy olyan országban, ahol a török sorozatok iránt eddig csak ritkán volt nagy érdeklődés. Emellett ezek szerint a magyar tévénézők fogékonyabbak egy primitív szaladgálós vetélkedő iránt, mint egy török fikciós történet iránt, emellett a TV2 jól választott műsorvezetőt a vetélkedőjének, hiszen Tilla és Majka neve sok nézőt tud becsábítani.

Az RTL Klub több száz megnyert estéje mellett néha beleférnek ilyen hibák, stratégiai tévedések, pláne nyáron, a tévés szempontból nem túlságosan izgalmas időszakban, amikor az RTL Klub a nézői összetételéből fakadóan máskor sem szokott túlságosan remekelni, de a nyárkezdést most mégis különösen izgalmassá teszi, hogy a jövő heti műsorrendi átalakítás nem csak további problémákat szül-e az RTL számára.

Frissítés 2019.06.24. 15:00

Az RTL Klub hétfőn, pár órával az érintett műsorok kezdése előtt váratlanul bejelentette Facebook-oldalán, hogy nem a megváltoztatott időpontban kerül képernyőre a Megtörve, hanem már jóval hamarabb, délután. Változik a Fókusz és a Barátok közt kezdési időpontja is a már bejelentett változtatáshoz képest. Mégsem válik szét az RTL Híradó a Fókusztól.

A részletekről ide kattintva olvashat.

Megtörve / Carpisma
Megtörve / Carpisma
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások