RTL Klub, RTL Magyarország

Az RTL Klub az utolsó pillanatban tovább variálja a pénteken egyszer már megbolygatott műsorrendjét

Már mától mégsem a hétvégén megváltoztatott időpontban lesz a Megtörve című török sorozat, és a már bejelentetthez képest változik a Fókusz kezdési időpontja is. Mindezt pár órával a Megtörve kezdése előtt jelentette be az RTL Klub. Változik a Barátok közt kezdési időpontja is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Szombat délelőtt számoltunk be arról, hogy feltehetőleg a TV2 péntek délután bejelentett műsorrendi változtatására reagálva (a TV2 folytatja a Bezár a Bezár ismétléseit) az RTL Klub úgy döntött, mégsem a műsorújságban már meghirdetett esti időpontban sugározza majd hétköznap esténként az egyelőre nagyon csúfos kudarccal startoló Megtörve című török sorozatát, hanem valamivel előbb, sőt több évnyi hagyományt megtörve az RTL Híradó után nem közvetlenül a Fókusz kezdődik.

Azóta újabb fejlemény történt a műsorrendi variálgatás kapcsán.

Az RTL Klub ugyanis hétfő délután a Facebook-oldalán váratlanul bejelentette, hogy már 16:50-tól képernyőre tűzi a Megtörve című sorozatot. Vagyis pár nap alatt kétszer is megváltoztatja a csatorna a műsor kezdési időpontját.

Mindez azt jelenti, hogy az RTL Klub is beláthatta, hogy a török sorozata nem képes helytállni az esti főműsoridőben, és a késő délutáni műsorsávba helyezi át a szériát, ami előtt egyébként egy másik sorozat, az Elif lesz képernyőn.

Az RTL Klub műsorrendje június 24. hétfőtől
Az RTL Klub műsorrendje június 24. hétfőtől

Mégis marad együtt az RTL Híradó és a Fókusz

Az RTL Klub arról is döntött, hogy mégsem bontja szét az RTL Híradót a Fókusztól, a Fókusz tehát mégis 19:05-kor kezdődik majd, és maratoni hosszúságú lesz, mert a következő program, a Barátok közt hétfőn csak 20:10-kor kezdődik majd, amit A Tanár ismétlése követ majd 20:45-kor. Az Isten veled, Magyarország 21:50-kor kezdődik majd.

A ma délután bejelentett változtatás azért is érdekes, mert nem biztos, hogy a nézők az utolsó pillanatban, pár órával a Megtörve előtt történt változtatásról értesülnek, így lemaradhatnak az aktuális részről, de más műsorokról is, ráadásul az ide-oda variálgatás azt üzeni, hogy az RTL Klub ideges kapkodásba kezdett, pedig idén áprilisban a filmbeszerzési osztályvezető még nagyon bizakodóan nyilatkozott a török széria megvásárlásakor a Wordsceen.com című szaklapnak.

Történik mindez azért, mert a TV2-n folytatódik egy gameshow, de nem ám friss részekkel, hanem ismétlésekkel. Igaz, a TV2 erről a körülményről – vagyis hogy ismétlésekre lehet számítani – valahogy a műsor folytatását bejelentő közleményben hallgatott.

Mindenesetre aki az utolsó pillanatos újabb RTL-es változtatás miatt lemaradna a Megtörve mai adásáról, netán a Fókuszról, vagy más műsorról, választhatja alternatívaként az RTL Most internetes platformot is, ahol mindenki a neki tetsző időpontban nézhetik vissza az őt érdeklő műsort.

Frissítés 19:20

A jövő héten is változás lesz

Nemrég érkezett a hír, hogy a jövő héttől is új műsorrend lesz az RTL Klubon. Ennek oka ezúttal az, hogy a csatorna visszahozza az Oltári csajok című, az RTLII-n már nagy sikerrel vetített, saját gyártású sorozatát. A változásokról részletesen ide kattintva olvashatnak.

Frissítés 2019.06.26.

Kiderült, hogy a Megtörve a megváltoztatott délutáni időpontban is csak bukdácsol egyelőre.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!