A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

A TV2 váratlan bejelentést tett, egyelőre nem zárja be a Bazárt

A csatorna, látva a Bezár a bazár című vetélkedője sikerét, úgy döntött, folytatja a jövő héttől is a game show-t Tillával és Majkával. Az RTL Klubon vele párhuzamosan futó Megtörve című sorozat így továbbra is szenvedhet, ha az RTL Klub nem lép valamit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A TV2 Média Csoport pénteken bejelentette, hogy „a nézői igényekhez igazodva” június 24-től továbbra is a Majka és Tilla vezetésével készült game show-t, a Bezár a bazár című műsort láthatják a nézők a TV2 képernyőjén hétköznap esténként.

A TV2 közölte: „a műsor fantasztikus májusi nézettségi eredményei tovább javultak”, ennek is köszönhetően tudott 13 alkalommal nyerni a TV2 az RTL Klubbal szemben a 18-59-es korosztályban, sőt volt olyan nap (június 14.), amikor a két rivális csatorna közti különbség ebben az idősávban elérte a 8,9 százalékpontot a TV2 javára.

A Bezár a bazár júniusi folytatása mindenképp váratlan fordulat, mivel a műsorújságban a TV2 még azt szerepeltette, hogy a Hegyi doktor – Újra rendel 8. évada lesz képernyőn hétköznaponként 19:10-től, a Tények után. (A német doktoros sorozatot 2015-ben mutatták be Németországban, és 2016 októberében már látható volt a Dunán Magyarországon is.)

A már kommunikált műsorrend mostani megváltoztatása mögött az lehet, hogy mint arról a Media1 is beszámolt korábban, az RTL Klubon a Megtörve című új török sorozat többször is csúnyán kikapott az egyik nap friss, másik nap ismételt adást sugárzó TV2-s vetélkedővel szemben.  Vélhetően ezt a sikert szeretné továbbra is meglovagolni a TV2.

A TV2 most azt írja, a Bezár a bazár sikere megkérdőjelezhetetlen a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, ezért döntöttek a folytatás mellett. A műsor a Tények után lesz látható, ahogy eddig is.

Érdemes lesz figyelni, hogy az RTL Klub nem reagál-e esetleg a fejleményre műsorrendje megváltoztatásával, és nem helyezi-e át az egyelőre nem túl sikeres török sorozatát valamilyen másik műsorsávba.

Szintén a Bezár a Bazárral függ össze, hogy az NMHH Médiatanács a héten megbírságolta a TV2-t, mivel 67 alkalommal a Médiatörvénybe ütköző módon, meztelenkedéssel népszerűsítette a gameshow-t.

A műsor mostani promóvideójában már nem pucérkodik a két műsorvezető.

Frissítés 20:00

Csak ismétlés?

A Sorozatwiki időközben megtudta, hogy a jövő héten csak ismétlés lesz a Bezár a bazár első évadából. Vagyis a TV2 ezek szerint olyat jelentett be közleményben, ami nem is friss tartalom. Kiderült az is, hogy az RTL Klub a műsorrendjének átszervezésével reagál a TV2 lépésére, és még ha csak ismétlés is lesz a Bezár a bazár, az RTL Klub inkább más időpontban adja majd a Megtörve című sorozatot.

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.