A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

A TV2 váratlan bejelentést tett, egyelőre nem zárja be a Bazárt

A csatorna, látva a Bezár a bazár című vetélkedője sikerét, úgy döntött, folytatja a jövő héttől is a game show-t Tillával és Majkával. Az RTL Klubon vele párhuzamosan futó Megtörve című sorozat így továbbra is szenvedhet, ha az RTL Klub nem lép valamit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A TV2 Média Csoport pénteken bejelentette, hogy „a nézői igényekhez igazodva” június 24-től továbbra is a Majka és Tilla vezetésével készült game show-t, a Bezár a bazár című műsort láthatják a nézők a TV2 képernyőjén hétköznap esténként.

A TV2 közölte: „a műsor fantasztikus májusi nézettségi eredményei tovább javultak”, ennek is köszönhetően tudott 13 alkalommal nyerni a TV2 az RTL Klubbal szemben a 18-59-es korosztályban, sőt volt olyan nap (június 14.), amikor a két rivális csatorna közti különbség ebben az idősávban elérte a 8,9 százalékpontot a TV2 javára.

A Bezár a bazár júniusi folytatása mindenképp váratlan fordulat, mivel a műsorújságban a TV2 még azt szerepeltette, hogy a Hegyi doktor – Újra rendel 8. évada lesz képernyőn hétköznaponként 19:10-től, a Tények után. (A német doktoros sorozatot 2015-ben mutatták be Németországban, és 2016 októberében már látható volt a Dunán Magyarországon is.)

A már kommunikált műsorrend mostani megváltoztatása mögött az lehet, hogy mint arról a Media1 is beszámolt korábban, az RTL Klubon a Megtörve című új török sorozat többször is csúnyán kikapott az egyik nap friss, másik nap ismételt adást sugárzó TV2-s vetélkedővel szemben.  Vélhetően ezt a sikert szeretné továbbra is meglovagolni a TV2.

A TV2 most azt írja, a Bezár a bazár sikere megkérdőjelezhetetlen a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, ezért döntöttek a folytatás mellett. A műsor a Tények után lesz látható, ahogy eddig is.

Érdemes lesz figyelni, hogy az RTL Klub nem reagál-e esetleg a fejleményre műsorrendje megváltoztatásával, és nem helyezi-e át az egyelőre nem túl sikeres török sorozatát valamilyen másik műsorsávba.

Szintén a Bezár a Bazárral függ össze, hogy az NMHH Médiatanács a héten megbírságolta a TV2-t, mivel 67 alkalommal a Médiatörvénybe ütköző módon, meztelenkedéssel népszerűsítette a gameshow-t.

A műsor mostani promóvideójában már nem pucérkodik a két műsorvezető.

Frissítés 20:00

Csak ismétlés?

A Sorozatwiki időközben megtudta, hogy a jövő héten csak ismétlés lesz a Bezár a bazár első évadából. Vagyis a TV2 ezek szerint olyat jelentett be közleményben, ami nem is friss tartalom. Kiderült az is, hogy az RTL Klub a műsorrendjének átszervezésével reagál a TV2 lépésére, és még ha csak ismétlés is lesz a Bezár a bazár, az RTL Klub inkább más időpontban adja majd a Megtörve című sorozatot.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Pécs Aktuál

Pécs Aktuál: új Fidesz-közeli újság Pécsett

Az új lap tulajdonosa a korábban a Fidesz színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozó helyi médiavállalkozó, Fodor-Petrov József. A lap kreatív munkatársa pedig a már megszűnt OK!Pécs tulajdonosa, aki mai napig a kesmás SzegedMa főszerkesztője is egyben.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!