fbpx
A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

A TV2 váratlan bejelentést tett, egyelőre nem zárja be a Bazárt

A csatorna, látva a Bezár a bazár című vetélkedője sikerét, úgy döntött, folytatja a jövő héttől is a game show-t Tillával és Majkával. Az RTL Klubon vele párhuzamosan futó Megtörve című sorozat így továbbra is szenvedhet, ha az RTL Klub nem lép valamit.

A TV2 Média Csoport pénteken bejelentette, hogy „a nézői igényekhez igazodva” június 24-től továbbra is a Majka és Tilla vezetésével készült game show-t, a Bezár a bazár című műsort láthatják a nézők a TV2 képernyőjén hétköznap esténként.

A TV2 közölte: „a műsor fantasztikus májusi nézettségi eredményei tovább javultak”, ennek is köszönhetően tudott 13 alkalommal nyerni a TV2 az RTL Klubbal szemben a 18-59-es korosztályban, sőt volt olyan nap (június 14.), amikor a két rivális csatorna közti különbség ebben az idősávban elérte a 8,9 százalékpontot a TV2 javára.

A Bezár a bazár júniusi folytatása mindenképp váratlan fordulat, mivel a műsorújságban a TV2 még azt szerepeltette, hogy a Hegyi doktor – Újra rendel 8. évada lesz képernyőn hétköznaponként 19:10-től, a Tények után. (A német doktoros sorozatot 2015-ben mutatták be Németországban, és 2016 októberében már látható volt a Dunán Magyarországon is.)

A már kommunikált műsorrend mostani megváltoztatása mögött az lehet, hogy mint arról a Media1 is beszámolt korábban, az RTL Klubon a Megtörve című új török sorozat többször is csúnyán kikapott az egyik nap friss, másik nap ismételt adást sugárzó TV2-s vetélkedővel szemben.  Vélhetően ezt a sikert szeretné továbbra is meglovagolni a TV2.

A TV2 most azt írja, a Bezár a bazár sikere megkérdőjelezhetetlen a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, ezért döntöttek a folytatás mellett. A műsor a Tények után lesz látható, ahogy eddig is.

Érdemes lesz figyelni, hogy az RTL Klub nem reagál-e esetleg a fejleményre műsorrendje megváltoztatásával, és nem helyezi-e át az egyelőre nem túl sikeres török sorozatát valamilyen másik műsorsávba.

Szintén a Bezár a Bazárral függ össze, hogy az NMHH Médiatanács a héten megbírságolta a TV2-t, mivel 67 alkalommal a Médiatörvénybe ütköző módon, meztelenkedéssel népszerűsítette a gameshow-t.

A műsor mostani promóvideójában már nem pucérkodik a két műsorvezető.

Frissítés 20:00

Csak ismétlés?

A Sorozatwiki időközben megtudta, hogy a jövő héten csak ismétlés lesz a Bezár a bazár első évadából. Vagyis a TV2 ezek szerint olyat jelentett be közleményben, ami nem is friss tartalom. Kiderült az is, hogy az RTL Klub a műsorrendjének átszervezésével reagál a TV2 lépésére, és még ha csak ismétlés is lesz a Bezár a bazár, az RTL Klub inkább más időpontban adja majd a Megtörve című sorozatot.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások