fbpx
A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

TV2: Van egy hatodik leváltott igazgató is

Már alig maradt olyan kiemelt vezető, akit nem érintett a menesztési vagy távozási hullám.

A SorozatWiki információi szerint távozik a TV2 Média Csoport hr-vezetője, Török-Moskó Judit. Vagy ahogy az oldal ennél erősebben fogalmazott: „menesztették”.

Ezzel mostanra már hatra nőtt a TV2 vezetőségéből alig pár nap leforgása alatt távozók/elküldöttek száma. Sőt akár további távozások/elbocsátások, illetve átalakítások is lehetnek a következő napokban-hetekben.

A TV2 Zrt. mai, a Pap Gitka vezérigazgató-helyettes távozását is megerősítő, illetve az új vezetőséget bejelentő közleményéből kiderül például, hogy nem pótolják az általános vezérigazgató-helyettest, hanem egy új igazgatóságot hoztak létre Kovács Gergely vezetésével, aki adminisztrációs és üzletfejlesztési igazgatóként segíti majd a cég munkáját a kommunikáció, marketing, illetve a digitális területeken. Ez újabb találgatásokat indított el, hogy esetleg további változások lehetségesek.

Ami mindenesetre már most tény:

A hatodik név, Török-Moskó Judit hr-igazgató távozásáról nem sokkal ezután jelent meg információ a SorozatWikin, ahol arról is beszámoltak, hogy az elmúlt két nap leváltási hulláma egyelőre nem érintett három fontos vezetőt, maradt a helyén Fischer Gábor programigazgató, Dobsi Adrienn kommunikációs igazgató és Kökény-Szalai Vivien hírigazgató.

A TV2 elnöke, Vaszily Miklós is a helyén van persze, de hát neki semmi oka távozni, hiszen nem olyan rég nevezték ki, sőt ő veszi át Gerkens vezérigazgatói feladatait is, egyelőre megbízott, azaz ideiglenes vezérigazgatóként. Ő most úgyis jobban ráér, hiszen az általa vezetett Echo Tv nemrég összeolvadt a HírTV-vel. Neki ott a továbbiakban már nincs dolga.

Az utódok

A TV2 korábbi közleményből egyébként az derül ki, hogy Zájer Attila ügyfélkapcsolati igazgatót Csikesz Erika váltja, Ökrös Gergely kreatív igazgató helyére Kirády Attila érkezik. Jávorfi Szilvia pénzügyi igazgató távozásával pedig Bíró Anikót kérték fel a pénzügyi terület vezetésére. Kovács Gergelyt pedig már említettük, aki Pap Gitka feladatait vette át.

Továbbra is homályos, ki a Tv2 végső tulajdonosa

Azt egyébként továbbra sem tudni, kié a TV2 jelenleg, vagyis ki a végső tulajdonosa a médiacsoport anyavállalatának, a Cinerginek, amelyet egy adóparadicsomban, Delaware-ben működtetnek. A Media1 többször is megkérdezte a végső tulajdonosról a médiahatóságot, de ők továbbra sem hajlandók válaszolni, pedig a Médiatanácsnak a médiatörvény alapján ismernie kell a végső tulajdonos adatait, ráadásul a Cinergihez tartozik a Rádió 1 is, vagyis egy rádiós és egy tévés frekvencia birtokosáról is szó van.

Többször emlékeztettük a hatóságot rá, hogy az értékes közvagyon, a frekvenciák használójának kiléte közérdekű adatnak számít a vonatkozó jogszabályok és a bírósági gyakorlat alapján, de hosszú ideje nem reagálnak. Így egyelőre csak annyit tudni, hogy a Cinergit Vajna régi harcostársa, Samuel Russell Falconello vezeti. Illetve van magyarországi közbülső cég is, az AV Progress, amelyet Tremmel Zoltán irányít. Az AV Progress fölött van egy AV Investments nevű cég is. Ez utóbbit a már említett Vajna-harcostárs, Samuel Russel Falconello vezeti, valamint Kovács Andrea, Vajna régi bizalmi embere.

Borítókép: A TV2 egyik kiemelt műsora, a Bezár a bazár és a két műsorvezető, Till Attila és Majka.  Fotó: TV2 sajtószoba. Képünk illusztráció.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások