fbpx
Dirk Gerkens interjút ad a New Europe Market riporterének

Távozik a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens

Vaszily Miklós elnök veszi át a vezérigazgatói teendőket Gerkenstől. Pár hete még határozottan tagadták a Media1-nek, hogy Gerkens elmenne a cégtől.

Néhány hete megírtuk, hogy Dirk Gerkens már nem vezérigazgatóként szerepel a TV2 Zrt. akkor épp változásbejegyzés alatt álló cégadatainál, illetve észrevettük, már csak Vaszily Miklóssal együttes aláírási jogosultságot hagytak neki, vagyis gyakorlatilag korlátok közé szorították.

Ekkor még cáfolták, hogy távozna, és csak annyit erősítették meg, hogy már nem önálló aláíró.

Állították, csak technikai okok miatt tűnt el a neve mellől a vezérigazgató megnevezés, és Gerkens marad a cégnél az adminisztratív változtatások átvezetése után.

Végül mégsem ez történik.

Gerkens közös megegyezéssel elmegy, Vaszily ideiglenes vezérigazgató lesz

Ma délután, nem sokkal ezelőtt az MTI-n keresztül jelentették be, hogy három év után közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja.

A közlemény szerint a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja.

A TV2 menedzsmentje a csoport piaci pozíciójának és piacvezető szerepének megerősítésén, illetve a fenntartható növekedés háttérfeltételeinek megteremtésén dolgozik a következő hónapokban – tudatták.

A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

Dirk Gerkens három évet töltött a TV2-nél, a közlemény azt állítja, hogy munkájának köszönhetően a csoport a magyarországi televíziós piac vezetőjévé vált. Azt írják, idén márciusra a TV2 14 csatornájának egész napos közönségaránya 24,2 százalékra, míg a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban 22,6 százalékra nőtt.

(Az nem derül az MTI híréből, pontosan mely korcsoportban érték el ezt, de a TV2 programigazgatója, Fischer Gábor épp ma közölt adatokat arról, hogy csoportszinten, azaz valamennyi csatornájával együttesen és minden korcsoportban megelőzte az RTL Magyarországot egész napos átlagokat tekintve, amire állításuk szerint az elmúlt 16 évben nem volt példa. Ugyanakkor az RTL az elmúlt években már mindig is a főműsoridőre fókuszált, mert akkor néznek sokan tévét.)

„Az elmúlt években felépített stratégiának köszönhetően valódi verseny alakult ki a kereskedelmi televíziók között. A mi dolgunk most az, hogy folytassuk a Dirk Gerkens és csapata által megkezdett munkát, és tovább dolgozzunk a nézők bizalmáért”

– idézi az MTI Vaszily Miklós, a TV2 elnökének és leendő vezérigazgatójának szavait.

Vaszily Miklós hangsúlyozta: a médiacsoportnál a következő hetekben és hónapokban folytatódnak az átalakítások, amelyek célja az eredményes működés és a fenntartható növekedés háttérfeltételeinek megteremtése, illetve a csoport vezető pozíciójának megszilárdítása, amihez „a 2018-as gazdasági év biztató alapokat teremt”.

Dirk Gerkens azóta vezette a TV2 Média Csoportot, hogy azt megvásárolta Andy Vajna 2015 őszén.

Vaszily Miklós elnök és leendő vezérigazgató néhány nappal ezelőtt még az Echo Tv vezérigazgatója is volt: akkor mondott le, amikor az Echo TV fuzionált a fideszes KESMA-hoz tartozó HírTV-vel, csakúgy mint Mészáros Lőrincné.

Vaszily azt közölte akkor, a TV2-re kíván koncentrálni.

Kiemelt kép: Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója interjút ad a New Europe Market riporterének
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások