tv2

Új vezérigazgató a TV2 anyavállalatánál

A TV2 Média Csoportot tulajdonló MBC Co. Zrt. vezérigazgatója lett Tremmel Zoltán. Az új vezető egyébként korábban volt már a TV2 igazgatóságának is tagja.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Új vezérigazgató, Tremmel Zoltán vette át a TV2 Média Csoport Zrt.-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt. / MBC Co. Zrt. irányítását.

A változásról az mmonline.hu írt elsőként pénteken, és az Opten céginformációs rendszerére hivatkozva számolt be a hírről, de ott mi még, élő előfizetés ellenére nem látjuk változásnak jelét. A Közlönykiadó által kiadott Cégközlönyben azonban valóban megtaláltunk egy változásbejegyzést, ami megerősíti az információt Tremmel Zoltán kinevezéséről az MBC Co. Zrt. élére.

A TV2 közvetlen anyavállalata, az MBC Co Zrt. a néhai Andy Vajna vállalkozásainak egyike. Ez a cég volt az, amelyik annak idején bejelentette a TV2 felvásárlását Simon Zsolttól és Yvonne Dedericktől, a két volt tulajdonostól, akik annak idején a német ProSieben.Sat1 médiakonszerntől megvették a cégcsoportot.

Az MBC-nek, aminek most Tremmel lett a vezetője, halála előtt Vajna a vezérigazgatója volt, és a Vajna jobbkezeként ismert Kovács Andrea cégvezetőként jegyezte a céget. Mostanra a januárban elhunyt Vajna törlés alattiként szerepel a cégközlönyben.

Tremmel Zoltán, a nagyon fontos figura

A mostani fejlemény azért érdekes, mert Tremmel a Magyar Broadcasting Co. / MBC vezérigazgatójaként ráhatással lehet a TV2 Zrt. vezérkarának összetételére, és akár az igazgatósági tagok cseréjét is elhatározhatja, kérheti a közgyűlés összehívását. Tremmel ráadásul belülről is ismeri a TV2-t, hiszen a TV2 igazgatóságában is ott volt 2016 végén.

Igaz, ez nem tartott sokáig: nem sokkal később, 2017 elején kikerült onnan, amikor Mészáros Lőrinc közeli figurákkal kezdték feltölteni a TV2 Zrt. igazgatóságát, ami még idén tovább folytatódott.

Tremmel Zoltán magyarbánhegyesi lakos, akinek a Magyar Biliárd Szövetség szerverén volt fellelhető az életrajza, ugyanis 2012-ben ő volt a szövetség alelnöke, egyébként pedig közgazdász, jogász, valamint okleveles könyvvizsgálói végzettsége is van, és az EY (akkori nevén Ernst&Young) könyvvizsgáló cégnél is dolgozott egykoron, majd 2009-től az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó NTC Kft. (korábbi nevén Piae-Causae Kft.) ügyvezető igazgatója lett.

Tremmelt Vajna vagyonkezelési kérdéseinek bizalmi embereként mutatta be az Index még januárban, nem sokkal Vajna január 20-i halála után.

A cégnyilvántartás szerint Tremmel vezeti a szintén Vajna-érdekeltségű, az MBC Co. felett elhelyezkedő AV Progress Kft.-t is.

Sok a változás a TV2 körül

Korábban az MBC feletti céghálóban, a delaware-i adóparadicsomi cégnél, a Cinerginél is változás történt.  Ott Vajna régi harcostársa, Samuel Russell Falconello lett az elnök. A cég tényleges tulajdonosának kilétét azonban egyelőre teljes homály fedi a nyilvánosság számára, mivel Delaware-ben nem biztosított a cégnyilvánosság. Februári hír volt, hogy Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatójának lehetőségeit igencsak lekorlátozták nemrégiben, hisz már csak Vaszily Miklós elnökkel együtt írhat alá a cég nevében.

Pár napja pedig az derült ki, hogy a TV2-ben szerzett néhány részvényt egy feltehetőleg Rákosi Tamáshoz, a TV2 igazgatósági tagjához köthető, máltai bejegyzésű cég. Egyelőre azonban mindössze 4 darab részvényről van szó, így a cég súlytalannak látszik az 5 millió további részvénnyel szemben.

Szintén a TV2-vel összefüggő hír máról, hogy a TV2 elnöke, Vaszily Miklós távozik az Echo TV-től, arra hivatkozva, hogy több időt szeretne szentelni a TV2-re.

Vaszily-n kívül Mészáros Lőrincné (Mészárosné Kelemen Beatrix) is távozik az Echo TV-től, de nem kerül messze a fideszes médiaholdingtól, a KESMA-tól, hiszen az EchoTV-hez és a HírTv-hez hasonlóan szintén KESMA-érdekeltségű Life TV és Ozone TV elnöke lesz. Mészárosné Pálmai L. Ákossal, az Origo és a TV2 Tények volt főszerkesztőjével közösen vonult be március elején a két életmódcsatornához, és már ekkor elhangzott, hogy Mészárosék átveszik a KESMA alá tartozó New Wave Media Group tévés üzletág irányítását.

Kiemelt kép: A TV2 székháza Budapesten, a Róna utcában. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!