fbpx
tv2

Új vezérigazgató a TV2 anyavállalatánál

A TV2 Média Csoportot tulajdonló MBC Co. Zrt. vezérigazgatója lett Tremmel Zoltán. Az új vezető egyébként korábban volt már a TV2 igazgatóságának is tagja.

Új vezérigazgató, Tremmel Zoltán vette át a TV2 Média Csoport Zrt.-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt. / MBC Co. Zrt. irányítását.

A változásról az mmonline.hu írt elsőként pénteken, és az Opten céginformációs rendszerére hivatkozva számolt be a hírről, de ott mi még, élő előfizetés ellenére nem látjuk változásnak jelét. A Közlönykiadó által kiadott Cégközlönyben azonban valóban megtaláltunk egy változásbejegyzést, ami megerősíti az információt Tremmel Zoltán kinevezéséről az MBC Co. Zrt. élére.

A TV2 közvetlen anyavállalata, az MBC Co Zrt. a néhai Andy Vajna vállalkozásainak egyike. Ez a cég volt az, amelyik annak idején bejelentette a TV2 felvásárlását Simon Zsolttól és Yvonne Dedericktől, a két volt tulajdonostól, akik annak idején a német ProSieben.Sat1 médiakonszerntől megvették a cégcsoportot.

Az MBC-nek, aminek most Tremmel lett a vezetője, halála előtt Vajna a vezérigazgatója volt, és a Vajna jobbkezeként ismert Kovács Andrea cégvezetőként jegyezte a céget. Mostanra a januárban elhunyt Vajna törlés alattiként szerepel a cégközlönyben.

Tremmel Zoltán, a nagyon fontos figura

A mostani fejlemény azért érdekes, mert Tremmel a Magyar Broadcasting Co. / MBC vezérigazgatójaként ráhatással lehet a TV2 Zrt. vezérkarának összetételére, és akár az igazgatósági tagok cseréjét is elhatározhatja, kérheti a közgyűlés összehívását. Tremmel ráadásul belülről is ismeri a TV2-t, hiszen a TV2 igazgatóságában is ott volt 2016 végén.

Igaz, ez nem tartott sokáig: nem sokkal később, 2017 elején kikerült onnan, amikor Mészáros Lőrinc közeli figurákkal kezdték feltölteni a TV2 Zrt. igazgatóságát, ami még idén tovább folytatódott.

Tremmel Zoltán magyarbánhegyesi lakos, akinek a Magyar Biliárd Szövetség szerverén volt fellelhető az életrajza, ugyanis 2012-ben ő volt a szövetség alelnöke, egyébként pedig közgazdász, jogász, valamint okleveles könyvvizsgálói végzettsége is van, és az EY (akkori nevén Ernst&Young) könyvvizsgáló cégnél is dolgozott egykoron, majd 2009-től az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó NTC Kft. (korábbi nevén Piae-Causae Kft.) ügyvezető igazgatója lett.

Tremmelt Vajna vagyonkezelési kérdéseinek bizalmi embereként mutatta be az Index még januárban, nem sokkal Vajna január 20-i halála után.

A cégnyilvántartás szerint Tremmel vezeti a szintén Vajna-érdekeltségű, az MBC Co. felett elhelyezkedő AV Progress Kft.-t is.

Sok a változás a TV2 körül

Korábban az MBC feletti céghálóban, a delaware-i adóparadicsomi cégnél, a Cinerginél is változás történt.  Ott Vajna régi harcostársa, Samuel Russell Falconello lett az elnök. A cég tényleges tulajdonosának kilétét azonban egyelőre teljes homály fedi a nyilvánosság számára, mivel Delaware-ben nem biztosított a cégnyilvánosság. Februári hír volt, hogy Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatójának lehetőségeit igencsak lekorlátozták nemrégiben, hisz már csak Vaszily Miklós elnökkel együtt írhat alá a cég nevében.

Pár napja pedig az derült ki, hogy a TV2-ben szerzett néhány részvényt egy feltehetőleg Rákosi Tamáshoz, a TV2 igazgatósági tagjához köthető, máltai bejegyzésű cég. Egyelőre azonban mindössze 4 darab részvényről van szó, így a cég súlytalannak látszik az 5 millió további részvénnyel szemben.

Szintén a TV2-vel összefüggő hír máról, hogy a TV2 elnöke, Vaszily Miklós távozik az Echo TV-től, arra hivatkozva, hogy több időt szeretne szentelni a TV2-re.

Vaszily-n kívül Mészáros Lőrincné (Mészárosné Kelemen Beatrix) is távozik az Echo TV-től, de nem kerül messze a fideszes médiaholdingtól, a KESMA-tól, hiszen az EchoTV-hez és a HírTv-hez hasonlóan szintén KESMA-érdekeltségű Life TV és Ozone TV elnöke lesz. Mészárosné Pálmai L. Ákossal, az Origo és a TV2 Tények volt főszerkesztőjével közösen vonult be március elején a két életmódcsatornához, és már ekkor elhangzott, hogy Mészárosék átveszik a KESMA alá tartozó New Wave Media Group tévés üzletág irányítását.

Kiemelt kép: A TV2 székháza Budapesten, a Róna utcában. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások