fbpx
Echo TV

Mészáros Lőrincné és Vaszily Miklós búcsúzik az Echo TV-től, de Mészárosné kap két életmódcsatornát

Az Echo TV vezetői közleményben búcsúznak. Mészárosné eközben megkapja a LifeTV és az Ozone TV irányítását. Vaszily a TV2-re szeretne koncentrálni.

Mészárosné Kelemen Beatrix és Vaszily Miklós átadják a stafétát a Hír TV menedzsmentjének, áll abban a közleményben, ami nemrég jelent meg az EchoTV weboldalán.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában és kezelésében lévő hírtelevíziók összeolvadásával leköszönnek az ECHO TV vezetői. Mészárosné Kelemen Beatrix a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöki teendőit veszi át a közeljövőben, Vaszily Miklós – aki idén január óta a TV2 Média Csoportot vezeti – ezt követően kizárólag a kereskedelmi csatorna stratégiai irányítására koncentrál, derül ki az Echo Tv weboldalán közzétett közleményből.

Az ECHO TV 2016. december 1-jén került a Mészáros-család tulajdonába.

Az új tulajdonosok új szemléletet is hoztak: a televízió a nemzeti identitást, a magyar kultúrát és a polgári értékrendet közvetítő, nézőközpontú szemlélet állította középpontba, megújult a csatorna arculata, műsorstruktúrája és műsorai, valamint kiváló szakemberekből álló, elhivatott televíziós csapatot hoztak létre

írják.

Répásy Bálint viszi majd a csatornát

A közlemény felidézi: az ECHO TV tavaly decemberben új tulajdonoshoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került. Ez a közlemény szerint stabil alapokat és kimagasló szakmai hátteret biztosít a nemzeti-polgári értékrenden alapuló média-portfólió működtetéséhez.

A KESMA március közepén jelentette be, hogy összevonja hasonló profillal működő televízióit, és ennek okán április 1-jétől az ECHO TV beolvad a Hír Televízióba. Az ECHO televízió beolvadásával a csatornák Répásy Bálint, a HírTV vezérigazgatójának irányítása alá kerülnek.

Új korszak, értékteremtés

Az ECHO TV-nél dolgozó szakembergárda új korszakot nyitott a hazai televíziózás történetében.

„Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapattal együtt dolgozni. Az én feladatom eddig tartott, és hiszem, hogy kollégáimmal közösen értéket teremtettünk”

– hangsúlyozta Mészárosné Kelemen Beatrix leköszönő elnök.

Vaszily a TV2-re koncentrál

Az ECHO Televízióhoz októberben igazolt Vaszily Miklós január óta a TV2 Média Csoport Zrt. elnöki feladatait is ellátja. A szakember leköszönését követően az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett feladatai miatt kizárólag a TV2 Média Csoport stratégiai irányításáért, eredményes működtetéséért, a fenntartható növekedés feltételeinek megteremtéséért felel,

– áll a közleményben.

Létszámleépítés lesz

Bár a közlemény nem tér ki rá, a HírTv-nél és az EchoTv-nél eközben várhatóan grandiózus létszámleépítés is lesz, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg, amikor felhívtuk az ügyben Szikszai Péter vezérigazgató-helyettest, ő sem volt hajlandó nyilatkozni. A kábelszolgáltatóknál is érdeklődtünk, mi lesz most, hogy megszűnik az Echo TV. Erről és a létszámleépítésekről külön hírben írtunk.

Arról, hogy Mészárosné az Ozone és a Life Tv életmódcsatornák körül mozgolódott, Pálmai L. Ákos volt Origo-főszerkesztő társaságában, a Media1 írt elsőként, még március elején.

A HírTv védjegye egyébként nemrég Mészárosné, illetve Mészáros Lőrinc közelébe, egy Mészáros-családhoz tartozó kft.-hez került.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások