fbpx
A Hír TV Angol utcai székháza.

Lemondott a HírTV vezérigazgatója és a Karc FM-es pozíciójától is megválik

Répásy Bálint a Media1 információi szerint már búcsúzkodik. A KESMA egy másik cégénél, kisebb presztízsű feladatkörben folytatja tovább karrierjét. Meg is van az utódja.

A Media1.hu birtokába került körüzenet szerint május 18-tól, azaz mától a kormánypárti Mediaworks holdinghoz (KESMA) tartozó MediaLog-DMHM Zrt. vezérigazgatójaként folytatja tovább karrierjét Répásy Bálint, a HírTV Zrt. eddigi vezérigazgatója, aki a hírtelevízió vezetői posztjáról lemond.

A Media1 által megszerzett e-mail szerint Répásy nem csak a HírTV éléről távozik, de a Hung-Ister Zrt. műsorgyártócégtől és a Karc FM-nél lévő vezetői pozíciójáról is lemond. Megtudtuk azt is, hogy utódja Madarász János, a Mediaworks volt pr- és marketingigazgatója lesz.

Répásy a levelében úgy fogalmazott, hogy a Mediaworks igazgatósága a vállalatcsoporton belül új feladatra kérte fel, amit azután ő elfogadott.

Az a leveléből nem derül ki, hogy Répásy miért tartotta vonzóbbnak és fogadta el a tévé és a műsorgyártó cég, valamint a rádió irányítása helyett a jóval kisebb presztízsű feladatkör, egy logisztikai feladatokat végző cég irányítását, de szavaiból kiderül, hogy nem maga kezdeményezte a lépést, csupán elfogadta azt.

Répásy épp akkor adja át feladatait, amikor a Karc FM munkatársainak jelentős részét elbocsátják takarékossági okokból, és június elsejétől HírFM lesz a rádióból, mely a HírTV műsorait fogja sugározni.

A Media1 úgy tudja, nagyszabású átalakítások zajlanak a Mediaworksnél. Pár napja a Media1 megkereste az átalakítások ügyében Madarász Jánost (aki a mai nappal a HírTV új vezérigazgatója lett), hogy az átalakításokról, így a Karc FM körüli történésekről kérdezzük, de azt mondta, nem ő az illetékes az ügyben, küldjünk kérdéseket a Mediaworks sajtókapcsolati e-mail címére. Válasz azonban nem érkezett, miközben ezek szerint a legilletékesebbel, a HírTV és a Karc FM leendő vezetőjével beszéltünk.

Elbocsátják a Karc FM stábjának jelentős részét, HírTV-s műsorokból áll majd a Hír FM adásának jelentős része

Távozik Deák Bálint, a Figyelő és a Világgazdaság főszerkesztője, a kormánypárti médiaholding gazdasági divíziójának vezetője

További hírek találhatók a Media1.hu oldalon. Követhet minket Facebookon is.

 

Borító: A Hír TV Angol utcai székháza. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások