fbpx
Karc FM

Elbocsátják a Karc FM stábjának jelentős részét, HírTV-s műsorokból áll majd a Hír FM adásának jelentős része

A Media1 információi szerint a kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM főleg a HírTV műsorait fogja sugározni a nyártól, amikor is megvalósul a rádió HírFM-re való átkeresztelése. Ez jelentős elbocsátásokkal jár.

A Media1.hu-ról tudta meg a Karc FM több munkatársa idén márciusban, hogy néhány hónapon belül Hír FM lesz az eddigi Karc FM neve. A Media1 most újabb információkat tudott meg az üggyel kapcsolatban.

Mint kiderült, a Karc FM nem csupán nevet vált, de műsorstruktúrája is jelentősen megváltozik. Néhány műsor kivételével, a HírTV műsorai váltják fel a csatorna eddig önállóan készülő rádióműsorait a Hír FM-en. Úgy tudjuk, több mint egy tucat munkatárstól megválnak a rádiónál, ezenkívül lesz, akit teljesen más pozícióban átmozgatnak a Hír Televízióhoz. A változások már néhány hónappal ezelőtt elkezdődtek, bizonyos műsorokat már felszámoltak a HírTV-s tartalmak érdekében.

Megtudtuk azt is, hogy a névváltásra és átalakításra már néhány héten belül,  június elsején sor kerül. A Karc FM hétköznapi műsorai közül a HírTV-vel már most is közösen készülő Paláver marad meg. Bayer Zsolt és Gajdics Ottó műsorához nem nyúlnak.

A Media1 most több, az ügyre közeli rálátással bíró forrástól is úgy tudja, hogy a változások oka a kormánypárti médiaholding, a Mediaworks / KESMA pénzügyi helyzete, tehát spórolás. A Karc FM a HírTV-től átvett műsorokkal jóval kisebb költségszinten működik majd, hiszen a frekvenciáit ingyen kapta az államtól, és a rádióban a jövőben adásba kerülő tartalom jelentős része úgyis előáll a televíziónál.

A Hír TV Angol utcai székháza.
A Hír TV Angol utcai székháza. Fotó: Ladányi András / Media1

A Media1 telefonon érte el Gajdics Ottót, a rádió egyik munkatársát, aki szerkesztő-műsorvezetőként dolgozik a rádiónál, de Gajdics azt mondta, az ügyben ő nem illetékes. Kerestük e-mailben Pelyach Gergelyt, a rádió főszerkesztőjét, hogy szeretnénk kérdezni néhány dolgot sürgősen, de egyelőre nem érkezett visszajelzés. Telefonon értük el Madarász Jánost, a Mediaworks volt marketingigazgatóját, de azt mondta, ő sem illetékes, küldjünk e-mailt a Mediaworks sajtókapcsolati e-mail címére. Ezt is megtettük, de nem érkezett válasz. Ugyanakkor a Media1-nek már több mint 3, egymástól független megbízható forrás is megerősítette a fejleményeket.

A kormánypárti Karc FM frekvenciái
A kormánypárti Karc FM frekvenciái. Forrás: karcfm.hu

 

Frissítés 2023.05.18 12:51

Távozik a HírTV vezérigazgatója

A Media1 megtudta, hogy lemondott Répásy Bálint, a HírTV vezérigazgatója, aki távozik a Karc FM éléről és a Hung-Ister műsorgyártótól is.  Megvan az utódja is.

Lemondott a HírTV vezérigazgatója és a Karc FM-es pozíciójától is megválik

 

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: A Karc FM stúdiója a Karc FM honlapján.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások