fbpx
Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként

Megszólalt a Google a PS TV YouTube-csatornájának letörlésével kapcsolatban: a PestiSrácok nem is regisztrálhatott volna újra a YouTube-ra

A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhány évvel ezelőtti pedofilvideója miatti tiltás után trükkösen újra regisztrált a videómegosztóra.

Mint arról a Media1 beszámolt, végleg letörölte a YouTube a PestiSrácok netes tévéje, a PS TV csatornáját, amelyet a kormányközeli portál azután hozott létre, hogy tavaly a rendkívül alacsony nézettsége miatt megszűnt a lineáris tévécsatornája, a Pesti TV.

A Google Magyarország most az üggyel kapcsolatban néhány perccel ezelőtt közleményt juttatott el a Media1.hu-hoz, melyben így indokolják a csatorna megszüntetését:

„A MÁSODIK CSATORNA MEGSZÜNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PS TV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGÁVAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal” – zárul a Google lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Nem először

A PestiSrácok nem először került szembe a Google-lel, korábban utcai tömegdemonstrációt is tartott a magyar képviselete ellen, amikor a PestiSrácok által feltöltött egyik videóban pedofil, azaz kiskorúak emberi jogaival visszaélő, őket szexuálisan kizsákmányoló tartalomra bukkant a YouTube káros tartalmakat kiszűrő csapata.

Huth Gergely főszerkesztő a pedofilvideót azzal magyarázta egykoron, hogy egy tervezett kisfilmben akarták használni illusztrációnak. A film egyébként egy rendőrségi eljárásból került a Fidesz-közeli szerkesztőséghez.

A PestiSrácok letiltásához vezető pedofilvideó egy évekkel ezelőtti rendőrségi eljárás bizonyítéka volt

Pedofilmentegetés miatt megszakítja együttműködését az Index.hu műsorával az Electrolux

Távozik az Indexen megjelent, pedofíliát mentegető videó kapcsán Várbíró Péter lapigazgató: elbocsátották, vagy maga mondott le?

Pedofilvád: pert nyert a Magyar Hang és a lap egyik vezető munkatársa Jeszenszky Zsolttal és a Pesti TV-vel szemben

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként. Fotó: adáskép

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások