fbpx
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

A PestiSrácok letiltásához vezető pedofilvideó egy évekkel ezelőtti rendőrségi eljárás bizonyítéka volt

Épp a PestiSrácok YouTube elleni tüntetés előtt derült ki, hogy a PestiSrácok valójában nem leplezett le semmit, a YouTube-ra feltöltött pedofilvideó ügyében ugyanis a rendőrség már évekkel ezelőtt eljárt az elkövetőkkel szemben.

Mint arról a Media1 is beszámolt korábban,

  • ma délután 5 órakor utcai demonstrációt tartanak a PestiSrácok támogatói a Google/YouTube óbudai központjánál, amiért a YouTube letörölte a PestiSrácok teljes, 7 éven át épített videós csatornáját. Huth Gergely főszerkesztő szerint a kibersztálinizmus ellen tüntetnek.
  • Kiderült, hogy a YouTube azért tiltotta le a PestiSrácok videós csatornáját és törölte le a PS teljes YouTube-profilját, mert a kormányközeli médium gyermekpornót tartalmazó videót töltött fel a rendszerébe, amivel a médium súlyosan megsértette a YouTube felhasználói szabályzatát.
  • A PestiSrácok azzal érvelt, hogy a feltöltött videót egy, a gyerekek kizsákmányolása elleni oknyomozó anyaghoz akarta felhasználni úgy, hogy a pedofil cselekmény áldozata ne legyen felismerhető és a testrészeket a felismerhetetlenségig kikockáztatták, valamint feljelentést is tett.
  • A YouTube azonban közölte (és ezt ma a Media1-nek is eljuttatott közleményben ismét kifejezésre juttatta), hogy zéró toleranciát gyakorol minden, a gyerekek kizsákmányolását tartalmazó videóval szemben, ezt a felhasználói szabályzat is tartalmazza.

A friss fejlemény, hogy ma a 444.hu megírta, hogy a rendőrségen megerősítették, hogy a PestiSrácok ugyan valóban a rendőrséghez fordult a gyerekpornó miatt, csakhogy mint kiderült, a rendőrségen már ismerték régen ezt a videót.

Ezt írták a rendőrségtől a 444-nek:

„A rendőrségre 2020. február 7-én eljuttatott videófelvétel nem új, az ügyben a rendőrség 2018-ban indított büntetőeljárást szexuális erőszak és gyermekpornográfia bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben eljáró nyomozó hatóság az elkövetőket mindkét bűncselekmény esetében beazonosította és az eljárást lefolytatta.”

Azaz kijelenthető, hogy a PestiSrácok valójában nem leplezett le semmit, hiszen a rendőrség ezt már megtette korábban.

A PestiSrácok egyébként pár nappal a letiltása után ugyan lehozott egy „leleplező” cikket a témával kapcsolatban (a problémásnak talált videó nélkül), de az is kiderült, hogy az írással valójában nem a gyerekpornó elleni akció leleplezése volt a céljuk, azzal kapcsolatban ugyanis érdemben nem tudtak kideríteni semmit, lényegében csak egy genderellenes cikk lett az állítólagos leleplezésből.

A cikkben olyan állítások szerepeltek,

hogy az „agresszív lobbierővel bíró gendermozgalom” azért lobbizik, hogy a pedofíliát ne tekintsék bűncselekménynek, hanem „elfogadható, tolerálandó szexuális viszonyulásként” definiálják.

Szabadságharcos hangulatot ígér a PestiSrácok a mai tüntetésre

A PestiSrácok egyébként ma egy újabb cikket közölt, melyben a YouTube-ot támadja „Nem portálunk az egyetlen jobboldali lap, amit a Google megpróbált ellehetetleníteni” címmel, amiből kiderül, hogy a mai YouTube ellenes demonstrációjukon felszólal Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Jurák Kata, a PestiSrácok.hu főmunkatársa, Vajda Miklós, a Karc FM törzshallgatóinak doyenje, Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója, Huth Gergely főszerkesztő és Szarvas Szilveszter főszerkesztő-helyettes, és egy meglepetés vendég. A demonstrációnak Vincze Emília a műsorvezetője, és Varga Miklós énekes állítólag szabadságharcos hangulatot teremt majd éneklésével.

Végezetül a YouTube ma kiadott állásfoglalása:

„A Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveinket, amelyek megtiltják a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélés ábrázolását. Amikor egy csatorna megsérti ezeket az irányelveket, a sértő tartalmat minél gyorsabban eltávolítjuk, valamint jelentjük a hatóságoknak. A kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük, ugyanígy eljárva, ha a későbbiekben új csatorna kerül létrehozásra. Jelen esetben, a csatornára feltöltő személy a platformon nyilvánosan elérhetővé tett egy, gyermekkel szembeni szexuális visszaélést ábrázoló tartalmat. Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A Pesti Srácok egy új csatorna létrehozásával megkerülte a csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, ezért szüntettük meg a vonatkozó csatornát. Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

További médiahírek találhatók a Media1.hu hírportálon.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */