fbpx
Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a 2021. október 23-i békemeneten.

Végleg törölte a YouTube a PestiSrácok netes tévéjének csatornáját

Az indoklás szerint a kormánypárti csatorna súlyosan és folyamatosan megszegte a YouTube közösségi alapelveit.

Miután korábban többször is figyelmeztette őket, csütörtökön este végleg törölte a PestiSrácok.hu megszűnt tévécsatornájának (Pesti TV) internetes utódját, a PS TV-t a YouTube.

Erről maga a lap számolt be egy cikkben, melyben likvidálásról, személyes gyűlöletről, cenzorokról írnak.

Azt is elárulták, hogy február elején kaptak a videómegosztó portáltól egy még korlátozással nem járó figyelmeztetést, majd mivel újabb szabálysértést követtek el, a YouTube ezt egy hetes tiltással, felfüggesztéssel büntette. Mint az egy másik cikkükből kiderül, Jeszenszky Zsolt Hardcore Hobbista című műsorának két különböző adásában talált tiltott tartalmat a YouTube.

Oroszozás és konteók – a PestiSrácok szerint minden rendben volt

Az egyik adás, melyben az összeesküvés-elméletek terjesztéséről ismert Bogár László volt a vendég és amelyet törölt a YouTube, változatlanul fent van a hagyományos oldalukon, az alábbiakban közzétesszük. A PestiSrácok.hu azt írta, ők nem találtak benne olyan részt, amely

„kimerítené az érvényes jogszabályok rendelkezéseit, vagy akár a Google gyűlöletbeszéd tilalmára vonatkozó előírásait”.

A YouTube szerint folyamatosan vétettek

Mivel a YouTube szerint ezt követően, harmadszorra is megsértették a vállalt feltételeket, ezért kapta meg a PS TV a végleges törlésről szóló döntést csütörtökön este.

A PestiSrácok.hu főszerkesztője, Huth Gergely az első, egy hetes korlátozás után, még a mostani végleges törlés előtt levelet küldött a YouTube-tulajdonos Google magyarországi igazgatójának, Bíró Pálnak. Ebben úgy érvelt, hogy mivel lapjuk a médiahatóságnál bejegyzett médiatermék, ezért

„minden tartalmuk megfelel a magyar és az uniós jogi szabályozásnak. A kitett videókért szükség esetén a bíróság előtt is, transzparens módon helyt állunk.”

Mostani, a törlést bejelentő írásukban úgy fogalmaznak, hogy szerintük

„nyilván nem véletlen, hogy épp a PestiSrácok gárdájának közösségét ítélik olyan veszélyesnek, hogy végképp igyekeznek eltörölni tartalmaikat”.>

Három éve pedofil tartalom miatt került tiltásba a PestiSrácok csatornája

Mint arról a Media1 is részletesen beszámolt, három évvel ezelőtt már törölte a videómegosztó a PestiSrácok.hu-hoz köthető akkori csatornát. Az üggyel összefüggésben akkor tüntetést is szerveztek a Google székházához.

Frissítés 2023.03.24 18:14

A pedofilvideó vezetett a PS TV YouTube-csatornájának törléséhez

A Google hírünket követően állásfoglalást küldött az esettel kapcsolatban a Media1.hu-nak. Ebben azt írják, hogy a PestiSrácok szerződést szegett, amikor a néhány évvel ezelőtti pedofilvideós eset után újra beregisztrált a felületre, ahonnan akkor végleges kitiltást kapott – a Google teljes állásfoglalása itt olvasható.

Megszólalt a Google a PS TV YouTube-csatornájának letörlésével kapcsolatban

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a 2021. október 23-i békemeneten. Forrás: Huth Gergely, Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások