fbpx
A Telex stúdiója.

Perrel fenyegeti a Telexet az Országos Bírósági Hivatal, ha nem távolít el egy OBH-nak nem tetsző tartalmat

Egy hangfelvétel leiratának nyilvánosságra hozatalával van bajuk. A portál ellenáll.

Perrel fenyegeti a Telex.hu hírportált az Országos Bírói Hivatal (OBH), miután az újság közölte egy olyan hangfelvétel leiratát, amelyen az OBH elnöke és a végrehajtói kamara vezetője Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét kritizálják. A felvételen ráadásul épp azért kritizálják Vargát, mert korábban egy közleményben keménykedett a Telex szerkesztőségével.

„A felvétel tartalmának nyilvánosságra hozatala csak az OBH elnökének hozzájárulásával lehetséges, mely hozzájárulást az OBH elnöke kifejezetten megtagad. A felvétel (leiratának) jogellenes nyilvánosságra hozatala esetén a szükséges és indokolt jogi lépéseket megtesszük”

– áll a barátságtalan hangvételű levélben.

A Telex még 2021-ben írta meg, hogy ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki a Kúria bírójává Hajas Barnabás egykori államitkárt. Erre Varga Zs. András kiadott egy közleményt, melyben a cikket a bírói függetlenség elleni támadásnak nevezte. A felvett és idézett telefonbeszélgetésben erről a közleményről beszélt az OBH-elnök Senyei György és a végrehajtói kamara vezetője, az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának főszereplőjévé vált Schadl György.

A Telex álláspontja szerint a felvétel vagy annak leiratának nyilvánosságra hozatala közérdek, ezért nem távolították el az azóta is elérhető cikket, amelyben a két főszereplő trágár hangnemben beszél Varga Zs. András közleményéről.

A Völner-Schadl botrány miatt megszűnt az esztergomi tévé

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Megtalál minket Telegramon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások